overcast clouds
23°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ФК Војводина: Европа достижна, Веселиновић нови тренер?

07.04.2018. 23:40 23:43
Пише:
Извор: Ј. Грлић/ Лазар Арсић у продору на утакмици с Радом

Голом Лазара Арсића у првом минуту надокнаде, фудбалери Војводине успели су да направе потпуни преокрет у другом полувремену и победе неугодну екипу Рада (2:1).

Тријумф у последњем колу регуларног дела првенства, међутим, није омогућио Новосађанима да напредују на табели, па у плеј-оф, који почиње  14. априла, улазе с последњег, осмог места. То значи да ће у три утакмице бити домаћини, док ће четири пута гостовати, а распоред им, када се све сагледа, и није толико лош. Разлика између трећепласиране екипе Чукаричког и Војводине износи само четири бода, тако да црвено-бели нису без изгледа да се, упркос генерално - лошој сезони, на крају дочепају европске визе. Пуно је фактора који ће на то утицати, пре свега ко ће с тренерске клупе предводити тим, али реална шанса да се циљ испунипостоји.

- Утакмица с Радом била је резултатски неизвесна, али на самом терену то није изгледало баш толико тешко - рекао је стрелац победничког гола Лазар Арсић. - Стварали смо прилике током свих 90 минута, били бољи ривал и, што је најбитније, веровали смо да ћемо пробити лед и стићи до сва три бода. После свега што се издешавало на “Карађорђу”, веома је важно то што смо показали снажан карактер, тим пре што су гости погодак постигли практично из јединог ударца ка нашем голу. Победа ће представљати добру ињкецију за нас, утицаће на самопоуздање екипе и убеђен сам да у плеј-офу можемо да се пласирамо у Европу.

И остали резултати ишли су наруку Новосађанима.

- Готово да бих могао да кажем да су остали исходи по нас били одлични. Разлика између тимова који ће се борити за Европу износи само четири бода и свака утакмица у доигравању биће изузетно значајна за све тимове, што, опет, значи да ће бити пуно неизвесности, а сви ми волимо да играмо јаке и значајне сусрете. Очекујем и повећано интересовање фудбалске јавности и већу посету на “Карађорђу”, као и на осталим стадионима.

Јака киша испратила је сусрет Новосађана с Радом. Ипак, игра је била доста занимљива, а Путинчанин и Арсић, уз помоћ саиграча, били су креатори преокрета.

- Услови јесу били доста тешки, терен је био наквашен и клизав. Међутим, можда нам је киша и помогла, јер је лопта ишла много брже, а ми смо лакше дисали и осећали се добро. Терен на нашем стадиону је све бољи и чини ми се да ће бити спреман за битке у плеј-офу, односно да ће поново бити један од најбољих у Србији. Што се мог гола тиче, Бог нас је наградио за сав труд који смо уложили и мислим да би, да је остало нерешено, то била спортска неправда. Углавном, отворио ми се простор за ударац, лопта је некога закачила на путу ка мрежи Стевановића и завршила тамо где сам и желео. Ма, најбитније је да смо победили...

Иако се током пролећног дела Суперлиге нису ни за педаљ померили  с осме позиције, у табору Војводине убеђени су да могу да испуне такмичарски циљ у сезони.

- Верујемо да можемо у Европу, јер имамо екипу склопљену од младости и искуства, у којој је доста квалитетних играча. Спремни дочекујемо почетак плеј-офа и надам се да ће навијачи, чија помоћ нам је од великог значаја, још чвршће стати уз нас. Све то, уз наставак јаког и посвећеног рада, требало би да нам омогући да се на крају сви заједно радујемо и прославимо нови излазак у европску конкуренцију - нагласио је Лазар Арсић.

До понедељка су играчи добили слободно, а онда почињу да се припремају за прву плеј-оф утакмицу у Крушевцу. До тада би, како нам је речено, требало да буде познато и ко ће бити нови шеф стручног штаба. У сваком случају, у утакмици с Напретком нови тренер неће моћи да рачуна на Ивана Лакићевића и Марка Вукасовића који су акумулирали жуте картоне, али ће се у тим вратити капитен Душан Јованчић и Винсент Езе. 

А. Предојевић

Председник Душан Влаовић: Разговори су у току

По подношењу оставаке Илије Столице на место шефа стручног штаба, новосадску спортску јавност интригира ко ће у плеј-офу седети на тренерској клупи. Екипу је у дуелу с Радом водио Зоран Васиљевић који нема одговарајућу лиценцу, па је јасно да ће клупско руководство морати да буде веома експедитивно како би пронашло најбоље решење.

- Интензивни разговори по овом питању су у току и верујем да ћемо до понедељка, односно до првог наредног тренинга, именовати стручњака који ће преузети бригу о нашем тиму - рекао је Душан Влаовић, председник Управног одбора ФК Војводина.

Нови тренер Веселиновић?

Како незванично сазнајемо нови тренер биће повратник Александар Веселиновић који ће клупу суботичког Спаратака заменити Војводином.

Веселиновић је 4. априла 2017. године постао тренер Војводине када је заменио Драгана Ивановића а после само 17 дана је поднео оставку 21. априла.

Он ће од понедељка и званично постати тренер Новосађана, а деби се очекује да ће имати у Крушевцу, против екипе Напретка на старту плеј-офа.

Плеј-оф

(од 1. до 8. места)

31. коло (14. април)

Напредак - Војводина

Спартак ЖК - Вождовац

Ц. звезда - Партизан

Чукарички - Раднички

32. коло (21. април)

Војводина - Спартак ЖК

Раднички - Ц. звезда

Партизан - Чукарички

Вождовац - Напредак

33. коло (25. април)

Вождовац - Војводина

Спартак ЖК - Напредак

Ц. звезда - Чукарички

Партизан - Раднички

34. коло (29. април)

Војводина - Партизан

Чукарички - Спартак ЖК

Напредак - Ц. звезда

Раднички - Вождовац

35. коло (5. мај)

Раднички - Војводина

Ц. звезда - Спартак ЖК

Партизан - Напредак

Чукарички - Вождовац

36. коло (12. мај)

Војводина - Ц. звезда

Спартак ЖК - Раднички

Вождовац - Партизан

Напредак - Чукарички

37. коло (19. мај)

Чукарички - Војводина

Партизан - Спартак ЖК

Ц. звезда - Вождовац

Раднички - Напредак

Аутор:
Пошаљите коментар
Веселиновић: Отишао сам из Воше због двојице људи

Веселиновић: Отишао сам из Воше због двојице људи

13.11.2017. 13:46 13:50
Тренер Спартака Веселиновић: Војводину изузетно поштујем

Тренер Спартака Веселиновић: Војводину изузетно поштујем

11.12.2017. 18:48 18:50