broken clouds
16°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Председнички кандидати уранили на биралишта 

02.04.2017. 08:24 18:01
Пише:
Извор: Ilustracija

БЕОГРАД: Од јутрос је на председничким изборима у Србији гласала већинакандидата за место првог човека државе. Грађани Србије бирају између 11 кандидата.

Грађани бирачко право могу да остваре на 8.396 бирачких места до затварања биралишта у 20.00 сати, до када траје и изборна тишина. За гласање на Косову и Метохији РИК је одредила 90 бирачких места, на којима је уписано 105.929 бирача. 
 
Председнички кандидат владајуће коалиције Александар Вучић гласао је, нешто после 08:00 часова, на бирачком месту број 27 у општини Нови Београд.
Вучић је на гласање дошао са ћерком. 
 
Фото: Танјуг (Зоран Жестић)
 
Кандидат Демократске странке Србије за председника Србије Александар Поповић гласао је данас у Београду.
Поповић је на гласао рано јутрос на бирачком месту број 16 у Првој геоградској гимназији. 
 
Фото: Танјуг (Драган Кујунџић)

Председнички кандидат Саша Јанковић гласао је данас у Месној заједници Стари аеродром на Новом Београду.  Јанковић је на гласање дошао са супругом и сином. 

Фото: Танјуг (Раде Прелић)

 Председнички кандидат Вук Јеремић гласао је јутрос на бирачком месту 22 у Основној школи Свети Сава на Врачару.  Јеремић је на гласање дошао у пратњи супруге Наташе. 

Фото: Танјуг (Милутин Марковић)

Кандидат за председник Саша Радуловић гласао је на бирачком месту 40 у вртићу "Церак", а његов излазак на биралиште обележио је мањи инцидент.

Наиме, у тренутку када је Радуловић стао пред новинаре да да изјаву, један члан бирачког одбора "добацио" је новинарима да не би требало да узимају изјаву од човека који је лопов и којег треба да буде срамота што се као такав кандидовао за председника Србије.

 

Фото: Танјуг (Тања Валич)

Радуловић је од тог члана одбора затражио да се представи, узвратио да њега треба да буде срамота због понашања, а овај му је узвратио са "барабо", док је Радуловић тражио да се позове полиција...

Уследила је галама, умешао се и један грађанин да смири ситуацију, а након краћег вербалног сукоба члана одбора и Радуловића ситуација се смирила и лидер Доста је било се обратио медијима као да ништа није било, не осврћући се на инцидент.

Председнички кандидат Ненад Чанак гласао је јутрос у седам сати на бирачком месту 197 у Новом Саду.  Чанак је гласао на бирачком месту у Предшколској установи "Радосно детињство". 

Фото: Дневник (Филип Бакић)

Председнички кандидат Лука Максимовић, алијас Љубиша Прелетачевић Бели, гласао је данас око пола десет на изборима за председника Србије ,на бирачком месту 14 у младеновачкој Основној школи "Момчило Живојиновић".  Бели, у белом оделу, на гласање је стигао сам.

Фото: Танјуг (Сава Радовановић)

Председнички кандидат Милан Стаматовић гласао је јутрос у 8.00 сати у Основној школи "Димитрије Туцовић" у насељу Голија на Златибору.  Стаматовић је на бирачко место дошао са супругом и две ћерке.

Фото: Фонет

Председнички кандидат Војислав Шешељ гласао је јутрос у 10.00 сати на бирачком месту 96 у основној школи “Светислав Голубовић Митраљета” у Батајници. Шешељ је на бирачко место дошао у пратњи супруге и два сина.

Фото:  Тањуг (Димитрије Гол)

Председник Србије Томислав Николић гласао је данас у Основној школи "Краљ Александар Први" на Новом Београду. Николић је на гласање за председника Србије дошао заједно са супругом Драгицом Николић.

Фото: Танјуг (Раде Прелић)

Кандидат за председника Мирослав Паровић гласао је данас око 10.00 сати на бирачком месту број 62, у Месној заједници Острво у Улици Народног фронта 71, у Новом Саду. Паровић је на биралилште дошао заједно са супругом и двоје деце.

Фото: Танјуг (Јарослав Пап)

Председнички кандидат Бошко Обрадовић гласао је око 10.00 сати у Ватрогасном дому у Чачку. Он је на гласање дошао породично, у пратњи супруге и сина.

На председничким изборима до десет сати гласали су и државни функционери.

Фото: Танјуг (Гвозден Николић)

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић гласала је у 9.30 на бирачком месту у згради Железнице Србије у Новом Саду. Гојковић је на бирачко место дошла са братом.

Фото: Дневник (Филип Бакић)

Председник покрајинске владе Игор Мировић гласао је јутрос у 9.00 сати на бирачком месту 152 у Сремској Каменици. 

Фото: Дневник (Филип Бакић)

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић гласао је данас у 8.30 на бирачком месту 189 у предузећу ДЕС, а на бирачко место је дошао са супругом.

Фото: Дневник (Филип Бакић)

Председник Скупштине Војводине и лидер Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор позвао је после гласања у Суботици све бираче да искористе право гласа и да укажу поверење оном кандидату за кога сматрају да би био најбољи председник Србије у наредном периоду. Пастор је гласао јутрос у 9.00 сати на бирачком месту број 78 у насељу Носа код Суботице.

Функционер Српске напредне странке и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић гласао је око 9.00 сати на бирачком месту 127 у Основној школи "Борислав Пекић" на Бежанијској коси. Стефановић је на гласање дошао у пратњи супруге. 

 

Аутор:
Пошаљите коментар