Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Reakcije na napade na porodicu Vučić - Mihajlović: Napadajte politiku, a porodice ostavite na miru

22.10.2021. 14:34 20:36
Piše:
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

BEOGRAD: Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke, Zorana Mihajlović, rekla je danas da je nedopustivo da deo opozicionih stranaka, umesto da izađe sa programom, političku borbu vodi pravljenjem meta od članova porodice predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Deo opozicionih stranaka pokušava da stalnim napadima na članove porodice predsednika Srbije i negativnom kampanjom u pojedinim medijima ostvari svoje političke ciljeve, umesto da se za njih bori programom i na izborima. Napadajte politiku s kojom se ne slažete, a porodice ostavite već jednom na miru", istakla je Mihajlovićeva.

Selaković: Vučić smeta onima koji žele Srbiju na kolenima

Član Predsedništva SNS Nikola Selaković kaže da su brutalni kontinuirani napadi lažima i klevetama na porodicu predsednika Aleksandra Vučića rezultat "političkog primitivizma i beskrupuloznosti tajkunskog dela srpske opozicije", ali upozorava da oni sadrže i opasne elemente antidržavnog delovanja inspirisanog iz krugova koji ne žele dobro Srbiji.

"Organizovani i sinhronizovani napadi na predsednikovu porodicu, kako iz Srbije, tako i iz regiona, svedoče da postoje i elementi nedozvoljenog inostranog mešanja u političke procese u Srbiji, i da je cilj, ne samo diskreditovanje jedne porodice, već napad na našu državu i njenu stabilnost", kaže Selaković, a navodi se u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Reč je o već viđenim taktikama i kampanjama, a građani Srbije imaju, uveren je Selaković, i dovoljno postojano pamćenje i dovoljno medijske pismenosti da shvate u kom grmu leži zec.

Predsednik Vučić, primećuje Srlaković, očigledno smeta onima koji žele da Srbiju vide na kolenima, kao siromašnu i nesamostalnu državu, a inspiratori i finansijeri te kampanje, tvrdi, neće u narednim mesecima prezati ni od čega kako bi obesmislili i relativizovali čvrstu i nedvosmislenu demokratsku volju građana naše zemlje.

Selaković na kraju poručuje:"Nastavićemo da se istinom, radom i uspesima borimo protiv svih protivnika snažne Srbije i uveren sam da ćemo pobediti, jer Srbija ima pravo na uspeh koliko god joj neki u zemlji i inostranstvu to pravo uskraćivali".

Vulin: Napadi na porodicu Vučić biće sve prljaviji i podliji

Danila Vučića su najpre pokušali da predstave kao bahatog siledžiju, kada to nije prošlo onda su lagali o njemu kao o kriminalcu, pošto ništa nije uspelo sada su krenuli da ga predstavljaju kao bogataša, kaže lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

"Momak koji radi za 500 evra sigurno nije bogat baš kao što nije ni siledžija, ni kriminalac. Njegov greh je prezime, on je sin Aleksandra Vučića i svaki napad na njega treba da povredi njegovog oca. To što se Danilu uništava život ništa ne znači Đilasovim medijima i zaposlenima, svaka gadost je dozvoljena samo ako će nauditi Vučiću", rekao je predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin odgovarajući na napade na sina predsednika Srbije.

On navodi da ne zna zašto zakon štiti sve osim porodice Vučić, ali kaže da zna da će se napadi nastavljati i biti sve prljaviji i podliji kako se izbori budu približavali.

"I to je još jedan razlog da se Aleksandar Vučić kandiduje za predsednika Srbije, ako to ne uradi, pobediće podlaci koji mu napadaju decu", rekao je predsednik PS.

SNS: Crtanje mete na čelu Danila pokušaj rušenja Vučića

Funkcioneri Srpske napredne stranke reagovali su danas na nastavak kampanje protiv porodice predsednika Aleksandra Vučića i osudili, kako navode, crtanje mete na čelu predsednikovog sina Danila Vučića sa, kako kažu, jednim ciljem - da se sruši Vučić.

Demokratska stranka iznela je pre nekoliko dana tvrdnje da su "mladi Vučić i njegovi anonimni drugovi poklonili Draganu Vasiljkoviću novac i kuću kada je izašao iz zatvora u Hrvatskoj, a novinarka lista Danas, na čijoj naslovnoj strani je danas najavljen tekst na tu temu uz fotografiju Danila Vučića, Safeta Bišćević za N1 je izjavila da bi poreska uprava trebalo da "pročešlja" finasije sina predsednika Srbije.

