Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Treća pripremna utakmica Voše u Sloveniji: Zukić za novu pobedu Novosađana

08.07.2019. 19:12 19:14
Piše:
Izvor: Momenat iz utakmice Krško – Vojvodina, foto: Dnevnik

Posle prepodnevnog treninga koji su odradili na terenu u Termama Čatež, igrači Vojvodine su u popodnevnom terminu odigrali treću kontrolnu utakmicu na pripremama u Sloveniji, a rival im je bila ekipa dojučerašnjeg prvoligaša ove zemlje Krškog.

Za ovaj susret trener Novosađana Nenad Lalatović odlučio je da, pored povređenih Vasiljevića i Đurišića, pauzira i kapiten Emil Rockov, šansu na golu dobili su Nikola Simić, kasnije i Nemanja Toroman, a kapitensku traku poneo je Ranko Veselinović.

Prilično nervozna bila je igra u prvih dvadesetak minuta, pa su viđena dva žuta kartona i nekoliko grubljih startova na obe strane, a pri jednom od njih deblji kraj izvukao je Mihajlo Nešković, koji je nešto kasnije morao da napusti igru. Novosađani su ponovo bili veoma agresivni i nastojali da što pre dođu u posed lopte, a prilike da savladaju golmana Krškog imali su Matić u 8. i 22, kao i Saničanin, posle kornera Drinčića, u 20 minutu.


Predsednik pratio susret

Predsednik Vojvodine Vojislav Gajić pratio je utakmicu u Krškom, u društvu jednog od najbližih saradnika Božidara Beronje i sportskog direktora Nikole Lazetića.


Bojić je delovao znatno povučenije nego protiv Triglava, a u špicu su, uz Bojana Matića, najistureniji bili Đuričin i Eze. Naš tim konstantno je diktirao ritam igre, imao znatno veći posed lopte, ali su izostajale one prave, stopostotne prilike. Lalatović je tada promenio strane Ezeu u Neškoviću i u 32. minutu veliku šansu imao je Ognjen Đuričin, upravo posle pasa Nigerijca, ali je njegov udarac iskosa završio par milimetara kraj desne stative.

U 43. minutu Voša je najzad krunisala bolju igru. Odlično je po desnoj strani prodro Vinsent Eze, pravovremeno uposlio Dejana Zukića, a sve bolji mladi fudbaler iz Novog Sada, preciznim udarcem po zemlji, savladao je golmana Zalokara.

Na startu drugog dela Nenad Lalatović je napravio nekoliko izmena, a prvi je zapretio  domaćin, kada je, u 56. minutu, šutirao Ravioli, ali je lopta otišla kraj levog direka. Samo minut-dva kasnije i Žabec je pokušao, sa istim ishodom. Odgovorio je naš tim u 60. minutu, kada je lepo pred gol loptu ubacio Matić, a Đuričin se nije najbolje snašao, iako je bio u veoma izglednoj situaciji. Ponovo je novosadski tim zagospodario terenom, pa je pet minuta kasnije finu priliku propustio da realizuje Kokir, na dodavanje Đuričina. Lepo su kombinovali u 75. minutu Zukić i Kokir, ali je novi udarac ovog potonjeg, ne bez muke, ukrotio golman Zalokar.


Snimak sutra od 17 časova

Novosadska televizija će sutra emitovati snimak čitavog toka utakmice Krško – Vojvodina, s početkom u 17 časova i uz komentar kolege Lazara Kurteša.


Kako se bližio kraj susreta, nebo se sve više tamnilo, a počelo je i da grmi, pa je vladala dilema hoće li, kao i prethodnih dana, uslediti jak pljusak, ili će utakmica biti završena u regularnim uslovima. Vidljivost je bila sve slabija, kiša sve jača, pa je igračima oba tima bilo teško da igraju. Ipak, u poslednjim trenucimna Dejan Zukić imao je još dve lepe šanse, ali se oba puta dobrim intervencijama istakao golman Zalokar. Na kraju, Vojvodina je zadržala prednost i zabeležila novu, treću pobedu i do kraja priprema ostala joj je još utakmica sa Goricom, koja je na programu 11. jula, a odmah potom Novosađani se vraćaju kućama.

Tekst i foto: A. Predojević

KrškoVojvodina 0:1 (0:1)

KRŠKO: Stadion „Matija Gubec“, gledalaca: 150, sudija: Parađik (Ljubljana). Strelac: Zukić u 43. minutu. Žuti kartoni: Srpak, Zalokar (Krško), a Đuričin, Saničanin (Vojvodina).

KRŠKO: Zalokar, Florjanc, Filipović, Zakrajšek, Srpak, Dadić, Žabec, Rigoni, Marciuš, Puškarić, Sokler. Igrali su još: Zbiljski, Mrvič, Perić, Budan, Štajcer, Barišić, Popić, Štefanac, Smiljanič.

VOJVODINA: Simić, Stojković, Veselinović, Saničanin, Devetak, Drinčić, Nešković (Zukić), Bojić, Eze, Đuričin, Matić. Igrali su još: Toroman, Lazarević, Vučić, Đurić, Topić, Milojević, Kokir.

Autor:
Pošaljite komentar
Druga provera Voše u Sloveniji: Trijumf u režiji mladih

Druga provera Voše u Sloveniji: Trijumf u režiji mladih

06.07.2019. 17:31 17:34