few clouds
19°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Вучић о опозицији: Мислим да су направили катастрофалне грешке

18.03.2019. 12:45 12:48
Пише:
Извор: Танјуг/ Сава Радовановић

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић изјавио је данас да га више од тога зашто западне амбасаде нису реаговале на оно што се догађало током протеста у последња два дана, занима како реагују грађани Србије.

"Мене највише занима како ће да реагује наш народ. И видео сам јуче како су људи реаговали", рекао је Вучић, упитан "због чега ниједна западна амбасада није реаговала на насиље опозиције".



Вучић је напоменуо да су, колико он познаје народ и јавно мњење у Србији, они направили катастрофалне грешке и да је то резулатат беса, фрустрације, политичке немоћи и недостатка политичког програма тог дела опозиције.



"Али, то нема везе са тим да угрожавате било физички интегритет неких људи, било да угрожавате имовину, јавну или било чију приватну имовину. То не може да се толерише", поручио је.



Додао је да ће наредних дана моћи да се виде резултати "величанствених акција" опозиције.



"Да видите колико смо ми сви данас угожени, колико су они порасли, а ми пали... А, можда се изнедатите, па видите другачије резултате", рекао је Вучић.

„На власт се не долази тестером, већ изборима“

На власт се долази изборима, демократским путем и демократским процесима, а тиме што ћете уносити тестере и заузимати неке просторије не значи да сте освојили народну вољу, поручио је Вучић.



"Који им је ово пут и Ускрс већ, да они мисле да се склања неко силом. Можете једино да ме убијете, јер сам ја легално и легитимно изабран. Данас ми је легитимитет већи него тада. Воља народа је потребна да се дође на власт", нагласио је он коментаришући јучерашње изјаве лидера опозиције.



На питање Танјуга да прокоментарише изјаву портпаролке Европске комисије Маје Концијанчић да протести треба да буду мирни и у оквиру закона као што су били пре овог викенда, Вучић је казао да је и он то говорио.



"Можете да сетате колико хоћете, али насиље не може. Немамо проблем са шетњама. Што се нас тиче сматрамо да је важно да се дијалог одиграва у парламету, али они који нису део парламента натерали оне који јесу да изађу и да на силу пробају да нешто ураде. Парламент је место где се разговара. На то смо увек спремни", објаснио је он.



Казао је да се не плаши ни притисака, ни смрти, и да је то доказао и јуче целој Србији.



Указао је да је тек јуче видео колико је велика подршка грађана, и колико не подржавају насиље.



"Ми насиље да дозволимо нећемо", поновио је и на најаве да ће га склонити казао је да чека још неку жешћу акцију током које могу само да га убију, јер да бежи неће, а избори нису заказани за промену власти.


Песков: Протести су унутрашња ствар Србије

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је данас да су протести унутрашња ствар Србије.



"Уверени смо да ће руководство Србије учинити све да смири ситуацију", рекао је Песков на конференцији за новинаре, преноси Тас с.



Према његовим речима, Русија жели да види Србију као стабилну и у развоју и да очекује да руководство среди ситуацију у вези протеста.



"Желимо да видимо Србију стабилну и као нацију са динамичним развојем", рекао је Песков и додао да је Русија спремна да на све могуће начине допринесе томе у оквиру билатералних односа, јер две државе уживају дугогодишње партнерске односе.


"Нећу да бежим, јер ми је савест чиста, за разлику од Јеремића и Ђиласа нисам украо милионе евра, а за разлику од Обрадовића нисам фашиста, већ се борим против фашиста", рекао је Вучић.



Што се изјаве загребачког функционера Павла Калинића тиче, да иза протеста стоје стране службе са циљем да га "доведу у ред", као и писања сарајевске и загребачке штампе, он је казао да Калинића ни не познаје, а да се хрватски медији увек радују његовој пропасти, што га чини срећним, јер зна да је онда радио добро за своју земљу.

 

 

Аутор:
Пошаљите коментар
Брнабић: Нисам видела да су протести уздрмали власт

Брнабић: Нисам видела да су протести уздрмали власт

18.03.2019. 09:41 11:20