Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vučić o opoziciji: Mislim da su napravili katastrofalne greške

18.03.2019. 12:45 12:48
Piše:
Izvor: Tanjug/ Sava Radovanović

BEOGRAD: Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da ga više od toga zašto zapadne ambasade nisu reagovale na ono što se događalo tokom protesta u poslednja dva dana, zanima kako reaguju građani Srbije.

"Mene najviše zanima kako će da reaguje naš narod. I video sam juče kako su ljudi reagovali", rekao je Vučić, upitan "zbog čega nijedna zapadna ambasada nije reagovala na nasilje opozicije".



Vučić je napomenuo da su, koliko on poznaje narod i javno mnjenje u Srbiji, oni napravili katastrofalne greške i da je to rezulatat besa, frustracije, političke nemoći i nedostatka političkog programa tog dela opozicije.



"Ali, to nema veze sa tim da ugrožavate bilo fizički integritet nekih ljudi, bilo da ugrožavate imovinu, javnu ili bilo čiju privatnu imovinu. To ne može da se toleriše", poručio je.



Dodao je da će narednih dana moći da se vide rezultati "veličanstvenih akcija" opozicije.



"Da vidite koliko smo mi svi danas ugoženi, koliko su oni porasli, a mi pali... A, možda se iznedatite, pa vidite drugačije rezultate", rekao je Vučić.

„Na vlast se ne dolazi testerom, već izborima“

Na vlast se dolazi izborima, demokratskim putem i demokratskim procesima, a time što ćete unositi testere i zauzimati neke prostorije ne znači da ste osvojili narodnu volju, poručio je Vučić.



"Koji im je ovo put i Uskrs već, da oni misle da se sklanja neko silom. Možete jedino da me ubijete, jer sam ja legalno i legitimno izabran. Danas mi je legitimitet veći nego tada. Volja naroda je potrebna da se dođe na vlast", naglasio je on komentarišući jučerašnje izjave lidera opozicije.



Na pitanje Tanjuga da prokomentariše izjavu portparolke Evropske komisije Maje Koncijančić da protesti treba da budu mirni i u okviru zakona kao što su bili pre ovog vikenda, Vučić je kazao da je i on to govorio.



"Možete da setate koliko hoćete, ali nasilje ne može. Nemamo problem sa šetnjama. Što se nas tiče smatramo da je važno da se dijalog odigrava u parlametu, ali oni koji nisu deo parlamenta naterali one koji jesu da izađu i da na silu probaju da nešto urade. Parlament je mesto gde se razgovara. Na to smo uvek spremni", objasnio je on.



Kazao je da se ne plaši ni pritisaka, ni smrti, i da je to dokazao i juče celoj Srbiji.



Ukazao je da je tek juče video koliko je velika podrška građana, i koliko ne podržavaju nasilje.



"Mi nasilje da dozvolimo nećemo", ponovio je i na najave da će ga skloniti kazao je da čeka još neku žešću akciju tokom koje mogu samo da ga ubiju, jer da beži neće, a izbori nisu zakazani za promenu vlasti.


Peskov: Protesti su unutrašnja stvar Srbije

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da su protesti unutrašnja stvar Srbije.



"Uvereni smo da će rukovodstvo Srbije učiniti sve da smiri situaciju", rekao je Peskov na konferenciji za novinare, prenosi Tas s.



Prema njegovim rečima, Rusija želi da vidi Srbiju kao stabilnu i u razvoju i da očekuje da rukovodstvo sredi situaciju u vezi protesta.



"Želimo da vidimo Srbiju stabilnu i kao naciju sa dinamičnim razvojem", rekao je Peskov i dodao da je Rusija spremna da na sve moguće načine doprinese tome u okviru bilateralnih odnosa, jer dve države uživaju dugogodišnje partnerske odnose.


"Neću da bežim, jer mi je savest čista, za razliku od Jeremića i Đilasa nisam ukrao milione evra, a za razliku od Obradovića nisam fašista, već se borim protiv fašista", rekao je Vučić.



Što se izjave zagrebačkog funkcionera Pavla Kalinića tiče, da iza protesta stoje strane službe sa ciljem da ga "dovedu u red", kao i pisanja sarajevske i zagrebačke štampe, on je kazao da Kalinića ni ne poznaje, a da se hrvatski mediji uvek raduju njegovoj propasti, što ga čini srećnim, jer zna da je onda radio dobro za svoju zemlju.

 

 

Autor:
Pošaljite komentar
Brnabić: Nisam videla da su protesti uzdrmali vlast

Brnabić: Nisam videla da su protesti uzdrmali vlast

18.03.2019. 09:41 11:20