Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Predsednički kandidati uranili na birališta 

02.04.2017. 08:24 18:01
Piše:
Izvor: Ilustracija

BEOGRAD: Od jutros je na predsedničkim izborima u Srbiji glasala većinakandidata za mesto prvog čoveka države. Građani Srbije biraju između 11 kandidata.

Građani biračko pravo mogu da ostvare na 8.396 biračkih mesta do zatvaranja birališta u 20.00 sati, do kada traje i izborna tišina. Za glasanje na Kosovu i Metohiji RIK je odredila 90 biračkih mesta, na kojima je upisano 105.929 birača. 
 
Predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić glasao je, nešto posle 08:00 časova, na biračkom mestu broj 27 u opštini Novi Beograd.
Vučić je na glasanje došao sa ćerkom. 
 
Foto: Tanjug (Zoran Žestić)
 
Kandidat Demokratske stranke Srbije za predsednika Srbije Aleksandar Popović glasao je danas u Beogradu.
Popović je na glasao rano jutros na biračkom mestu broj 16 u Prvoj geogradskoj gimnaziji. 
 
Foto: Tanjug (Dragan Kujundžić)

Predsednički kandidat Saša Janković glasao je danas u Mesnoj zajednici Stari aerodrom na Novom Beogradu.  Janković je na glasanje došao sa suprugom i sinom. 

Foto: Tanjug (Rade Prelić)

 Predsednički kandidat Vuk Jeremić glasao je jutros na biračkom mestu 22 u Osnovnoj školi Sveti Sava na Vračaru.  Jeremić je na glasanje došao u pratnji supruge Nataše. 

Foto: Tanjug (Milutin Marković)

Kandidat za predsednik Saša Radulović glasao je na biračkom mestu 40 u vrtiću "Cerak", a njegov izlazak na biralište obeležio je manji incident.

Naime, u trenutku kada je Radulović stao pred novinare da da izjavu, jedan član biračkog odbora "dobacio" je novinarima da ne bi trebalo da uzimaju izjavu od čoveka koji je lopov i kojeg treba da bude sramota što se kao takav kandidovao za predsednika Srbije.

 

Foto: Tanjug (Tanja Valič)

Radulović je od tog člana odbora zatražio da se predstavi, uzvratio da njega treba da bude sramota zbog ponašanja, a ovaj mu je uzvratio sa "barabo", dok je Radulović tražio da se pozove policija...

Usledila je galama, umešao se i jedan građanin da smiri situaciju, a nakon kraćeg verbalnog sukoba člana odbora i Radulovića situacija se smirila i lider Dosta je bilo se obratio medijima kao da ništa nije bilo, ne osvrćući se na incident.

Predsednički kandidat Nenad Čanak glasao je jutros u sedam sati na biračkom mestu 197 u Novom Sadu.  Čanak je glasao na biračkom mestu u Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo". 

Foto: Dnevnik (Filip Bakić)

Predsednički kandidat Luka Maksimović, alijas Ljubiša Preletačević Beli, glasao je danas oko pola deset na izborima za predsednika Srbije ,na biračkom mestu 14 u mladenovačkoj Osnovnoj školi "Momčilo Živojinović".  Beli, u belom odelu, na glasanje je stigao sam.

Foto: Tanjug (Sava Radovanović)

Predsednički kandidat Milan Stamatović glasao je jutros u 8.00 sati u Osnovnoj školi "Dimitrije Tucović" u naselju Golija na Zlatiboru.  Stamatović je na biračko mesto došao sa suprugom i dve ćerke.

Foto: Fonet

Predsednički kandidat Vojislav Šešelj glasao je jutros u 10.00 sati na biračkom mestu 96 u osnovnoj školi “Svetislav Golubović Mitraljeta” u Batajnici. Šešelj je na biračko mesto došao u pratnji supruge i dva sina.

Foto:  Tanjug (Dimitrije Gol)

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić glasao je danas u Osnovnoj školi "Kralj Aleksandar Prvi" na Novom Beogradu. Nikolić je na glasanje za predsednika Srbije došao zajedno sa suprugom Dragicom Nikolić.

Foto: Tanjug (Rade Prelić)

Kandidat za predsednika Miroslav Parović glasao je danas oko 10.00 sati na biračkom mestu broj 62, u Mesnoj zajednici Ostrvo u Ulici Narodnog fronta 71, u Novom Sadu. Parović je na biralilšte došao zajedno sa suprugom i dvoje dece.

Foto: Tanjug (Jaroslav Pap)

Predsednički kandidat Boško Obradović glasao je oko 10.00 sati u Vatrogasnom domu u Čačku. On je na glasanje došao porodično, u pratnji supruge i sina.

Na predsedničkim izborima do deset sati glasali su i državni funkcioneri.

Foto: Tanjug (Gvozden Nikolić)

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković glasala je u 9.30 na biračkom mestu u zgradi Železnice Srbije u Novom Sadu. Gojković je na biračko mesto došla sa bratom.

Foto: Dnevnik (Filip Bakić)

Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović glasao je jutros u 9.00 sati na biračkom mestu 152 u Sremskoj Kamenici. 

Foto: Dnevnik (Filip Bakić)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević glasao je danas u 8.30 na biračkom mestu 189 u preduzeću DES, a na biračko mesto je došao sa suprugom.

Foto: Dnevnik (Filip Bakić)

Predsednik Skupštine Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor pozvao je posle glasanja u Subotici sve birače da iskoriste pravo glasa i da ukažu poverenje onom kandidatu za koga smatraju da bi bio najbolji predsednik Srbije u narednom periodu. Pastor je glasao jutros u 9.00 sati na biračkom mestu broj 78 u naselju Nosa kod Subotice.

Funkcioner Srpske napredne stranke i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović glasao je oko 9.00 sati na biračkom mestu 127 u Osnovnoj školi "Borislav Pekić" na Bežanijskoj kosi. Stefanović je na glasanje došao u pratnji supruge. 

 

Autor:
Pošaljite komentar