Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Voša nerešeno sa učesnikom Lige šampiona

30.01.2018. 20:00 20:02
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

Veoma zahtevnu proveru imali su fudbaleri Vojvodine u drugoj trening-utakmici u Turskoj, naspram njih našla se ekipa Maribora, učesnik grupne faze Lige šampiona.

(Od našeg specijalnog izveštača)

Bila je to prilika za crveno-bele i njihovog trenera Iliju Stolicu da vide koliko su uradili tokom proteklih 20 dana od kada se nalaze na okupu. Novosađani su odigrali veoma dobar susret, posebno u prvih 60 minuta, kada su gospodarili terenom i pokazali da ubrzano usvajaju novi stil igre. Uostalom, taj deo dobili su rezultatom 1:0, posle gola koji je već u 6. minutu postigao desni bek Ivan Lakićević. Treba istaći da su imali još nekoliko više nego dobrih prilika da savladaju iskusnog čuvara mreže slovenačkog tima Jasmina Handanovića.

Insistirao je trener Stolica na mirnoj igri koja polazi iz zadnje linije, a njegovi učenici su to i pokazali, ostvarivši mnogo veći posed lopte. U saradnji s golmanima Perićem i Rockovim, Vukasović i Saničanin su bili pokretači napada, koji su se nastavljali preko veznog reda i zapaženih Putinčanina, Lazara Zličića, Ezea i Subotića, sve do najisturenijeg Mihajlovića. Punu podršku imali su u bočnim igračima Lakićeviću i Antiću i, sve ukupno, delovali su kao ekipa koja zna šta želi i kako to da ostvari.

Lakićević je, uz malu pomoć Kolmanića koji je zakačio loptu i promenio joj smer, doneo prednost timu iz Novog Sada, a onda su prilike imali i Mihajlović u 20, Vukasović u 34, Eze u 38. i, posle sjajne akcije Vukasovića i Ezea, kapiten Dušan Jovančić u 57. minutu. Za to vreme Maribor je zapretio samo preko Bohora u 47. i Mlakara u 58. minutu.


Karting i šoping

Igrači Vojvodine u sredu neće imati obaveza na terenu, dobili su slobodan dan. Posle doručka svi zajedno otići će u Antaliju na vožnju kartingom, a potom i u tržni centar, gde će moći da obave šoping.

Podrška sa tribine

Daniel Avramovski i Aleksandar Radovanović nisu danas konkurisali za sastav ekipe zbog povreda. Oni su bodrili saigrače s tribina i, iako nisu bili na terenu, imali su pun učinak u dobrom izdanju i rezultatu Vojvodine.

Pauza Avramovskog potrajaće neko vreme, dok se povratak u ekipu Radovanovića očekuje već od četvrtka.


U nastavku su na teren ušle kompletno nove postave, s tim da su u crveno-beloj opremi igrali većinom mlađe snage i igrači koji se bore za priliku. Ni to, međutim, nije omelo tim iz Srbije da nastavi s istim načinom igre, koju su krasili disciplina i fudbalski vic. Istina, Slovenci su izjednačili u 68. minutu preko Bajdea, ali je onda Voša propustila da opet stekne prednost posle lepih prilika koje su imali Kalezić u 89. i Lazarević u 90. minutu.

Tempo igre nije opadao, pa je u 97. minutu najmlađi prvotimac tima iz Novog Sada Mihajlo Nešković postigao prelep gol za vođstvo od 2:1. Bio je to njegov prvi pogodak za seniorsku ekipu, a konačni rezultat je u 101. minutu postavio iskusni Markos Tavarez, koji je bio najprisebniji posle odbitka od golmana Rockova i izjednačio rezultat.

- Moram da budem zadovoljan, jer smo na putu kojim treba da nastavimo u svakom pogledu – izjavio je Ilija Stolica. – S veoma jakim rivalom, koji je igrao u Ligi šampiona, momci su pružili izuzetno kvalitetnu partiju u svim fazama igre. Naravno, uvek ima detalja koje možemo da popravljamo, ali moram da pohvalim htenje svih igrača, njihovo zalaganje i ukupnu igru. Iskreno, nisam čak ni očekivao da u ovoj fazi rada prikažemo partiju na ovom nivou. U drugom delu Maribor je imao u sastavu igrače koji su ostvarili milionske transfere i imaju ogromno iskustvo, dok smo mi u vatru pustili našu decu rođenu 1998, 1999. i 2000. godine. Nosili su se bez straha s jakim protivnikom i ispunili su sva očekivanja, čak sam još srećniji zbog onog što su prikazali. Logično je to što smo igrali bolje nego protiv Slovana, igrači su shvatili, posebno u nastavku, na kom nivou fudbala mogu da se nose s rivalom.

Tekst i foto: A. Predojević

VojvodinaMaribor 2:2 (1:0)

BELEK: Igralište SC Titanik Deluks Golf, gledalaca: 50, sudija: Kris Jakubik (Poljska). Strelci: Lakićević u 6. i Nešković u 97. za Vojvodinu, a Bajde u 68. i Tavarez u 101. minutu za Maribor. Žuti kartoni: Subotić i L. Zličić (Vojvodina),  Hoyić (Maribor).

VOJVODINA: Perić (Rockov), Lakićević, Vukasović, Saničanin, Antić, Putinčanin, Jovančić, L. Zličić, Eze, Subotić, Mihajlović. U drugih 60 minuta igrali su: Rockov (Perić), Lazarević, Devetak, Veselinović, Saničanin (Živković), Vujanović, Mesarović, Nešković, Cebara, Kalezić, M. Zličić (Gajić).

MARIBOR: J. Handanović, Šuler, Vrhovec, Hotić, Zahovič, Vršič, Dumbija, Milec, Kolmanić, Mlakar, Bohar. U drugih 60 minuta igrali su: J. Handanović (Gotman), Hodžić, Pihler, Tavarez, Bajde, Dervišević, Mešanović, Uskoković, Koblar, Horvat, Kramarič, Žugelj.

Autor:
Pošaljite komentar