Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Kvalifikacije za LE: Spartak u Pragu preko Sparte traži prolaz u treću rundu

01.08.2018. 08:53 09:00
Piše:
Izvor: Vladimir Gaćinović, foto: J. Grlić

Nije bio baš mali broj onih pratilaca fudbalskih prilika u Srbiji koji su ekipu Spartaka videli u ulozi žrtvenog jarca u dvomeču sa Spartom iz Praga.

Veliki klub iz prestonice Češke važio je za apsolutnog favorita i u Novom Sadu, ali je doživeo poraz (0:2), tačnije, Subotičani su odigrali sjajnu utakmicu i stekli dva lepa gola prednosti pred revanš. Da budemo iskreni, uloga favorita i dalje je na strani Sparte, jer je reč o veoma dobrom i skupom timu, ali je srpski predstavnik u Evropi pokazao da mu nije samo predodređena uloga sanjara, već da ima neke svoje, veoma ubedljive argumente za željeni prolazak u 3. rundu kvalifikacija.

Danas “plavi golubovi” odlaze put Praga, večeras će odraditi trening na Generali areni, na kojoj se sutra od 19 časova igra revanš susret između češkog i našeg tima. Raspoloženje u subotičkom timu je, uprkos prvenstvenom porazu u Bačkoj Palanci (1:2), na visokom nivou, a šef stručnog štaba Vladimir Gaćinović pred polazak na put je rekao:

„Nema nikakve sumnje da je pred nama jedna od najvažnijih utakmica u istoriji Spartaka. Važno je, međutim, da ostanemo čvrsto na zemlji i da u susret uđemo mirnih glava. Svesni smo da nas čeka duel s izuzetno  dobrim timom, ekipom koja praktično može da pobedi svakog rivala u Evropi. I pored lepe pobede od 2:0 u prvom susretu, nećemo odustajati od našeg, napadačkog stila igre. Rekao sam,  da je u prvom susretu bilo 4:0 za nas, ne bi nam to garantovalo prolazak u 3. kolo i baš zbog toga moraćemo da budemo barem na istom nivou kao što smo to bili u Novom Sadu.“


Afum neizvestan

Iznenadio je Čehe Vladimir Gaćinović postavom u Novom Sadu, u kojoj je, između ostalog, na mestu najisturenijeg igrača nastupio Bojan Čečarić. Na pitanje da li sprema neka taktička ili igračka iznenađenja i u Pragu, Gaćinović je odgovorio:

„Afum je povređen i ne znam da li će moći da konkuriše za tim sutra uveče. Svi ostali momci su zdravi i jedina nevolja je u tome što tokom poslednjih 15-20 dana nismo imali vremena za  treninge ili oporavak. Naravno da znam kako i s kojim timom će nastupiti u Pragu, ali razumećete i to da ne bih javno da se izjašnjavam.“


Poraz od Bačke, utisak je, nije poremetio atmosferu u četi iz Subotice.

„Iako nam je u Bačkoj Palanci nedostajalo šest standardnih igrača, u tome ne tražimo alibi. Imam utisak da su igrači glavama već bili u Pragu, iako smo imali dogovor da revanš sa Spartom zaboravimo dok traje utakmica s Bačkom. Napravili smo dva dosta glupa penala, a onda smo i na samom startu drugog poluvremena primili gol. Bila je to dobra opomena za nas, jer nam sledi susret s vrhunskim rivalom u kojem svaka greška može da bude izuzetno skupa.“

Posle duela na novosadskom “Karađorđu”, trener Sparte Pavel Hapal je smenjen, a na njegovo mesto došao je dosadašnji sportski direktor kluba Zdenek Šćasni.

„Hapal je dobio otkaz, a raniji sportski direktor je privremeno preuzeo ekipu valjda i zbog toga što je bio u Novom Sadu, učestvovao u pripremi duela s nama i koliko-toliko nas poznaje Spartak. Svaka smena trenera ima za cilj da razdrma ekipu, pa se, verujem, time rukovodilo i rukovodstvo Sparte. Mi, međutim, gledamo isključivo u svoju avliju i problemi rivala ne treba puno da nas interesuju. U ovoj priči bitni smo samo mi i naš pristup utakmici. Ako budemo pravi, a duboko verujem da hoćemo, imamo pravo da se nadamo prolasku u narednu rundu“, dodao je Vladimir Gaćinović, tihi čovek na klupi Spartaka, ali i čovek koji i te kako dobro poznaje fudbal i, zajedno sa Subotičanima, polako gradi svoju poziciju čak i u evropskim okvirima.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Kvalifikacije za LE: Kolosalna prednost Spartaka protiv Sparte

Kvalifikacije za LE: Kolosalna prednost Spartaka protiv Sparte

26.07.2018. 23:25 23:27