Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vulin: Napadaju Vučićevu porodicu da bi ga naterali da se povuče

24.10.2021. 21:51 23:29
Piše:
Izvor: MUP

BEOGRAD: Danilo Vučić je na meti Đilasovskih medija, partija i njegovih zaposlenih već godinama da bi naterali Aleksandra Vučića da se poovuče, jer je to jedini način da ga sklone, ocenio je večeras ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

"Napadali su ge dok je bio maloletan. Prvo je bio bahat, siledžija, kriminalac, a nikako da se nađe nijedan jedini kriminal. Sad je ođednom postao bogataš koji deli novac. I svaki put se ta laž završi, vreme je demnatuje i ništa. Samo se pređe na sledeću. Nije to Danilo, to je Aleksnaadar. On je meta. A uništavajući život Danila Vuičića vi unistavate život Aleksandra Vučića", rekao je Vulin gostujući u emisiji ''Hit Tvit'' na TV Pinku.

Dodao je kako niko ne može da posmatra kako mu pljuju dete i da je svako spreman da učini svašta da zaštiti svoje dete.

Rekao je da je prethodnih meseci bilo primera da se išlo na Aleksandra Vučića preko članova njegove porodice sa idejom da se on sam povuče.

"Jedini način da sklonite Aleksandra Vučića je da on ode sam, a to jedino možete da uradite tako što ćete mu ugroziti sina Danila, Vukana, ćerku Milicu, brata i naterate ga da kaže da je bolje da se on žrtvuje nego oni", rekao je Vulin.

Hrvatska koristi Dijanu Hrkalović da napada Vučića

Postoji konsenzus u hrvatskoj politici da Aleksandar Vučić mora nestati sa političke scene, a slučaj Dijane Hrkalović je povod za napade na Vučića, izjavio je večeras ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

"Gospođa Hrkalović će odgovarati za ono što je radila. U proteklih nekokliko dana se desilo nešto što je mnogo važnije od Dijane Hrkalović, a to je da se potpuno ogolila daržavna politika Hrvatske prema Srbiji. Dijanu Hrkalović sada tamo proglašavaju nekom zvezdom koja se borila, ne znim ni ja protiv čega", rekao je Vulin u emisiji Hit Tvit na TV Pink.

Ocenio je da u Hrvatskoj postoji konsenzus svih tamošnjih medija koji je postignut uz pomoć države, kako bi iskoristili sve što dolazi iz Srbije da napadnu Aleksandra Vučića.

"Dijana Hrkalović je odličan razlog da ga napadnu. Hoće da nas uvaljaju u blato, da kažu da smo mi zemlja kriminala. Ne, mi se uspešno borimo protiv kriminala. Srbija je postala regionalni lider i ugrožava Hrvatsku na tom mestu", ocenio je Vulin.

Raspisana poternica za još jednom osobom zbog Đokića

Za još jednom osobom raspisana je poternica zbog ubistva tročlane porodice Đokić, izjavio je večeras ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Vulin je u emisiji Hit tvit na TV Pink rekao da su nađeni neoborivi dokazi da je glavni osumnjičeni za ubistvo Goran Džomić učestvovao u ubistvu Đokića, poput novca na njegovom imanju i nekih predmeta "koji su bez sumnje bili iskorišćeni za ubistvo".

On je dodao da je Džomić ukazao na saučesnike, koji su kasnije privedeni i kojima je određen pritvor do 30 dana.

"Za sada su dva saučesnika, ali smatram da će ih biti još vise. Mi smo raspisali internu za još jednim licem. Tako da imamo saznanja da ih je bilo više", rekao je Vulin.

Vulin je istakao da se Džomić, nakon hapšenja, branio ćutanjem, ali da je pred sudijom za prethodni postupak izneo odbranu.

Ministar je rekao da je od početka bilo jasno da je ubistvo izvršio neko ko poznaje porodicu Đokić.

"To je vrlo pažljivo, gotovo profesionalno pripremljena likvidacija", ocenio je Vulin.

Istakao je da je glavni osumnjičeni pripremao alibije i pokušavao da opravda svako svoje kretanje, a pokazivao je potpuno odsustvo empatije.

"Kao da se ništa nije desilo. Samo kada bi se došlo do njega, on bi počeo da plače i gubi živce, ali kada bi ga pitali za članove (njegove)porodice da li bi neko od njih mogao da izvrši ubistvo, rekao bi da bi mogli. To je čovek spreman na sve", naveo je Vulin.

