few clouds
14°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Горан Шаула Појачања неопходна, време цури

30.06.2018. 15:26 15:38
Пише:
Извор: Р. Хаџић/Стручни штаб (слева): Радаковић, Веселиновић, Јелачић, Шаула и Ђорђевић

Шеф струке у старијем новосадском фудбалском суперлигашу Александар Веселиновић, по повратку са Златибора, кандидатима за тим дао је два слободна дана.

Веома одговорним радом и професионалним односом према обавезама играчи су заслужили тај предах, свесни да је пред њима још пуно напорних тренинга. Веселиновић и његови сарадници још су далеко од тога да могу да имају визију тима који ће почети први првенствени дуел са екипом Младости, 21. јула, на стадиону “Карађорђе”, јер екипа није комплетирана и тек се у наредним данима очекује долазак неколицине нових фудбалера.

- На Златибору су момци радили изванредно и без поговора на стицању и побољшању физичке спреме - нагласио је Горан Шаула, играчка легенда Воше а сада један од Веселиновићевих помоћника. - Максимално су се трудили да допринесу реализацији плана рада који смо имали, а добро је и то што нисмо имали проблема с повредама. Штета је једино што нисмо одиграли више контролних утакмица, али нисмо могли тамо да пронађемо одговарајуће ривале. Пуно битних играча је отишло из клуба и веома је важно да их што пре заборавимо и да се ослонимо на младиће који сада носе дрес Војводине. Момци који су стигли показали су да су права појачања,  Стојковић и Ђурић су квалитетни и искусни играчи, а млади Милојевић је доказао да је изузетно талентован и да је пред њим лепа перспектива. Мирков је стигао из трећелигашке конкуренције и тек треба да покаже да може да издржи притисак који неминовно доноси играње у најјачој конкуренцији.

Од недеље се наставља с тренинзима, у среду се екипа сели у етно-село у Станишићима (БиХ), где ће у петак одиграти тренинг сусрет с новим премијерлигашем ове земље, тимом Звијезде 09.

- Пред нама је наставак јаког у квалитетног рада и одигравање за сада три договорене утакмице. Не могу у овом тренутку да кажем да ће то бити уигравање тима, јер такву квалификацију моћи ћу да искористим тек када буду стигла појачања, односно када будемо комплетирали редове. До тада, сусрети који нам следе представљаће наставак припрема, а лично се надам да ћемо у најкраћем року добити оно што нам недостаје.

На молбу да прецизније каже о којим позицијама у тиму је реч, односно шта конкретно Воши недостаје, Шаула је рекао:

- Под хитно нам је потребан неко ко ће да постиже голове, а то је позиција с којом смо и раније кубурили. Млади Милош Зличић је наговестио потенцијал, али он, баш као и сви остали момци пристигли из наше омладинске школе, мора да иде природним путем сазревања, дакле корак по корак. Не бих да говорим о именима играча које бисмо волели да видимо у нашој средини, битно је то да смо пред руководство изашли с одређеним идејама и видећемо ко ће и да ли ће потписати за нас. Недостају нам и централни бекови, посебно после одлазака Радовановића и Марка Гајића. Јесу ту Ранко Веселиновић и Саничанин, али нам они нису довољна решења и надам се да ћемо довести још неке новајлије. У везном реду имамо добре фудбалере, доласком Ђурића је екипа у том сегменту појачана, али нам недостаје брзина по боковима. Идеално би било да доведемо двојицу или тројицу искусних момака који би и ту појачали конкуренцију.

Младићи из омладинског тима и они што су се вратили с позајмица трудили су се да се наметну струци.

- То је чињеница, али они још увек нису прошли неки природни пут сазревања. Без тога нема успеха, јер ми немамо екстраталентоване играче који могу да прескоче нормалан ред ствари. Практично је немогуће да неко из омладинског тима директно ускочи међу сениоре, јер на прсте једне руке могу да се наброје појединци из наше школе којима је то успело. У фудбалу, као и у животу, постоје одређена правила, тачније кораци у развоју и није природно да буде другачије.

Новосађани увек имају највише циљеве у домаћем првенству и Купу, нема сумње да ће исто важити и пред почетак нове сезоне.

- Не знамо ко ће још отићи из клуба, нити ко ће у њега доћи. Прелазни рок је дугачак и траје и тек када будемо затворили играчку конструкцију моћи ћемо да причамо и о циљевима. Чињеница је да Војводина увек стреми ка врху табеле, сигурно ће и сада пред себе поставити таква очекивања, али још је рано да причамо о оправданости таквих захтева - сматра Горан Шаула.

А. Предојевић

У оптицају више имена

Није тајна да челни људи клуба преговарају с неколицином фудбалера који су занимљиви Александру Веселиновићу. У оптицају су многа имена, а Горан Шаула је тим поводом рекао:

- За све оне који евентуално буду дошли у Војводину не знамо у каквом ће физичком стању бити. Сасвим је сигурно да ће им бити потребно одређено време да се привикну на наш стил рада и да се прикључе равноправно саиграчима.А ми времена немамо, оно лагано цури.

 

КАКО „ДНЕВНИК” САЗНАЈЕ: Фофана близу Воше

Из добро обавештених извора, “Дневник” сазнаје да Војводина за решење позиције нападача најозбиљније преговара са Исмаелом Беком Фофаном (29), који је пролетос на позајмици из Чукаричког био у казахтанском Иртишу из Павлодара.

Осим њега, црвено-бели су у свакодневном контакту и са штопером Слована из Братиславе Миланом Рундићем (26), који је пре тога три године носио дрес Тренчина. Наравно, на листи жеља Воше налази се још неколико имена, а видећемо ко ће од њих и да ли ће задужити опрему новосадског клуба. 

 

 

 

Аутор:
Пошаљите коментар