Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Nikola Lazetić, FK Vojvodina: Ogroman je značaj premijere s Mačvom

06.07.2019. 09:45 09:51
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

TERME ČATEŽ (Od našeg specijalnog izveštača): Od pre dva dana, ekspediciji FK Vojvodina u Sloveniji pridružio se i novi sportski direktor Nikola Lazetić.

U nekoliko prethodnih nedelja, on je obavio veliki posao u osvežavanju redova ekipe, čak devet novajlija već je pristiglo među crveno-bele, ali to ne znači, kako je sam naglasio, da je posao u ovom prelaznom roku završen. 

Moglo bi lako da se dogodi da, u danima koji slede, fudbaler Voše postane još jedan defanzivni vezni igrač, ali o njegovom imenu nije ovom prilikom želeo da se izjašnjava.

Nikada ne može da se kaže da je posao u prelaznom roku završen, rekao je Lazetić.

Što se dolazaka tiče, dodao je, postoje izgledi da dođe još jedan igrač, ali o tom – potom.

Prvo treba da vidimo kako će sve ovo da izgleda, jer imamo puno novih fudbalera, nov je i trener, pa smo neke stvari morali da uradimo jako brzo, praktično u roku od nekih sedam dana, navodi lazetić.

Kako kaže, sklopili su ekipu i sada nastoje da ona bude što spremnija do početka prvenstva, odnosno do utakmice s Mačvom.


Povredio se Vasiljević

Štoper Nikola Vasiljević u četvrtak na popodnevnom treningu doživeo je distorziju skočnog zgloba, posle duela sa saigračem Rankom Veselinovićem. Stameni fudbaler ostao je da leži na zemlji, pa su mu fizioterpauti Goran Marijan i Nemanja Milić povređeno mesto obmotali ledom.

Uplašio sam se da nešto nije puklo u skočnom zglobu, jer se čuo jak prasak, objasnio je Vasiljević.

Srećom, dodao je, tokom noći otok mi je splasnuo i doktor Vladimir Čolaković uverio me je da je reč samo o jakoj distorziji.

Dr Čolaković je dodao da su pripreme u Termama Čatež za Vasiljevića završene, odnosno da neće moći da trenira, ali da će s radom nastaviti po povratku u Novi Sad.


U tom susretu moramo da pobedimo, jer bi nam to dalo dodatni podstrek i verujem da će nas povrede zaobići, kako bismo na premijeri odigrali i ostvarili rezultat kakav se od nas i očekuje, poručio je Lazetić.

Da li ste doveli sve one igrače koje ste želeli da vidite u Vojvodini?

Izuzetno sam zadovoljan urađenim, mada nisam uspeo da dovedem sve one fudbalere koje sam želeo. Međutim, sportski direktor sam postao kada je prelazni rok već bio odmakao i kada je dosta ekipa već bilo kompletirano. Pojedinci nisu mogli da nas čekaju toliko dugo, ali sam po stupanju na dužnost, neke druge, u dogovoru s trenerom Nenadom Lalatovićem, uspeo da privolim u veoma kratkom roku da obuku crveno-beli dres.

Imate priliku da pratite treninge, da li ste zadovoljni ukupnom atmosferom koja vlada na njima, kao i među samim igračima?

Jedan od najvećih razloga zbog kojeg smo želeli da Lalatović bude šef stručnog štaba je taj da uopšte nije bilo dileme da li će, s njim na čelu, atmosfera biti na jako visokom nivou, kao ni da li će intenzitet rada biti vrhunski. On je i u prošlosti pokazao da je klubu u kojem  radi prosto zagarantovan visok plasman u prvenstvu i da njegova ekipa igra čvrst i agresivan fudbal. Mnogi od igrača su mi priznali da možda nikada u karijerama nisu ovako jako i dobro trenirali, pa mi je drago i zbog činjenice da oni to dosta dobro podnose. To me ispunjava optimizmom i verom da će do početka prvenstva biti sve baš onako kako želimo. Važno je to što na svakoj poziciji imamo barem dvojicu igrača koji se bore za mesto u timu, a na šefu struke biće „slatke muke“ da proceni i odluči kome će dati prednost.