Ubistvo porodice Đokić nazvao je "monstrouznim" ocenivši da je ono zgadilo Srbiju.

Pohvalio je i pripadnike MUP, koji su danonoćno radili na ovom slučaju.

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić me je zvao četiri ili pet puta za ovih 20 dana, da vidi koliko smo daleko odmakli i da li ima nešto novo", ukazao je ministar.

On je dodao da, ako građani mogu da se oslone na policiju, žive u dobroj zemlji.

"Ne može u Beogradu da ima dobar ili loš kvart. Svaki kvart mora da bude dobar", poručio je Vulin.

Vulin je naglasio da se "ništa ne zaboravlja i da nema starih slučajeva".

"Rasvetlićemo sve", upozorio je Vulin, a kada je reč o zastarelim slučajevima, rekao je da ubistva neće zastareti.

Hrvatska uplašena od jačanja Srbije, napadaće Vučića

Hrvatska je uplašena od jačanja Srbije, a, kako prepoznaje predsednika Aleksandra Vučića kao nosioca takve Srbije, napadaće ga na evropskom, regionalnom i unutrašnjem planu, izjavio je večeras ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

"Napadaće ga na evropskom putu ne bi li u Evropi napravili probleme i pokušali da naruše njegov autoritet. Napadaće ga na regionalnom planu tako što praviti od njega strašnog čoveka, koji diže srpsku vojsku, koja samo što nije ušla u Sarajevo ili Zagreb i pokušava da okupira čitavu bivšu Jugoslaviju. Napadaće ga i na unutrašnjem planu tako što će naći koliko god hoćete Đilasa i Marinika, koji će papagajski ponavljati napade", rekao je Vulin i ocenio da se na sva tri plana radi "dogovoreno i orkestirirano".

Vulin je to rekao u emisiji Hit Tvit na TV Pink, komentarišući predlog Hrvatske akademije nauka i umetnosti (HAZU) upućen Vladi da kao jedan od uslova za pristupanje Srbije EU zatraži da zvanični Beograd, kako navode, "javno i nedvosmisleno prizna hrvatski jezik kao poseban i nezavistan standardni jezik i jedan od službenih jezika EU".

Ministar je rekao da postoji "organizovana kampanja hrvatske države i svih slojeva hrvatskog društva protiv Srbije i Vučića iz straha da će izgubiti regionalni primat".

"Što se mene tiče, nek nam stave veto na članstvo u EU. Ako treba da uđemo u EU da bismo lečili hrvatske komplekse, hvala, ali nema potrebe", rekao je Vulin.

Vulin je rekao da je za njega najbolja definicija nacije da je nacija "zajednica jezika".

"Ako govorite jezik drugog, pitanje je kako ćete objasniti svoju naciju. Hitler, kada je vladao Nemačkom, izmišljao je nazive, pravili su veštačke reči. Vrlo je interesantno da Hrvati prave i izmišljaju reči", rekao je Vulin.

Ocenio je i da je "vrlo zanimljivo da hrvatska politika brani postojanje Bunjevcima".

Govoreći o kovid propusnicama, naveo je da smatra da bi one trebalo da važe ceo dan, a ne samo posle 22 sata.

Istakao je i da se predsednik Srbije prvi potrudio da obezbedi vakcine protiv korona virusa, bez diskriminacije.

"Naša država dala mogućnost svima da se zaštite, bez ikakve diskriminacije. Dolazili su ljudi iz čitavog regiona", podsetio je Vulin i istakao da je svaki migrant u prihvatnim centrima u Srbiji vakcinisan.

Ministar je rekao i da na respiratorima nema protivnika vackinacije.

"Svi antivakseri na respiratoru postanu vakseri. Svi koji dođu u bolnicu, ako nisu vakcinisani, pitaju kada mogu da se vakcinišu", rekao je Vulin.

Autor:
Pošaljite komentar
Vučić: Napadi na mene i porodicu imaju za cilj da me sruše

Vučić: Napadi na mene i porodicu imaju za cilj da me sruše

22.10.2021. 14:22 14:24
Reakcije na napade na porodicu Vučić - Mihajlović: Napadajte politiku, a porodice ostavite na miru

Reakcije na napade na porodicu Vučić - Mihajlović: Napadajte politiku, a porodice ostavite na miru

22.10.2021. 14:34 20:36