overcast clouds
17°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Квалификације за ЛЕ: Спартак у Прагу преко Спарте тражи пролаз у трећу рунду

01.08.2018. 08:53 09:00
Пише:
Извор: Владимир Гаћиновић, фото: Ј. Грлић

Није био баш мали број оних пратилаца фудбалских прилика у Србији који су екипу Спартака видели у улози жртвеног јарца у двомечу са Спартом из Прага.

Велики клуб из престонице Чешке важио је за апсолутног фаворита и у Новом Саду, али је доживео пораз (0:2), тачније, Суботичани су одиграли сјајну утакмицу и стекли два лепа гола предности пред реванш. Да будемо искрени, улога фаворита и даље је на страни Спарте, јер је реч о веома добром и скупом тиму, али је српски представник у Европи показао да му није само предодређена улога сањара, већ да има неке своје, веома убедљиве аргументе за жељени пролазак у 3. рунду квалификација.

Данас “плави голубови” одлазе пут Прага, вечерас ће одрадити тренинг на Генерали арени, на којој се сутра од 19 часова игра реванш сусрет између чешког и нашег тима. Расположење у суботичком тиму је, упркос првенственом поразу у Бачкој Паланци (1:2), на високом нивоу, а шеф стручног штаба Владимир Гаћиновић пред полазак на пут је рекао:

„Нема никакве сумње да је пред нама једна од најважнијих утакмица у историји Спартака. Важно је, међутим, да останемо чврсто на земљи и да у сусрет уђемо мирних глава. Свесни смо да нас чека дуел с изузетно  добрим тимом, екипом која практично може да победи сваког ривала у Европи. И поред лепе победе од 2:0 у првом сусрету, нећемо одустајати од нашег, нападачког стила игре. Рекао сам,  да је у првом сусрету било 4:0 за нас, не би нам то гарантовало пролазак у 3. коло и баш због тога мораћемо да будемо барем на истом нивоу као што смо то били у Новом Саду.“


Афум неизвестан

Изненадио је Чехе Владимир Гаћиновић поставом у Новом Саду, у којој је, између осталог, на месту најистуренијег играча наступио Бојан Чечарић. На питање да ли спрема нека тактичка или играчка изненађења и у Прагу, Гаћиновић је одговорио:

„Афум је повређен и не знам да ли ће моћи да конкурише за тим сутра увече. Сви остали момци су здрави и једина невоља је у томе што током последњих 15-20 дана нисмо имали времена за  тренинге или опоравак. Наравно да знам како и с којим тимом ће наступити у Прагу, али разумећете и то да не бих јавно да се изјашњавам.“


Пораз од Бачке, утисак је, није пореметио атмосферу у чети из Суботице.

„Иако нам је у Бачкој Паланци недостајало шест стандардних играча, у томе не тражимо алиби. Имам утисак да су играчи главама већ били у Прагу, иако смо имали договор да реванш са Спартом заборавимо док траје утакмица с Бачком. Направили смо два доста глупа пенала, а онда смо и на самом старту другог полувремена примили гол. Била је то добра опомена за нас, јер нам следи сусрет с врхунским ривалом у којем свака грешка може да буде изузетно скупа.“

После дуела на новосадском “Карађорђу”, тренер Спарте Павел Хапал је смењен, а на његово место дошао је досадашњи спортски директор клуба Зденек Шћасни.

„Хапал је добио отказ, а ранији спортски директор је привремено преузео екипу ваљда и због тога што је био у Новом Саду, учествовао у припреми дуела с нама и колико-толико нас познаје Спартак. Свака смена тренера има за циљ да раздрма екипу, па се, верујем, тиме руководило и руководство Спарте. Ми, међутим, гледамо искључиво у своју авлију и проблеми ривала не треба пуно да нас интересују. У овој причи битни смо само ми и наш приступ утакмици. Ако будемо прави, а дубоко верујем да хоћемо, имамо право да се надамо проласку у наредну рунду“, додао је Владимир Гаћиновић, тихи човек на клупи Спартака, али и човек који и те како добро познаје фудбал и, заједно са Суботичанима, полако гради своју позицију чак и у европским оквирима.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
Квалификације за ЛЕ: Колосална предност Спартака против Спарте

Квалификације за ЛЕ: Колосална предност Спартака против Спарте

26.07.2018. 23:25 23:27