Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Kvalifikacije za LE: Pobeda TSC-a u Moldaviji u evropskom debiju

27.08.2020. 22:06 22:28
Piše:
Foto: Printscreen/RTS

Fudbaleri TSC-a iz Bačke Topole uspešno su debitovali na evropskoj sceni, pošto su u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope u Kišinjevu savladali moldavski Petrokub sa 2:0 (1:0).

Ali je u jednom trenutku posle isključenja Borisa Varg srpski klub strepeo za svoju sudbinu. Međutim, Topolčani su izdržali pritisak i posle tridesetak minuta igre sa igračem manje uspeli da iznude penal i crveni karton za domaćeg fudbalera Rozgonjaka i da onda s bele tačke privedu utakmicu umirne vode i da zabeleže sigurnu pobedu.   

 Dobro su fudaleri TSC –a otovrili utakmicu, već u prvom minutu su zaradili korner i za malo poveli, ali je sa gol linije udarac glavom Tomanovića neko je s gol linije izbacio u polje.  Ovaj udarac kao da je smirio domaćine, koji su  igrali nekako rezervisani. Topolčani su preuzeli incijativu i kratkim pasovima  držali loptu u svojim nogama, posle samo nekoliko minuta i Duronjić je imao priliku, ali je njegov šut izblokiran.

 A onda i domaći su stvorili lepu priliku, Platika se neočekivano našao sam ispred Filipovića, ali je golman Topolčana reagovao odlično i nogom sprečio pogodak. Samo četiri minuta kasnije TSC je poveo. Duronjić je sa leve strane izveo korner,a u buketu igrača na prvoj stativi najviše je skočio kapiten Tomanović i lako pogodio mrežu.

Posle gola TSC je kontrolisao igru i  bio bolji, Moldavci kao da su se uplašil i povukli su se na svoju polovinu i uglavom su se branili, a onda u 31. minutu posle jednog, čini se, bezazlenog vazdušnog duela Boris Varga je zaradio crveni karon. U skoku Varga i Dauanlu su se sudarili, a Kamerunac u redovima Petrokuba je zaradio posekotinu na glavi. Bilo je to dovoljno rumunskom sudiji Kolteskuu da pokaže crveni karton fudbaleru TSC –a.  

 I od tog minuta se sve promenulo na terenu Petrokub je polako, ali sigurno preuzeo incijativu, počeo je da napada i utakmica je dobila savim drugi tok. Doduše, u prvom delu Moldavci nisu imali pravih prilika, ali su ipak u dva navrata mogli da zatesu  mreža Filipovića. Prvo je tukao Žardan, ali slabo pored gola, a onda je golman TSC –a bio oprezan i odbijenu loptu Babića uspeo da skrene u korner.

 Drugo poluvreme počelo je napadima Petrokuba, ali je odbrana TSC - a bila sigurna. Destak minuta se igralo na polovini Topolčana, a onda posle jedne kontre Đuro Zec je uleteo u šesnaesterac domaćina i spremao se za šut. Međutim, s leđa ga je srušio Rozgonik i sudija Koltesku je bez razmišljanja pokazao na belu tačku, a fudbaleru Petrkuba pokazao žuti karton, a kako mu je to bio drugi morao je van terena.  S linije penala prvi strelac Topolčana bio je siguran, lako je prevario Avrama i svom timu doneo sigurno vođstvo.

I slika na terenu se potpuno promenila, sa istim brojem igrača na terenu TSC je ponovo dominirao. Igrao je strpljivo, a posle desetak minuta Duronjić je imao lepu priliku, pobegao je svojim čuvarima, ali nije imao snage, pa je slabo šutirao vrhom kopačke. Zatim su u kontri možda Moldavci nešto više mogli da učine,  ali je Platika sa desetak metara posle povratne lopte prebacio gol.  

 U poslednjih petanestak minuta Topolčani su potpuno kontrolisali meč, igrali su sigurno, držali loptu na sredini terena i samo retko kretali u napade, a domaćim fudbalerima je izgleda ponestalo sanage, pa i nisu ozbiljnije ugrožavali gol vrlo sigurnog Filipovića.

I na kraju meča veliko slavlje Topolčana posle istorijske pobede u Moldaviji.

Žreb za narednu rundu kvalifikacija održaće se u ponedeljak.

 G. Kovač

Petrokub – TSC 0:2 (0:1)

KIŠINJEV: Stadion Zimbrua, igrano bez gledalaca, sudija: Sebastijan Koltesku (Rumunija), strelci: Tomanović u 16. i Lukić u 55. (iz penala)minutu. Žuti kartoni: Rozgonik (Petrokub), Banjac,  Sabo(trener) (TSC), crveni kartoni: Rozgonjak (Petrokub), Varga (TSC)

PETROKUB:  Avram  6, Žardan 5, Ndzomo 6 Raku 6 Rozgonjak 5,  Taras 6 (Bežan 6), Douanla 6, Kožokari 6, Turčan 5 (Bogačijus), Platika 6, Ambros 6 (Damaščan).



TSC: Filipović 8, Varga 6, Antonić 7, Babić 7, Ponjević 7, Zec 7, Tomanović 7, Milićević 6, Duronjić 6 (Banjac), Lukić 7, Silađi 6 (Petrović 6).

Autor:
Pošaljite komentar
TSC u Kišinjevu igra prvu utakmicu Kvalifikacija za Ligu evrope

TSC u Kišinjevu igra prvu utakmicu Kvalifikacija za Ligu evrope

27.08.2020. 09:24 09:44