Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Uhapšen Srbin, Srbi postavljaju barikade, stigao Kfor

10.12.2022. 15:00 19:19
Piše:
Izvor: Youtube Printscreen

KOSOVSKA MITROVICA: Na Jarinju je danas uhapšen Srbin, koji je bio integrisani pripadnik Kosovske policije, a Srbi sa severa Kosova okupljaju se i postavljaju barikade.

Kako javlja Kosovo onlajn, Srbi ne žele da dozvole da uhapšeni bude odveden za Prištinu.

Kako okupljeni navode, reč je o čoveku bez mrlje u karijeri, koji nije učestvovao u ratnim dejstvima na Kosovu. Veći broj građana okupljen je na ulazi u izlazu iz Leposavića, kao i u Rudaru i Srbovcu kod Zvečana.

Pripadnici Kfora stigli na barikade u Rudaru kod Zvečana

KOSOVSKA MITROVICA: Pripadnici Kfora stigli su na barikade u Rudaru kod Zvečana.

Pripadnici poljskog kontigneta Kfora nalaze se na 150 metara od mesta na kom su podignute barikade u tom mestu.

Prisutna su dva džipa i u njima se nalaze vojnici, prenosi Kosovo onlajn.

Na barikade u Leposaviću, postavljene u znak protesta zbog hapšenja Srbina na Jarinju stigle su i ekipe Euleksa.

Barikade su postavljene jer Srbi sa severa Kosova ne žele da dozvole da uhapšeni Dejan Pantić bude odveden u Prištinu.

Osim u Leposaviću, građani su se okupili i u Severnoj Mitrovici, Rudaru kod Zvečana u blizini krsta, kao i u obližnjem Srbovcu.

Broj okupljenih se povećava, a u Severnoj Mitrovici i Zvečanu oglasile su se i sirene.

Svečlja: Pantić osumnjičen za organizaciju ''terorističkog napada'' na OIK

PRIŠTINA: Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja tvrdi da je bivši pripadnik kosovske policije Dejan Pantić uhapšen danas pod sumnjom da je "organizovao teroristički napad na prostorije Opštinske izborne komisije" na severu KiM, kada su napadnuti službenici Centralne izborne komisije i policajci.

Svečlja je na Fejsbuku naveo da je Pantić optužen za "teroristički akt i napad na ustavni poredak".

On tvrdi i da su se "ekstremističke grupe u cilju sprečavanja sprovođenja pravde organizovale kako bi blokirale neke puteve i postavile barikade u Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku".

Svečlja je pozvao sve građane da očuvaju mir, a posebno građane srpske nacionalnosti da, kako je naveo, "ne postaju deo organizacija kriminalnih grupa na severu".

Pripadnici kosovske policije uhapsili su danas na administrativnom prelazu Jarinje Dejana Pantića, bivšeg pripadnika kosovske policije, koji je 5. novembra zajedno sa svojim kolegama napustio ovu instituciju, a koji je do tada bio angažovan u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici.

Nakon hapšenja Pantića, Srbi sa severa KiM okupili su se i postavili barikade jer, kako je preneo Kosovo onlajn, ne žele da dozvole da uhapšeni bude odveden za Prištinu.

Veći broj građana okupio se na ulazu i na izlazu iz Leposavića, u Sočanici, Lešku, a nekoliko stotina građana okupilo se i u Rudaru kod Zvečana, u blizini krsta, kao i u obližnjem Srbovcu.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da hapšenje Pantića predstavlja brutalnu odmazdu i zastrašivanje od strane predsednika privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Na Jarinju kosovska policija ne dozvoljava ulazak vozilima i pešacima

KOSOVSKA MITROVICA: Kosovska policija na prelazu Jarinje brani ulazak vozilima i pešacima na KiM.

Ulazak se ne dozvoljava ni pešice, preneo je Kosovo onlajn.

Ranije danas na prelazu Jarinje uhapšen je bivši pripadnik kosovoske policije Dejan Pantić, koji je 5. novembra zajedno sa svojim kolegama napustio ovu instituciju.

Zbog njegovog hapšenja postavljene su barikade kod Leposavića i Rudara i okupili su se građani koji žele da spreče njegovo prebacivanje u Prištinu.

Na licu mesta prisutni su i Euleks i Kfor.

Prištinska Koha prenela je u međuvremenu da je kosovska policija saopštila da je privremeno zatvorila put koji vodi do prelaza u Jarinju, nakon što su lokalni Srbi blokirali nekoliko puteva zbog hapšenja Pantića.

Kosovska policija: Zatvoren i administrativni prelaz Brnjak

PRIŠTINA: Kosovska policija saopštila je danas da je pored administrativnog prelaza Jarinje, zatvorila za saobraćaj i administrativni prelaz Brnjak zbog blokada Srba.

Policija je zamolila građane da za saobraćaj koriste druge administrativne prelaze, prenela je "Gazeta expres".

Na osnovu policijskih procena, kao i iz bezbednosnih razloga, dok postoje blokade na putu u pravcu administrativnog prelaza Bernjak, kosovska policija je privremeno zatvorila i ovu tačku za saobraćaj, navedeno je u saopštenju.

Pošto su sada dva administrativna prelaza na severu KiM zbog barikada zatvorena za saobraćaj, pozivaju se građani da za saobraćaj koriste ostale administrativne prelaze, piše u saopštenju.

Prištinska Koha prenela je ranije da je kosovska policija saopštila da je privremeno zatvorila put koji vodi do prelaza u Jarinju, nakon što su lokalni Srbi blokirali nekoliko puteva zbog hapšenja bivšeg pripadnika kosovoske policije Dejana Pantića, koji je 5. novembra zajedno sa svojim kolegama napustio ovu instituciju, a koji je do tada bio angažovan u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici.

Autor:
Pošaljite komentar