Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Marković za FK Vojvodina potpisao na dve godine

08.07.2019. 23:30 23:30
Piše:
Izvor: Dragan Vukićević i Vanja Marković u Termama Čatež foto: A. Predojević

TERME ČATEŽ: Baš kao što je tokom minulih dana moglo da se nasluti, FK Vojvodina je angažovala novog fudbalera, koji se ekipi odmah pridružio na pripremama u Termama Čatež.

(Od našeg specijalnog izveštača)

Igrač crveno-belih postao je Vanja Marković (25 godina), koji nastupa na poziciji defanzivnog veznog, čime su Novosađani praktično kompletirali ekipu za narednu sezonu. To, naravno, ne znači da sportski direktor Nikola Lazetić, kroz dogovor sa šefom stručnog štaba Nenadom Lalatovićem, neće reagovati na tržištu ukoliko se ukaže potreba ili šansa za angažovanje još nekog kvalitetnog fudbalera.

Vanja Marković rođen je u Beogradu 20. juna 1994. godine, visok je 185 cm i fudbal je počeo da igra u Zemunu. U mlađim kategorijama nastupao je i za holandski Venlo, odnosno beogradski Partizan, ali u seniorskoj konkrenciji nije igrao za srpske klubove. Od 2014. do 2017. godine nosio je dres poljske ekipe Korona Kelce, za koji je odigrao 67 utakmica i postigao dva gola. Put ga je potom odveo u makedonski Vardar, za koji je ubeležio 22 nastupa, a u prošloj sezoni branio je boje portugalskog prvoligaša Farensea, odigravši 20 susreta. U Vojvodinu je stigao kao slobodan igrač i očekuje se da donese potrebnu čvrstinu na sredini terena novosadskom superligašu. Vanja je bio pozivan i  U-19 selekciju naše zemlje, dogodilo se to 2012. godine i upisao je jedan nastup.

Juče oko 15 časova Marković je doputovao u Sloveniju u društvu klupskog vozača Dušana Petrića, a prethodno je u Novom Sadu potpisao ugovor i obavio sve formalnosti. Ispred hotela „Terme“ fudbalera je  dočekao sekretar stručnog štaba Dragomir Vukićević, poželeo mu dobrodošlicu i pobrinuo se da se bez problema smesti, a odmah potom i da zauzme mesto u autobusu koji je Vošu vozio u Krško na treću kontrolnu utakmicu s istoimenim slovenačkim drugoligašem.

Vanja Marković tri godine nosio je dres poljskog kluba Korona Kelce, za koji je odigrao 67 utakmica. Put ga je potom odveo u makedonski Vardar, za koji je ubeležio 22 nastupa, a u prošloj sezoni branio je boje portugalskog prvoligaša Farensea

- Za vreme susreta u Krškom, odradio sam prvi trening i na taj način počeo da se uvodim u rad s novom ekipom – rekao je Vanja Marković, čiji brat blizanac Ivan trenutno nastupa u Grčkoj. – Igram na poziciji klasične „šestice“, zadnjeg veznog i nisam imao dilemu da li da prihvatim poziv koji sam dobio od Vojvodine. Znam da su planovi veoma ambiciozni, što se poklapa i sa mojom željom da dalje napredujem i razvijam se kao igrač. Do dolaska u Sloveniju, trenirao sam individualno i mislim da neće biti problema da brzo uhvatim priključak s ostatkom ekipe.

Iza vas je bogato međunarodno iskustvo. Koji period u karijeri biste izdvojili kao najuspešniji?

- Svakako je to vreme provedeno u skopskom Vardaru, s kojim sam igrao u grupnoj fazi Lige Evrope – jasan je bio Marković. – Takođe bih izdvojio i četiri i po godine provedene u Poljskoj, gde sam igrao veoma dobro i sazreo kao igrač i kao čovek. Sada mi je želja da zaigram i u našoj Superligi i da me domaći ljubitelji fudbala bolje upoznaju. Iako još uvek ne poznajem dobro nove saigrače, upoznaću ih veoma brzo i ubeđen sam da ćemo imati kvalitet da osvojimo jedno od prva tri mesta na kraju šampionata. Čuo sam da trener Nenad Lalatović insistira na jakim treninzima i nadam se da je tako, jer samo uz pomoć napornog rada možemo da se nadamo ispunjenju onoga što svi želimo.

 

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Treća pripremna utakmica Voše u Sloveniji: Zukić za novu pobedu Novosađana

Treća pripremna utakmica Voše u Sloveniji: Zukić za novu pobedu Novosađana

08.07.2019. 19:12 19:14
Nikola Lazetić, FK Vojvodina: Ogroman je značaj premijere s Mačvom

Nikola Lazetić, FK Vojvodina: Ogroman je značaj premijere s Mačvom

06.07.2019. 09:45 09:51
FK Vojvodina u dresovima Kelmea

FK Vojvodina u dresovima Kelmea

05.07.2019. 18:08 18:11