Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Угљени хидрат – добар, лош, никада зао

09.03.2020. 09:03 09:06
Пише:
Фото: pixabay.com

Трибина „Угљени хидрат – добар, лош, никада зао” биће одржана у четвртак, 12. марта, од 18 часова, у Амфитеатру Технолошког факултета, Булевар цара Лазара 1.

Стручњаци ће на трибини говорити о прехрамбеним влакнима, о томе зашто оне спадају у ту групу материја, да ли су оне сварљиве, да ли су корисне за људски организам, и на који начин, те да ли их лекари препоручују у свакодневној исхрани. Посетиоци ће сазнати како се деле прехрамбена влакна, у којим намирнацама се могу наћи, која им је улога у процесу варења и за шта су све корисна.

На трибини ће учествовати проф. др Љубица Докић – модератор, проф. др Зита Шереш, проф. др Драгана Шороња Симовић и проф. др Александар Фиштеш.

С. К-ч

Пише:
Пошаљите коментар