Nastavnici i studenti PMF-a “skuvali” pet medalja u Istanbulu
NOVI SAD: Delegacija studenata i nastavnika PMF-a osvojila je dve zlatne i tri srebrne medalje na 16. internacionalnom skupu gastronomije u Istanbulu, održanom od 22. do 25. februara.
Na manifestaciji je učestvovalo 2.100 takmičara iz 30 država, koji su se nadmetali u 75 kategorija, a njihova jela ocenjivali su profesionalni kuvari iz celog sveta: Japana, Koreje, Kine, Italije, Slovenije, Nemačke, Poljske, Češke, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Mongolije, Pakistana, Dubaija...
Pokrovitelji skupa su Gastronomska federacija Turske i Svetska kulinarska asocijacija (WACS), a za četiri dana manifestaciju je posetilo 30.000 ljubitelja kulinarstva.
Marko Aćimović i asistentkinja na Katedri za gastronomiju Maja Banjac osvojili su zlatne medalje u kategoriji „pasta/junior”, dok je nastavnik veština Goran Radivojević s Gastronomije osvojio srebrno odličje, koje su izborili i Maja Šimunovački i Miloš Kuzmanović, ali u kategoriji „jelo od mesa / seniori”.
Studenati i nastavnici učestvovali su na takmičenju i tamo ostvarili zapažene rezultate zahvaljujući Prirodno-matematičkom fakultetu, Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo i Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.
J. V.