broken clouds
23°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Ухапшен Србин, Срби постављају барикаде, стигао Кфор

10.12.2022. 15:00 19:19
Пише:
Извор: Youtube Printscreen

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: На Јарињу је данас ухапшен Србин, који је био интегрисани припадник Косовске полиције, а Срби са севера Косова окупљају се и постављају барикаде.

Како јавља Косово онлајн, Срби не желе да дозволе да ухапшени буде одведен за Приштину.

Како окупљени наводе, реч је о човеку без мрље у каријери, који није учествовао у ратним дејствима на Косову. Већи број грађана окупљен је на улази у излазу из Лепосавића, као и у Рудару и Србовцу код Звечана.

Припадници Кфора стигли на барикаде у Рудару код Звечана

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Припадници Кфора стигли су на барикаде у Рудару код Звечана.

Припадници пољског контигнета Кфора налазе се на 150 метара од места на ком су подигнуте барикаде у том месту.

Присутна су два џипа и у њима се налазе војници, преноси Косово онлајн.

На барикаде у Лепосавићу, постављене у знак протеста због хапшења Србина на Јарињу стигле су и екипе Еулекса.

Барикаде су постављене јер Срби са севера Косова не желе да дозволе да ухапшени Дејан Пантић буде одведен у Приштину.

Осим у Лепосавићу, грађани су се окупили и у Северној Митровици, Рудару код Звечана у близини крста, као и у оближњем Србовцу.

Број окупљених се повећава, а у Северној Митровици и Звечану огласиле су се и сирене.

Свечља: Пантић осумњичен за организацију ''tеrorističkog напада'' на ОИК

ПРИШТИНА: Министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља тврди да је бивши припадник косовске полиције Дејан Пантић ухапшен данас под сумњом да је "организовао терористички напад на просторије Општинске изборне комисије" на северу КиМ, када су нападнути службеници Централне изборне комисије и полицајци.

Свечља је на Фејсбуку навео да је Пантић оптужен за "терористички акт и напад на уставни поредак".

Он тврди и да су се "екстремистичке групе у циљу спречавања спровођења правде организовале како би блокирале неке путеве и поставиле барикаде у Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку".

Свечља је позвао све грађане да очувају мир, а посебно грађане српске националности да, како је навео, "не постају део организација криминалних група на северу".

Припадници косовске полиције ухапсили су данас на административном прелазу Јариње Дејана Пантића, бившег припадника косовске полиције, који је 5. новембра заједно са својим колегама напустио ову институцију, а који је до тада био ангажован у полицијској станици у Косовској Митровици.

Након хапшења Пантића, Срби са севера КиМ окупили су се и поставили барикаде јер, како је пренео Косово онлајн, не желе да дозволе да ухапшени буде одведен за Приштину.

Већи број грађана окупио се на улазу и на излазу из Лепосавића, у Сочаници, Лешку, а неколико стотина грађана окупило се и у Рудару код Звечана, у близини крста, као и у оближњем Србовцу.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да хапшење Пантића представља бруталну одмазду и застрашивање од стране председника привремених приштинских институција Аљбина Куртија.

На Јарињу косовска полиција не дозвољава улазак возилима и пешацима

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Косовска полиција на прелазу Јариње брани улазак возилима и пешацима на КиМ.

Улазак се не дозвољава ни пешице, пренео је Косово онлајн.

Раније данас на прелазу Јариње ухапшен је бивши припадник косовоске полиције Дејан Пантић, који је 5. новембра заједно са својим колегама напустио ову институцију.

Због његовог хапшења постављене су барикаде код Лепосавића и Рудара и окупили су се грађани који желе да спрече његово пребацивање у Приштину.

На лицу места присутни су и Еулекс и Кфор.

Приштинска Коха пренела је у међувремену да је косовска полиција саопштила да је привремено затворила пут који води до прелаза у Јарињу, након што су локални Срби блокирали неколико путева због хапшења Пантића.

Косовска полиција: Затворен и административни прелаз Брњак

ПРИШТИНА: Косовска полиција саопштила је данас да је поред административног прелаза Јариње, затворила за саобраћај и административни прелаз Брњак због блокада Срба.

Полиција је замолила грађане да за саобраћај користе друге административне прелазе, пренела је "Газета еxprеs".

На основу полицијских процена, као и из безбедносних разлога, док постоје блокаде на путу у правцу административног прелаза Берњак, косовска полиција је привремено затворила и ову тачку за саобраћај, наведено је у саопштењу.

Пошто су сада два административна прелаза на северу КиМ због барикада затворена за саобраћај, позивају се грађани да за саобраћај користе остале административне прелазе, пише у саопштењу.

Приштинска Коха пренела је раније да је косовска полиција саопштила да је привремено затворила пут који води до прелаза у Јарињу, након што су локални Срби блокирали неколико путева због хапшења бившег припадника косовоске полиције Дејана Пантића, који је 5. новембра заједно са својим колегама напустио ову институцију, а који је до тада био ангажован у полицијској станици у Косовској Митровици.

Аутор:
Пошаљите коментар