Matić dobro prošao

Posle prve trening utakmice s Brežicama, na ozledu kolena požalio se napadač Voše Bojan Matić. U društvu dr Čolakovića, on je bio na pregledu magnetnom rezonancom i, srećom, snimak je posvedočio da eventualne povrede ligamenata nema. Matić je već juče normalno trenirao u prepodnevnim satima.

Jučerašnji trening su, preventive radi, propustili defanzivni vezni igrači Marko Đurišić i Mirko Topić, a već danas pridružiće se drugovima u procesu rada.


Do vrhunskih rezultata kojima očigledno Vojvodina stremi u novoj sezoni, ne može da se dođe bez podrške navijača sa tribina?

Očekujem da ćemo imati veliku podršku, jer nema svrhe da se igra fudbal ako izostaje podsticaj i sa tribina. Mislim da u idemo u dobrom pravcu, navijači su dali veliku podršku ovoj struktri ljudi koja sada vodi naš klub. Naravno, sve će zavisiti od samih igrača i svih nas koji smo ih doveli, jer ako rezultati budu u skladu sa očekivanjima, i podrška će biti sve veća iz utakmice u utakmicu. Želimo da igrama i ponašanjem dodatno pozovemo javnost da svim srcem stane uz klub.

Uporedo s pripremama ekipe, u toku su i radovi oko postavljanja nove travnate podloge na stadionu „Karađorđe“?

Jeste, počeli smo dosta stvari na poboljšanju uslova za život i normalan rad u klubu. I u tom poslu bilo je nekih grešaka i spornih situacija, ali je sve to rešeno i u roku od nekih sedam dana očekujem da nam stigne nova oprema. FS Srbije nam je puno pomogao na postavljanju nove trave na našem stadionu i baš zbog činjenice da je bilo puno prepreka i da smo ih savladali, moj optimizam pred novu sezonu još je veći.

Utisak je da stručni štab i vi, kao sportski direktor, intenzivno radite na stvaranju pobedničkog mentaliteta među fudbalerima?

Sigurno je da to radimo i zato smo neke igrače iz prošle sezone nažalost morali da sklonimo, ne zbog toga što nemaju kvalitet, već smo želeli da ne dozvolimo novo brukanje Vojvodine. Za velike ciljeve koje imamo potrebna nam je nova krv, nova struja, nova energija i sada pravimo tim s pobedničkim menatlitetom. Jedino tako Vojvodina može da bude prava.


Eze najzad dobio vizu

Sportski direktor Vojvodine Nikola Lazetić obavestio je novinare da su problemi s dobijanjem slovenačke vize koje je imao Nigerijac Vinsent Eze najzad rešeni i tamnoputi fudbaler će se priključiti drugovima u Termama Čatež. Što se Miodraga Gemovića tiće, on će, kako stvari stoje, početi da trenira tek po povratku crveno-belih iz Slovenije.


Na zacrtanom putu, koliko je važan dobar start u prvenstvu?

Najvažniji! Na Zlatiboru nismo odigrali ni jednu utakmicu, ovde će ih biti šest i to je jako mali broj susreta, ali svi smo fokusirani na Mačvu i razmišljamo samo o tom duelu. Za nas je to bukvalno finale Lige šampiona i svaka sledeća utakmica za nas će biti najbitnija. Samo dobrim rezultatima iz utakmice u utakmicu, ekipa može da se podiže i pravi rezultate, naglasio je Nikola Lazetić.

Tekst i foto: A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
FK Vojvodina u dresovima Kelmea

FK Vojvodina u dresovima Kelmea

05.07.2019. 18:08 18:11
Trijumf na pripremama u režiji Vošinih mladića

Trijumf na pripremama u režiji Vošinih mladića

05.07.2019. 21:37 21:43