few clouds
9°C
19.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Квалификације за ЛЕ: Победа ТСЦ-а у Молдавији у европском дебију

27.08.2020. 22:06 22:28
Пише:
Фото: Printscreen/RTS

Фудбалери ТСЦ-а из Бачке Тополе успешно су дебитовали на европској сцени, пошто су у првом колу квалификација за Лигу Европе у Кишињеву савладали молдавски Петрокуб са 2:0 (1:0).

Али је у једном тренутку после искључења Бориса Варг српски клуб стрепео за своју судбину. Међутим, Тополчани су издржали притисак и после тридесетак минута игре са играчем мање успели да изнуде пенал и црвени картон за домаћег фудбалера Розгоњака и да онда с беле тачке приведу утакмицу умирне воде и да забележе сигурну победу.   

 Добро су фудалери ТСЦ –а отоврили утакмицу, већ у првом минуту су зарадили корнер и за мало повели, али је са гол линије ударац главом Томановића неко је с гол линије избацио у поље.  Овај ударац као да је смирио домаћине, који су  играли некако резервисани. Тополчани су преузели инцијативу и кратким пасовима  држали лопту у својим ногама, после само неколико минута и Дуроњић је имао прилику, али је његов шут изблокиран.

 А онда и домаћи су створили лепу прилику, Платика се неочекивано нашао сам испред Филиповића, али је голман Тополчана реаговао одлично и ногом спречио погодак. Само четири минута касније ТСЦ је повео. Дуроњић је са леве стране извео корнер,а у букету играча на првој стативи највише је скочио капитен Томановић и лако погодио мрежу.

После гола ТСЦ је контролисао игру и  био бољи, Молдавци као да су се уплашил и повукли су се на своју половину и углавом су се бранили, а онда у 31. минуту после једног, чини се, безазленог ваздушног дуела Борис Варга је зарадио црвени карон. У скоку Варга и Дауанлу су се сударили, а Камерунац у редовима Петрокуба је зарадио посекотину на глави. Било је то довољно румунском судији Колтескуу да покаже црвени картон фудбалеру ТСЦ –а.  

 И од тог минута се све променуло на терену Петрокуб је полако, али сигурно преузео инцијативу, почео је да напада и утакмица је добила савим други ток. Додуше, у првом делу Молдавци нису имали правих прилика, али су ипак у два наврата могли да затесу  мрежа Филиповића. Прво је тукао Жардан, али слабо поред гола, а онда је голман ТСЦ –а био опрезан и одбијену лопту Бабића успео да скрене у корнер.

 Друго полувреме почело је нападима Петрокуба, али је одбрана ТСЦ - а била сигурна. Дестак минута се играло на половини Тополчана, а онда после једне контре Ђуро Зец је улетео у шеснаестерац домаћина и спремао се за шут. Међутим, с леђа га је срушио Розгоник и судија Колтеску је без размишљања показао на белу тачку, а фудбалеру Петркуба показао жути картон, а како му је то био други морао је ван терена.  С линије пенала први стрелац Тополчана био је сигуран, лако је преварио Аврама и свом тиму донео сигурно вођство.

И слика на терену се потпуно променила, са истим бројем играча на терену ТСЦ је поново доминирао. Играо је стрпљиво, а после десетак минута Дуроњић је имао лепу прилику, побегао је својим чуварима, али није имао снаге, па је слабо шутирао врхом копачке. Затим су у контри можда Молдавци нешто више могли да учине,  али је Платика са десетак метара после повратне лопте пребацио гол.  

 У последњих петанестак минута Тополчани су потпуно контролисали меч, играли су сигурно, држали лопту на средини терена и само ретко кретали у нападе, а домаћим фудбалерима је изгледа понестало санаге, па и нису озбиљније угрожавали гол врло сигурног Филиповића.

И на крају меча велико славље Тополчана после историјске победе у Молдавији.

Жреб за наредну рунду квалификација одржаће се у понедељак.

 Г. Ковач

Петрокуб – ТСЦ 0:2 (0:1)

КИШИЊЕВ: Стадион Зимбруа, играно без гледалаца, судија: Себастијан Колтеску (Румунија), стрелци: Томановић у 16. и Лукић у 55. (из пенала)минуту. Жути картони: Розгоник (Петрокуб), Бањац,  Сабо(тренер) (ТСЦ), црвени картони: Розгоњак (Петрокуб), Варга (ТСЦ)

ПЕТРОКУБ:  Аврам  6, Жардан 5, Ндзомо 6 Раку 6 Розгоњак 5,  Тарас 6 (Бежан 6), Доуанла 6, Кожокари 6, Турчан 5 (Богачијус), Платика 6, Амброс 6 (Дамашчан).



ТСЦ: Филиповић 8, Варга 6, Антонић 7, Бабић 7, Поњевић 7, Зец 7, Томановић 7, Милићевић 6, Дуроњић 6 (Бањац), Лукић 7, Силађи 6 (Петровић 6).

Аутор:
Пошаљите коментар
ТСЦ у Кишињеву игра прву утакмицу Квалификација за Лигу европе

ТСЦ у Кишињеву игра прву утакмицу Квалификација за Лигу европе

27.08.2020. 09:24 09:44