Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Ugljeni hidrat – dobar, loš, nikada zao

09.03.2020. 09:03 09:06
Piše:
Foto: pixabay.com

Tribina „Ugljeni hidrat – dobar, loš, nikada zao” biće održana u četvrtak, 12. marta, od 18 časova, u Amfiteatru Tehnološkog fakulteta, Bulevar cara Lazara 1.

Stručnjaci će na tribini govoriti o prehrambenim vlaknima, o tome zašto one spadaju u tu grupu materija, da li su one svarljive, da li su korisne za ljudski organizam, i na koji način, te da li ih lekari preporučuju u svakodnevnoj ishrani. Posetioci će saznati kako se dele prehrambena vlakna, u kojim namirnacama se mogu naći, koja im je uloga u procesu varenja i za šta su sve korisna.

Na tribini će učestvovati prof. dr Ljubica Dokić – moderator, prof. dr Zita Šereš, prof. dr Dragana Šoronja Simović i prof. dr Aleksandar Fišteš.

S. K-č

Piše:
Pošaljite komentar