Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

FK Vojvodina: Evropa dostižna, Veselinović novi trener?

07.04.2018. 23:40 23:43
Piše:
Izvor: J. Grlić/ Lazar Arsić u prodoru na utakmici s Radom

Golom Lazara Arsića u prvom minutu nadoknade, fudbaleri Vojvodine uspeli su da naprave potpuni preokret u drugom poluvremenu i pobede neugodnu ekipu Rada (2:1).

Trijumf u poslednjem kolu regularnog dela prvenstva, međutim, nije omogućio Novosađanima da napreduju na tabeli, pa u plej-of, koji počinje  14. aprila, ulaze s poslednjeg, osmog mesta. To znači da će u tri utakmice biti domaćini, dok će četiri puta gostovati, a raspored im, kada se sve sagleda, i nije toliko loš. Razlika između trećeplasirane ekipe Čukaričkog i Vojvodine iznosi samo četiri boda, tako da crveno-beli nisu bez izgleda da se, uprkos generalno - lošoj sezoni, na kraju dočepaju evropske vize. Puno je faktora koji će na to uticati, pre svega ko će s trenerske klupe predvoditi tim, ali realna šansa da se cilj ispunipostoji.

- Utakmica s Radom bila je rezultatski neizvesna, ali na samom terenu to nije izgledalo baš toliko teško - rekao je strelac pobedničkog gola Lazar Arsić. - Stvarali smo prilike tokom svih 90 minuta, bili bolji rival i, što je najbitnije, verovali smo da ćemo probiti led i stići do sva tri boda. Posle svega što se izdešavalo na “Karađorđu”, veoma je važno to što smo pokazali snažan karakter, tim pre što su gosti pogodak postigli praktično iz jedinog udarca ka našem golu. Pobeda će predstavljati dobru injkeciju za nas, uticaće na samopouzdanje ekipe i ubeđen sam da u plej-ofu možemo da se plasiramo u Evropu.

I ostali rezultati išli su naruku Novosađanima.

- Gotovo da bih mogao da kažem da su ostali ishodi po nas bili odlični. Razlika između timova koji će se boriti za Evropu iznosi samo četiri boda i svaka utakmica u doigravanju biće izuzetno značajna za sve timove, što, opet, znači da će biti puno neizvesnosti, a svi mi volimo da igramo jake i značajne susrete. Očekujem i povećano interesovanje fudbalske javnosti i veću posetu na “Karađorđu”, kao i na ostalim stadionima.

Jaka kiša ispratila je susret Novosađana s Radom. Ipak, igra je bila dosta zanimljiva, a Putinčanin i Arsić, uz pomoć saigrača, bili su kreatori preokreta.

- Uslovi jesu bili dosta teški, teren je bio nakvašen i klizav. Međutim, možda nam je kiša i pomogla, jer je lopta išla mnogo brže, a mi smo lakše disali i osećali se dobro. Teren na našem stadionu je sve bolji i čini mi se da će biti spreman za bitke u plej-ofu, odnosno da će ponovo biti jedan od najboljih u Srbiji. Što se mog gola tiče, Bog nas je nagradio za sav trud koji smo uložili i mislim da bi, da je ostalo nerešeno, to bila sportska nepravda. Uglavnom, otvorio mi se prostor za udarac, lopta je nekoga zakačila na putu ka mreži Stevanovića i završila tamo gde sam i želeo. Ma, najbitnije je da smo pobedili...

Iako se tokom prolećnog dela Superlige nisu ni za pedalj pomerili  s osme pozicije, u taboru Vojvodine ubeđeni su da mogu da ispune takmičarski cilj u sezoni.

- Verujemo da možemo u Evropu, jer imamo ekipu sklopljenu od mladosti i iskustva, u kojoj je dosta kvalitetnih igrača. Spremni dočekujemo početak plej-ofa i nadam se da će navijači, čija pomoć nam je od velikog značaja, još čvršće stati uz nas. Sve to, uz nastavak jakog i posvećenog rada, trebalo bi da nam omogući da se na kraju svi zajedno radujemo i proslavimo novi izlazak u evropsku konkurenciju - naglasio je Lazar Arsić.

Do ponedeljka su igrači dobili slobodno, a onda počinju da se pripremaju za prvu plej-of utakmicu u Kruševcu. Do tada bi, kako nam je rečeno, trebalo da bude poznato i ko će biti novi šef stručnog štaba. U svakom slučaju, u utakmici s Napretkom novi trener neće moći da računa na Ivana Lakićevića i Marka Vukasovića koji su akumulirali žute kartone, ali će se u tim vratiti kapiten Dušan Jovančić i Vinsent Eze. 

A. Predojević

Predsednik Dušan Vlaović: Razgovori su u toku

Po podnošenju ostavake Ilije Stolice na mesto šefa stručnog štaba, novosadsku sportsku javnost intrigira ko će u plej-ofu sedeti na trenerskoj klupi. Ekipu je u duelu s Radom vodio Zoran Vasiljević koji nema odgovarajuću licencu, pa je jasno da će klupsko rukovodstvo morati da bude veoma ekspeditivno kako bi pronašlo najbolje rešenje.

- Intenzivni razgovori po ovom pitanju su u toku i verujem da ćemo do ponedeljka, odnosno do prvog narednog treninga, imenovati stručnjaka koji će preuzeti brigu o našem timu - rekao je Dušan Vlaović, predsednik Upravnog odbora FK Vojvodina.

Novi trener Veselinović?

Kako nezvanično saznajemo novi trener biće povratnik Aleksandar Veselinović koji će klupu subotičkog Sparataka zameniti Vojvodinom.

Veselinović je 4. aprila 2017. godine postao trener Vojvodine kada je zamenio Dragana Ivanovića a posle samo 17 dana je podneo ostavku 21. aprila.

On će od ponedeljka i zvanično postati trener Novosađana, a debi se očekuje da će imati u Kruševcu, protiv ekipe Napretka na startu plej-ofa.

Plej-of

(od 1. do 8. mesta)

31. kolo (14. april)

Napredak - Vojvodina

Spartak ŽK - Voždovac

C. zvezda - Partizan

Čukarički - Radnički

32. kolo (21. april)

Vojvodina - Spartak ŽK

Radnički - C. zvezda

Partizan - Čukarički

Voždovac - Napredak

33. kolo (25. april)

Voždovac - Vojvodina

Spartak ŽK - Napredak

C. zvezda - Čukarički

Partizan - Radnički

34. kolo (29. april)

Vojvodina - Partizan

Čukarički - Spartak ŽK

Napredak - C. zvezda

Radnički - Voždovac

35. kolo (5. maj)

Radnički - Vojvodina

C. zvezda - Spartak ŽK

Partizan - Napredak

Čukarički - Voždovac

36. kolo (12. maj)

Vojvodina - C. zvezda

Spartak ŽK - Radnički

Voždovac - Partizan

Napredak - Čukarički

37. kolo (19. maj)

Čukarički - Vojvodina

Partizan - Spartak ŽK

C. zvezda - Voždovac

Radnički - Napredak

Autor:
Pošaljite komentar
Veselinović: Otišao sam iz Voše zbog dvojice ljudi

Veselinović: Otišao sam iz Voše zbog dvojice ljudi

13.11.2017. 13:46 13:50
Trener Spartaka Veselinović: Vojvodinu izuzetno poštujem

Trener Spartaka Veselinović: Vojvodinu izuzetno poštujem

11.12.2017. 18:48 18:50