Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Kvalifikacije za LE: Kolosalna prednost Spartaka protiv Sparte

26.07.2018. 23:25 23:27
Piše:
Izvor: J. Grlić

U modernom fudbalu više ne postoje "velike" i "male" ekipe. To koliko je neko "velik" zavisi jedino od učinka na terenu, uložene želje i energije, a onda, naravno, i od rezultata.

Fudbaleri Spartaka juče su pokazali da su veliki tim, da imaju ogromne želje i što je najvažnije, umeju da igraju fudbal. Na obe plećke položili su Subotičani u evropskom fudbalu znatno poznatiju i finansijski vredniji ekipu Sparte iz Praga, a da su imali još malo sreće mogli su goste da isprate s punom mrežom. I ovako naš tim stekla je kolosalnu prednost, što je preko 3.000 gledalaca umelo da pozdravi pravim ovacijama.

Praktične iz prve konkretne akcije Subotičani su došli do vođstva. Slobodan udarac uz samu aut liniju odlično je izveo Nemanja Glavčić, a obrana Čeha delovala je konfuzno. Lopta je sigla do visokog Nemanje Ćalasana koji, iako je štoper, nije oklevao i pogodio je suprotnu stranu gola Florina Nite. To je izazvalo oduševljenje na ispunjenoj zapadnoj tribini “Karađorđa” i kao da je to ulilo dodatnu snagu čvrstoj ekipi.

U 15. minutu "plavi golubovi" su istrčali odličnu kontru, koja je završena ne baš dobrim šutem inače zapaženog Mileta Savkovića. Dva minuta kasnije u obećavajućem prodoru bio je i Ognjen Đuričin, ali je sam sebi dao nešto duži pas, pa je prilika u najavi ostala samo to. Inicijativa je bila na strani gostiju, ali oni nisu uspevali da stignu iz toga do neke konkretne prilike. S druge strane, Spartak je pritiskao poslednju liniju odbrane tima iz Praga, koja je u nekoliko navrata delovala veoma nesigurno.

U 27. minutu omaleni Đuričin lepo je uposlio Čečarića, ali je njegov šut ukrotnio Rumun Nita. Prvi šut tima iz Praga zabeležili smo u 31. minutu, kada je nekadašnji igrač Spartaka i Crvene zvezde, danas napadač Sparte Srđan Plavšić solidno šutirao, a Perić lako ukrotio taj udarac. Konačno, u 41. minutu u dobroj poziciji našao se Fridek, šutirao s leve strane, ali je Nikola Perić zatvorio ugao i izbio loptu u korner, pa se na odmor otišlo s lepim vođstvom naše ekipe.

U nastavku učenici trenera Vladimira Gaćinovića nisu odstupali od stila igre. Prepustili su inicijativu Sparti, dok su opasno pretili u kontri. Jedan takav protivudar zbilo se u 57. minutu, kada su sjajan dupli pas izmenili Ognjen Đuričin i Japanac Šimura, a omaleni Bečejac sjajnim udarcem po zemlji uz samu desnu stativu povisio vođstvo Spartaka na ozbiljnih 2:0.

U 60. minutu mogao je Benyamin Tete da smanji, ali nije uspeo, baš kao ni tri minuta kasnije Geler Kanga. Na drugoj strani, posle pasa raspoloženog Đuričina, priliku je imao Plavšić čiji šut je završio zamalo pored gola.

Razvila se otvore bitka u kojoj su gosti mogli da ugroze vođstvo  "golubova" ali su mogli i igrači Spartaka da ga povećaju posle pričika Čečarića u 77. i Savkovića u 83. minutu. Na kraju tačku na "i" i priliku da nokautira Spartu imao je Nemanja Glavčić, ali je njegov udarac golman Nita nekako uspeo da odbrani.

A. Predojević

Spartak ŽK - Sparta 2:0 (1:0)

NOVI SAD: Stadion "Karađorđe", gledalaca: 3.000, sudija: Rackovski (Poljska). Strelci: Ćalasan u 9. i Đuričin u 57. minutu. Žuti kartoni: Jočić, Šimura (Spartak), Šural, Fridek (Sparta).

SPARTAK ŽK: Perić 7,5, Tekijaški 7,5, Kerkez 7,5, Ćalasan 8, Vukčević 8 (Afum), Jocić 8, Đuričin 8,5 (Milošević), Šimura 8, Glavčić 8,5, Savković 8, Čečarić 7,5 (Marčić).

SPARTA: Nita 6,5, Čipčiju 6,5, Radaković 6,5, Kaja 6,5, Fridek 6, Stančiju 7, Kulhanek 6,5, Kanga 6,5, Ben Haim 6,5 (Vukadinović), Teteh 7 (Ristić), Plavšić 6,5 (Šural 6,5).

Autor:
Pošaljite komentar
Kvalifikacije za LE: Spartak domaćin Sparti na „Karađorđu”

Kvalifikacije za LE: Spartak domaćin Sparti na „Karađorđu”

25.07.2018. 23:07 23:12