Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Zvezda se plasirala u treće kolo kvalifikacija za LŠ

01.08.2018. 21:16 08:32
Piše:
Izvor: FoNet

Crvena zvezda je u kvalifikacijama za Ligu šampiona rutinski završila posao u Litvaniji, gde je i u gostima savladala neubedljivu ekipu Suduve, ovoga puta rezultatom 2:0.

Crvena zvezda izborila je plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona pošto je i u revanšu pobedili Suduvu. Ekipa Vladana Milojevića još jednom je pokazala klasu i zasluženo prošla dalje.

Već u 8. minutu naš šampion je praktično završio posao. Ben je s dvadesetak metara uputio “žabicu”, golman domaćina je nespretno intervenisao i lopta se našla u levom donjem uglu njegovog gola. Doduše, posle primljenog pogotka Litvanci su zaigrali agresivnije, ali gotovo svi njihovi napadi završavali su se na ivici Zvezdinog kaznenog prostora. Razlika u klasi između dva tima bila je evidentna. Naš šampion je igrao svoju prepoznatljivu igru, presingom su zaustavljani Suduvini napadi na dvadesetak metara od Borjanovog gola, a povremenim kontrama ugrožavan gol domaćina.

Iz jedne takve Radonjić je u 38. minutu postigao drugi pogodak za Zvezdu. Sa oko petnaest metara, iskosa, neodbranjivo je šutirao u levi ugao Kardumovog gola. Nekoliko minuta kasnije Radonjić je napravio pravi dar-mar u kaznenom prostoru Litvanaca potvrđujući još jednom visoku klasu. Ubedljivo vođstvo našeg tima demotivisalo je domaćine koji su, sticao se utisak, jedva čekali da se ovo mučenje za njih što pre završi.

I naš šampion je u drugom poluvremenu otaljavao posao. Više pažnje je poklanjano odbrani, a u napadu se nije ispoljavala ambicija da se vođstvo eventualno uveća. U takvoj igri bez žara i slabog tempa oba tima su ipak, imala po nekoliko polušansi. Domaćini su prvu pravu priliku imali u 75. minutu, ali je Verbickas sa 10 metara, neometan, šutirao pored gola. I ta šansa nije bila plod izrađene akcije već plod neopreznosti Zvezdine odbrane. Do kraja meča lopta se uglavnom kretala između dva kaznena prostora.

Prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Spartaka iz Trnave, crveno-beli igraju 7. avgusta u Beogradu.  

I. Lazarević

Suduva - Crvena zvezda 0:2 (0:2)

MARIJAMPOLE: Stadion Marijampolea, gledalaca: 3.000, sudija: Martins (Portugalija). Strelci: Ben u 8. i Radonjić u 38. minutu. Žuti karton: Švrljuga (Suduva).

SUDUVA: Kardum 6, Lenmonas 6, Švrljuga 6, Živanović 6 (Gajdučik 6), Matilivučijus 6 (Asevedeo 6), Slavickas 6, Verdickas 7, Finkler 6, Velevičijus 6 (Kasparivičijus 6,5), Jankauskas 6, Sisilija 6,5.

CRVENA ZVEZDA: Borjan 6, Jovičić 6, Degenek 6, Krstičić 7, Srnić 7 (Ebesilio 6), Milić 7 (Stojiljković 6), Rodić 7 (Gobeljić 6), Stojković 6, Ben 7, Radonjić 8, Savić 6.

Milojević: Da vratimo Zvezdu gde zaslužuje

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da je zadovoljan načinom na koji je njegov tim večeras došao do nove pobede nad Suduvom (2:0), za plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, i poručio da očekuje još uspeha ove sezone.

"Zasluženo smo pobedili, verovatno je prva utakmica prelomila, pa smo ovde imali lakši zadatak. Ipak, razmišljali smo samo o pobedi i srećan sam što smo prošli dalje. Suduva nas nijednog trenutka nije ugrozila, dok smo mi mogli i ubedljivije da slavimo", rekao je Milojević u Marijampolju na konferenciji za medije posle ukupnih 5:0.

On je dodao da njegov tim nijednog trenutka nije potcenio litvanskog prvaka.

"Suduva je ranije napravila istorijski rezultat i izbacila velikog protivnika - APOEL, koji je čest učesnik Lige šampiona. To je bila stavka kojom smo se vodili, nismo se nijednog trenutka opustili", kazao je Milojević.

O narednom rivalu u borbi za Ligu šampiona, Spartaku iz Trnave, izrazio je maksimalan respekt.

"Imamo vremena do tada, prethodno ide Voždovac. Spremićemo se... Ne mislim da je iznenađenje što je Spartak eliminisao Legiju, takve reči moraju sa se izbace iz glave. Fudbal je otišao daleko, Spartak je bio šampion u konkurenciji Žiline i Slovana, jaka je to liga. Moramo da promenimo svest i da kažemo da su sve ekipe profesionalne, svi igraju fudbal", ističe trener crveno-belih.

Milojevića je obradovao i podatak da je Crvena zvezda pobedom nad Suduvom popravila koeficijent i ušla među 100 najboljih klubova Evrope, prvi put posle 1996. godine.

"Puno mi je srce kad čujem takav podatak, igrači su zaslužni. Probaćemo sve da uradimo da napravimo novi uspeh i dovedemo visoko klub, gde mu je mesto. Zvezda sa istorijom i velikom publikom to zaslužuje", zaključio je Milojević.

Njegov kolega sa klupe Suduve, Vladimir Čeburin, priznao je da je Zvezda bila bolja.

"Sve je bilo gotovo posle 7. minuta, Zvezda je dala gol i to je bio kraj. Želim Zvezdi da se plasira u Ligu šampiona. Ovo je za nas bilo veliko iskustvo", kazao je on.

Rezultati

Šerif - Škendija                          0:0 (prva utakmica 0:1)

Hapoel Ber Ševa - Dinamo (Z)      2:2 (0:5)

Spartak (T) - Legija                         0:1 (2:0)

Helsinki - BATE Borisov               1:2 (0:0)

Midtjiland - Astana                        0:0 (1:2)

Karabag - Kukeši                             3:0 (0:0)

Malme - Kluž                                   1:1 (1:0)

Suduva - Crvena zvezda                   0:2 (0:3)

Bazel - PAOK                                    0:3 (1:2)

Videoton - Ludogorec                     1:0 (0:0)

Šturm - Ajaks                                   1:3 (0:2)

Rozenborg - Seltik                           0:0 (1:3)

Autor:
Pošaljite komentar