Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Goran Šaula Pojačanja neophodna, vreme curi

30.06.2018. 15:26 15:38
Piše:
Izvor: R. Hadžić/Stručni štab (sleva): Radaković, Veselinović, Jelačić, Šaula i Đorđević

Šef struke u starijem novosadskom fudbalskom superligašu Aleksandar Veselinović, po povratku sa Zlatibora, kandidatima za tim dao je dva slobodna dana.

Veoma odgovornim radom i profesionalnim odnosom prema obavezama igrači su zaslužili taj predah, svesni da je pred njima još puno napornih treninga. Veselinović i njegovi saradnici još su daleko od toga da mogu da imaju viziju tima koji će početi prvi prvenstveni duel sa ekipom Mladosti, 21. jula, na stadionu “Karađorđe”, jer ekipa nije kompletirana i tek se u narednim danima očekuje dolazak nekolicine novih fudbalera.

- Na Zlatiboru su momci radili izvanredno i bez pogovora na sticanju i poboljšanju fizičke spreme - naglasio je Goran Šaula, igračka legenda Voše a sada jedan od Veselinovićevih pomoćnika. - Maksimalno su se trudili da doprinesu realizaciji plana rada koji smo imali, a dobro je i to što nismo imali problema s povredama. Šteta je jedino što nismo odigrali više kontrolnih utakmica, ali nismo mogli tamo da pronađemo odgovarajuće rivale. Puno bitnih igrača je otišlo iz kluba i veoma je važno da ih što pre zaboravimo i da se oslonimo na mladiće koji sada nose dres Vojvodine. Momci koji su stigli pokazali su da su prava pojačanja,  Stojković i Đurić su kvalitetni i iskusni igrači, a mladi Milojević je dokazao da je izuzetno talentovan i da je pred njim lepa perspektiva. Mirkov je stigao iz trećeligaške konkurencije i tek treba da pokaže da može da izdrži pritisak koji neminovno donosi igranje u najjačoj konkurenciji.

Od nedelje se nastavlja s treninzima, u sredu se ekipa seli u etno-selo u Stanišićima (BiH), gde će u petak odigrati trening susret s novim premijerligašem ove zemlje, timom Zvijezde 09.

- Pred nama je nastavak jakog u kvalitetnog rada i odigravanje za sada tri dogovorene utakmice. Ne mogu u ovom trenutku da kažem da će to biti uigravanje tima, jer takvu kvalifikaciju moći ću da iskoristim tek kada budu stigla pojačanja, odnosno kada budemo kompletirali redove. Do tada, susreti koji nam slede predstavljaće nastavak priprema, a lično se nadam da ćemo u najkraćem roku dobiti ono što nam nedostaje.

Na molbu da preciznije kaže o kojim pozicijama u timu je reč, odnosno šta konkretno Voši nedostaje, Šaula je rekao:

- Pod hitno nam je potreban neko ko će da postiže golove, a to je pozicija s kojom smo i ranije kuburili. Mladi Miloš Zličić je nagovestio potencijal, ali on, baš kao i svi ostali momci pristigli iz naše omladinske škole, mora da ide prirodnim putem sazrevanja, dakle korak po korak. Ne bih da govorim o imenima igrača koje bismo voleli da vidimo u našoj sredini, bitno je to da smo pred rukovodstvo izašli s određenim idejama i videćemo ko će i da li će potpisati za nas. Nedostaju nam i centralni bekovi, posebno posle odlazaka Radovanovića i Marka Gajića. Jesu tu Ranko Veselinović i Saničanin, ali nam oni nisu dovoljna rešenja i nadam se da ćemo dovesti još neke novajlije. U veznom redu imamo dobre fudbalere, dolaskom Đurića je ekipa u tom segmentu pojačana, ali nam nedostaje brzina po bokovima. Idealno bi bilo da dovedemo dvojicu ili trojicu iskusnih momaka koji bi i tu pojačali konkurenciju.

Mladići iz omladinskog tima i oni što su se vratili s pozajmica trudili su se da se nametnu struci.

- To je činjenica, ali oni još uvek nisu prošli neki prirodni put sazrevanja. Bez toga nema uspeha, jer mi nemamo ekstratalentovane igrače koji mogu da preskoče normalan red stvari. Praktično je nemoguće da neko iz omladinskog tima direktno uskoči među seniore, jer na prste jedne ruke mogu da se nabroje pojedinci iz naše škole kojima je to uspelo. U fudbalu, kao i u životu, postoje određena pravila, tačnije koraci u razvoju i nije prirodno da bude drugačije.

Novosađani uvek imaju najviše ciljeve u domaćem prvenstvu i Kupu, nema sumnje da će isto važiti i pred početak nove sezone.

- Ne znamo ko će još otići iz kluba, niti ko će u njega doći. Prelazni rok je dugačak i traje i tek kada budemo zatvorili igračku konstrukciju moći ćemo da pričamo i o ciljevima. Činjenica je da Vojvodina uvek stremi ka vrhu tabele, sigurno će i sada pred sebe postaviti takva očekivanja, ali još je rano da pričamo o opravdanosti takvih zahteva - smatra Goran Šaula.

A. Predojević

U opticaju više imena

Nije tajna da čelni ljudi kluba pregovaraju s nekolicinom fudbalera koji su zanimljivi Aleksandru Veselinoviću. U opticaju su mnoga imena, a Goran Šaula je tim povodom rekao:

- Za sve one koji eventualno budu došli u Vojvodinu ne znamo u kakvom će fizičkom stanju biti. Sasvim je sigurno da će im biti potrebno određeno vreme da se priviknu na naš stil rada i da se priključe ravnopravno saigračima.A mi vremena nemamo, ono lagano curi.

 

KAKO „DNEVNIK” SAZNAJE: Fofana blizu Voše

Iz dobro obaveštenih izvora, “Dnevnik” saznaje da Vojvodina za rešenje pozicije napadača najozbiljnije pregovara sa Ismaelom Bekom Fofanom (29), koji je proletos na pozajmici iz Čukaričkog bio u kazahtanskom Irtišu iz Pavlodara.

Osim njega, crveno-beli su u svakodnevnom kontaktu i sa štoperom Slovana iz Bratislave Milanom Rundićem (26), koji je pre toga tri godine nosio dres Trenčina. Naravno, na listi želja Voše nalazi se još nekoliko imena, a videćemo ko će od njih i da li će zadužiti opremu novosadskog kluba. 

 

 

 

Autor:
Pošaljite komentar