few clouds
12°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Фудбалери Војводине искористили слободан дан да оду до Анталије

01.02.2018. 08:39 08:42
Пише:
Извор: Dnevnik.rs

БЕЛЕК: После веома добре партије у другој контролној утакмици у Белеку с евролигашем Марибором (2:2), фудбалери Војводине јуче су имали дан одмора. Искористили су га да оду до Анталије, возе картинг, а потом су били у шопингу, у познатом Тера центру.

(Од нашег специјалног извештача)

Тренер Илија Столица био је веома задовољан оним што су његови ученици до сада усвојили од жељеног начина игре, истичући да су га пријатно изненадили за ову фазу припрема. Подсећамо да је та утакмица играна четири пута по 30 минута и да су шансу добили сви играчи.

Новосађани су јуче најпре посетили један картинг-клуб, у којем је већина од кандидата за тим имала прилику да покаже вештину вожње, у тркачким условима, у малим аутомобилима. Предвођени капитеном Душаном Јованчићем, фудбалери и чланови стручног штаба били су подељени у три квалификационе групе, а потом су они најбржи возили за назив најбољег. Иако се чинило да ће Лука Вујановић убедљиво освојити прво место, у финалу га је надмашио Марко Вукасовић, који је био за нијансу бржи и спретнији. Вујановићу је припала друга позиција, док је треће место освојио Марко Путинчанин. Дакле, најбржи су били дефазивни везни играчи, док су остали, заједно са Илијом Столицом, морали да се задовоље чињеницом да су били учесници у одлучујућој трци.


Следећа провера 5. фебруара

Пред Новосађанима се, за сада, налази још само једна уговорена тренинг-утакмица, снаге ће одмерити љубљанском Олимпијом, а тај дуел је заказан за 5. фебруар. Људи из клуба и организатори припрема настоје да уговоре још један сусрет, али за сада новости по том питању нема.


„Није то ништа посебно, лако сам освојио прво место, иако ми је Лука био озбиљан конкурент“, објаснио је победник Вукасовић.

Упорни црногорски фудбалер није се лако мирио с чињеницом да му није припало прво место, понављајући неколико пута:

„Лакше би ми било да сам био пети или шести, него што ми је припала друга позиција. Следећи пут ћу бити бржи“, уз осмех је обећао Вујановић.

У трци је учествовао и новајлија из Нигерије Винсент Езе, који је тек други пут у животу сео у картинг. Када је мини-такмичење било завршено, искористили смо прилику да га упитамо за утиске у новом клубу, посебно после утакмице с Мариборчанима.

„Ово је била лепа прилика за опуштање, иако вожња картинга није баш једноставна“, рекао је Езе.

„Током prеthodnе ноћи сам чврсто спавао, јер ме је утакмица с Марибором доста исцрпила. Стил игре на којем инсистира тренер Столица је делотворан, али и изузетно напоран и од свих нас захтева максималну фокусираност на терену. Нема класичних подела места у екипи, морамо да трчимо, ротирамо позиције и поштујемо систем, тако да сам после неких 45 минута већ био изузетно уморан. Нема везе, овде се припремамо за још веће напоре, а начин на који смо одиграли утакмицу са Словенцима свима служи као велики подстрек да наставимо с још жешћим радом. Свиђа ми се таква игра и убеђен сам да ћемо до почетка пролећне полусезоне бити максимално припремљени да кренемо ка испуњењу циљева.“

Данас ће играчи тренирати два пута, а у процес рада се враћа и опорављени Александар Радовановић. Он је паузирао два дана, али је с његовом повредом сада све у реду и може да ради у пуном темпу. Ван екипе је једино Даниел Аврамовски, који би требало да почне рад у теретани с кондиционим тренером, а онда, за дан или два, и напољу. Атмосфера у екипи се значајно подигла после ремија с учесником Лиге шампиона, јер су црвено-бели увидели да, поштујући захтеве у игри које пред њих постављају Илија Столица и његов стручни штаб, могу да парирају и екипама које су статусно много испред њих у европском фудбалу.

Текст и фото: А. Предојевић

Сусрет Шауле и Миланича

У једном делу каријера, када су бранили боје Партизана, односно Војводине, на терену су ривали били Дарко Миланич, сада тренер Марибора, и Горан Шаула. Пред почетак утакмице између новосадског и словеначког тима, њих двојица су се поздравили, а онда десетак минута провели у разговору и присећањима на нека данас већ давна ii лепа времена.

Аутор:
Пошаљите коментар
Воша нерешено са учесником Лиге шампиона

Воша нерешено са учесником Лиге шампиона

30.01.2018. 20:00 20:02