Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Kvalifikacije za LE: Spartak ima pravo na smele snove u Pragu

02.08.2018. 08:45 08:47
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

(Od našeg specijalnog izveštača)

PRAG: Niko se u redovima Spartaka više ni ne obazire na poraz od Bačke (1:2) u prošlom prvenstvenom kolu Superlige Srbije. Večeras je pred „plavim golubovima“ utakmica generacije fudbalera u plavo-belim dresovima, revanš susret sa Spartom iz Praga, u kojoj mogu zlatnim slovima da su upišu u istoriju subotičkog, vojvođanskog, a bogami i srpskog fubala. Naš tim ima prednost od 2:0 iz prvog odmeravanja snaga na novosadskom „Karađorđu“, samim tim i realnu podlogu za snivanje smelih snova o prolasku u treću rundu kvalifikacija za Ligu Evrope.

U više nego dobrom raspoloženju, čarter letom s aerodroma „Nikola Tesla“ u Surčinu, tim sa severa Bačke juče prepodne doputovao je u glavni grad Češke Republike. Naravno, nikome među igračima i rukovodstvom Spartaka ni na kraj pameti ne pada da se razmeće smelim izjavama, ali da postoji velika nada u sportski podvig, to je više nego evidentnmo.

„Osnovni cilj nam je da pokušamo da smirimo domaćina, izdržimo prvih 20 minuta utakmice bez primljenog gola i imam utisak da će nam tada posao biti mnogo lakši“, rekao je Dejan Kerkez, kapiten subotičke ekipe.

„Svesni smo da od nas samih zavisi kako će se utakmica razvijati, jer ukoliko ponovimo igru iz prvog susreta, bićemo na dobrom putu da ostvarimo veliki uspeh. Znamo ko nam je i kakav rival, ali smo u Novom Sadu pokazali da posedujemo kvalitet i znanje da se suprotstavimo Sparti i nadam se da ćemo igru na nivou one iz prvog meča uspeti da ponovimo.“

Šef stručnog štaba Spartaka Vladimir Gaćinović moći će da računa sve fudbalere, izuzev povređenog Samjulea Afuma, koji se ozledio u duelu u Bačkoj Palanci.


Simović: Specifična utakmica

Predsednik Spartaka Dragan Simović, po dolasku u hotel „Vijena diplomatik haus“ u Pragu, ovako je prokomentarisao izglede Subotičana u današnjem revanš susretu sa Spartom:

„Ne mogu da kažem ni da smo preveliki optimisti, ali ni pesimisti. Pred nama je vrlo specifična utakmica u koju ulazimo s lepom prednošću od 2:0 i dobrom atmosferom, ali i svešću o snazi rivala. Respektujemo Spartu i znamo da još nismo završili ni polovinu posla. Puno toga zavisiće od činjenice kako budemo otvorili susret, jer ukoliko se stvari ne budu odvijale onako kako domaćin želi posle prvih 20 minuta, eventualno pola sata, Spartin posao biće sve teži. Ukoliko uspemo da ponovimo barem 70 posto igre iz duela u Novom Sadu, naš prolazak u 3. kolo neće doći u pitanje.“


„Doputovao sam s ekipom u Prag, ali je teško očekivati da ću moći da pomognem saigračima“, objašnjavao je na aerodromu napadač iz Gane. „Ipak, tu sam i pomoći ću drugarima, makar i velikom podrškom s tribina.“

Jedan od ključnih ljudi u taboru subotičkog sastava mogao bi da bude sada već iskusni golman Nikola Perić. Ukoliko odbrana s njim na čelu bude maksimalno odradila svoj deo posla, Spartakove šanse za prolazak dalje biće izuzetnio velike.

„Najbitnije za nas je to da izdržimo početni pritisak domaćih fudbalera“, kategoričan je bio Perić.

„Pražani imaju zaista veoma kvalitetan i jak tim, ali se i u Novom Sadu videlo da ta ekipa nikako nije i nepobediva. Verujem da ćemo se ponovo motivisati kako bismo pružili igru poput one sa „Karađorđa“, jer, uspemo li u tome, imamo veliku šansu da eliminišemo favorita. Još kada bismo u prvom poluvremenu uspeli da postignemo i gol, bili bismo ne na pola, već blizu kraja puta o kojem sanjamo.“

Mirni čovek s klupe Spartaka Vladimir Gaćinović, utisak je - bez euforije, dočekuje večerašnji megdan na Generali areni u Pragu.

„Ma, kakva euforija“, objasnio je Gaćinović.

„Već danima sam posvećen tome kako da se Sparti suprotstavimo u revanšu. Jesam miran, jer verujem u to da je bitno da pravi budemo kada istrčimo na duel sa Česima. Tamo, baš na terenu, treba da pokažemo svu snagu i moć, bez neke prevelike priče uoči utakmice. Tim iz Praga jeste nesumnjivo kvalitetan, ali smo i mi pokazali da posedujemo kvalitet, znanje i hrabrost i uspemo li sve to da ponovimo, mogli bismo da se nadamo velikom uspehu. Ponoviću, ne bi nam ni 4:0 iz prvog susreta bilo dovoljno, ukoliko ne prikažemo igru poput one iz Novog Sada i priželjkujem da momci to shvate i večeras ostave sve što o fudbalu znaju na terenu.“

Utakmica Sparta Prag – Spartak Ždrepčeva krv počinje u 19 časova na Generali areni, a interesovanje je, kako smo uspeli da saznamo, veliko. Domaći navijači očekuju od kapitena, Rumuna Stančijua i njegovih saigrača da poprave utisak iz prvog susreta i opravdaju ulogu velikog favorita. Učenici novog trenera Zdenjeka Ščanog u prošlom kolu prvenstva Češke na gostovanju su pobedili tim Jabloneca sa 2:1, golovima Kange i Vukadinovića, a izvesno je da u odnosnu na prvi duel sa Subotičanima u timu neće biti povređenog Izraelca Ben Haima.

Tekst i foto: A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Kvalifikacije za LE: Spartak u Pragu preko Sparte traži prolaz u treću rundu

Kvalifikacije za LE: Spartak u Pragu preko Sparte traži prolaz u treću rundu

01.08.2018. 08:53 09:00
Kvalifikacije za LE: Kolosalna prednost Spartaka protiv Sparte

Kvalifikacije za LE: Kolosalna prednost Spartaka protiv Sparte

26.07.2018. 23:25 23:27