Predavanje o dobrim i lošim mastima i šećerima u Eu Info-pointu
Diskusija povodom Svetskog dana hrane na temu „Dobar, loš, zao – ko je ko među mastima i šećerima” biće održana u sredu od 11 do 13 časova u novosadskom EU info-pointu, Bulevar Mihajla Pupina 17.
Predavači će govoriti o tome kako prepoznati i razlikovati dobre i loše masti i šećere u namirnicama, kako čitati deklaracije na proizvodima i razumevati njihovo značenje.
U diskusiji učestvuju dr Anamarija Mandić s novosadskog Naučnog instituta za prehrambene tehnologije, nutricionistkinja Željka Šoš i predstavnica Asocijacije potrošača Srbije Lela Tasić. Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija FAO proglasila je 1945. godine 16. oktobar Svetskim danom hrane. Ove godine tema je smanjenje broja gladnih u svetu. Ulaz je besplatan.
N. N.