Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Fudbaleri Vojvodine iskoristili slobodan dan da odu do Antalije

01.02.2018. 08:39 08:42
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

BELEK: Posle veoma dobre partije u drugoj kontrolnoj utakmici u Beleku s evroligašem Mariborom (2:2), fudbaleri Vojvodine juče su imali dan odmora. Iskoristili su ga da odu do Antalije, voze karting, a potom su bili u šopingu, u poznatom Tera centru.

(Od našeg specijalnog izveštača)

Trener Ilija Stolica bio je veoma zadovoljan onim što su njegovi učenici do sada usvojili od željenog načina igre, ističući da su ga prijatno iznenadili za ovu fazu priprema. Podsećamo da je ta utakmica igrana četiri puta po 30 minuta i da su šansu dobili svi igrači.

Novosađani su juče najpre posetili jedan karting-klub, u kojem je većina od kandidata za tim imala priliku da pokaže veštinu vožnje, u trkačkim uslovima, u malim automobilima. Predvođeni kapitenom Dušanom Jovančićem, fudbaleri i članovi stručnog štaba bili su podeljeni u tri kvalifikacione grupe, a potom su oni najbrži vozili za naziv najboljeg. Iako se činilo da će Luka Vujanović ubedljivo osvojiti prvo mesto, u finalu ga je nadmašio Marko Vukasović, koji je bio za nijansu brži i spretniji. Vujanoviću je pripala druga pozicija, dok je treće mesto osvojio Marko Putinčanin. Dakle, najbrži su bili defazivni vezni igrači, dok su ostali, zajedno sa Ilijom Stolicom, morali da se zadovolje činjenicom da su bili učesnici u odlučujućoj trci.


Sledeća provera 5. februara

Pred Novosađanima se, za sada, nalazi još samo jedna ugovorena trening-utakmica, snage će odmeriti ljubljanskom Olimpijom, a taj duel je zakazan za 5. februar. Ljudi iz kluba i organizatori priprema nastoje da ugovore još jedan susret, ali za sada novosti po tom pitanju nema.


„Nije to ništa posebno, lako sam osvojio prvo mesto, iako mi je Luka bio ozbiljan konkurent“, objasnio je pobednik Vukasović.

Uporni crnogorski fudbaler nije se lako mirio s činjenicom da mu nije pripalo prvo mesto, ponavljajući nekoliko puta:

„Lakše bi mi bilo da sam bio peti ili šesti, nego što mi je pripala druga pozicija. Sledeći put ću biti brži“, uz osmeh je obećao Vujanović.

U trci je učestvovao i novajlija iz Nigerije Vinsent Eze, koji je tek drugi put u životu seo u karting. Kada je mini-takmičenje bilo završeno, iskoristili smo priliku da ga upitamo za utiske u novom klubu, posebno posle utakmice s Mariborčanima.

„Ovo je bila lepa prilika za opuštanje, iako vožnja kartinga nije baš jednostavna“, rekao je Eze.

„Tokom prethodne noći sam čvrsto spavao, jer me je utakmica s Mariborom dosta iscrpila. Stil igre na kojem insistira trener Stolica je delotvoran, ali i izuzetno naporan i od svih nas zahteva maksimalnu fokusiranost na terenu. Nema klasičnih podela mesta u ekipi, moramo da trčimo, rotiramo pozicije i poštujemo sistem, tako da sam posle nekih 45 minuta već bio izuzetno umoran. Nema veze, ovde se pripremamo za još veće napore, a način na koji smo odigrali utakmicu sa Slovencima svima služi kao veliki podstrek da nastavimo s još žešćim radom. Sviđa mi se takva igra i ubeđen sam da ćemo do početka prolećne polusezone biti maksimalno pripremljeni da krenemo ka ispunjenju ciljeva.“

Danas će igrači trenirati dva puta, a u proces rada se vraća i oporavljeni Aleksandar Radovanović. On je pauzirao dva dana, ali je s njegovom povredom sada sve u redu i može da radi u punom tempu. Van ekipe je jedino Daniel Avramovski, koji bi trebalo da počne rad u teretani s kondicionim trenerom, a onda, za dan ili dva, i napolju. Atmosfera u ekipi se značajno podigla posle remija s učesnikom Lige šampiona, jer su crveno-beli uvideli da, poštujući zahteve u igri koje pred njih postavljaju Ilija Stolica i njegov stručni štab, mogu da pariraju i ekipama koje su statusno mnogo ispred njih u evropskom fudbalu.

Tekst i foto: A. Predojević

Susret Šaule i Milaniča

U jednom delu karijera, kada su branili boje Partizana, odnosno Vojvodine, na terenu su rivali bili Darko Milanič, sada trener Maribora, i Goran Šaula. Pred početak utakmice između novosadskog i slovenačkog tima, njih dvojica su se pozdravili, a onda desetak minuta proveli u razgovoru i prisećanjima na neka danas već davna ii lepa vremena.

Autor:
Pošaljite komentar
Voša nerešeno sa učesnikom Lige šampiona

Voša nerešeno sa učesnikom Lige šampiona

30.01.2018. 20:00 20:02