Šef odborničke grupe SNS i narodni poslanik Aleksandar Mirković naveo je da je kampanja napada na porodicu Vučić dobila novu epizodu, ali po starom scenariju, odnosno "stavljanjem na naslovnu stranu lik Danila Vučića sa vrlo tendencioznim naslovom".

"Ovo je ko zna koje po redu crtanje mete na sinu predsednika Aleksandra Vučića. Prosto je neverovatno kolika količina mržnje obuzima Dragana Đilasa, kada na ovaj način želi da nanese štetu Vučiću, udarajući ga tamo gde svakog čoveka najviše boli, na dete i porodicu", naveo je Mirković u saopštenju.

Ocenio je da se na taj način svesno ugrožava život jednog momka i to samo zato što "žele po svaku cenu da naude njegovom ocu".

Konstantnim targetiranjem, iznošenjem laži, kriminalizacijom koja traje godinama, Danilu Vučiću su odavno ugrožena sva ljudska prava, pa se postavlja pitanje da li će i kada neko da reaguje na sve to", naveo je Mirković. Ukazuje da u svojim namerama na taj način neće uspeti da slome Aleksandra Vučića.

Član Glavnog odbora SNS-a Relja Ognjenović ocenio je da usled nedostatka plana i programa, a manjka pameti, interesna grupacija okupljena oko, kako kaže, tajkuna Dragana Đilasa nema da ponudi ništa drugo osim prostakluka i primitivizma te iznova crta metu na čelu Danilu Vučiću.

"I taman kada pomislimo da ne mogu niže i gluplje, Đilasove interesdžije prevaziđu sebe. Počeli su sa najprimitivnijim napadima još pre 10 godina na tada maloletnog Danila, nastavili sa još žešćim napadima i ta lavina mržnje se nastavlja i danas, a zapravo jedino što priželjkuju tim napadima jeste da sruše Aleksandra Vučića", naveo je Ognjenović.

Zamenik šefa odborničke grupe SNS i narodni poslanik Nemanja Joksimović istakao je da se brutalna kampanja laži protiv porodice predsednika Republike Srbije nastavlja i ocenio da ih, kako kaže, "toliko boli što ni jedan Vučić nema tajne račune kao njihov gazda da su morali da upregnu celu svitu Multikom ''stipendista'' da danima crtaju metu na čelu sina predsednika Republike Srbije".

Dodajući da nije ni bitno koja je laž na dnevnom redu, Joksimović ističe da im je samo važno da udare što niže iako, primećuje, odavno nema gde niže.

„Đilasovi uposlenici utrkuju se godinama ko će brutalniju laž da plasira ne bi li opravdao uloženo. I sve će izmisliti i slagati samo da se slučajno ne češljaju računi njihovog gazde", naveo je Joksimović.

Saopštenjem se oglasio i član Glavnog odbora SNS-a i poverenik Opštinskog odbora Zvezdara Marko Popadić.

"U danu kada Đilasovi poltroni i plaćenici još jednom crtaju metu na čelu Danilu Vučiću, i to samo zato što je sin Aleksandra Vučića, Boškove Dveri demonstriraju silu. Jasno je svima da su pritisci i napadi na predsednika Vučića sve žešći i da dolaze kordinirano sa svih strana", naveo je Popadić.

Dodao je da su predstavnici Dveri, predvođeni funkcionerkom tog pokreta Radmilom Vasić, upali na sednicu Skupštine opštine Zvezdara i blokirali rad tog tela.

"Bahatost i nasilje su tipičan primer ponašanja predstvanika Dveri, koji su učili od Đilasa kako se izaziva haos i nemir, kako bi se destabilizacijom državnih organa dočepali vlasti po svaku cenu", ocenio je Popodić.

Oglasio se i Gradski odbor SNS Beograd, koji je saopštio da najoštrije osuđuje, ali i apeluje na, kako navode, sve uposlenike predsednika S SP Dragana Đilasa, da prestanu da ugrožavaju život Vučićeve dece, a pre svega sina Danila koga svakodnevno napadaju.

"Današnja naslovna strana Đilasovog i Šolakovog glasila je monstruozna i predstavlja već odavno pređenu granicu. Jasno je da Đilas i njegove satrape ne biraju sredstvo do svog cilja, što je u njihovom slučaju vlast po svaku cenu, ali bedni su pokušaji da se sa Vučićem obračunavaju preko njegove dece", navode iz beogradskog odbora SNS.

Autor:
Pošaljite komentar