Наставници и студенти ПМФ-а “скували” пет медаља у Истанбулу
НОВИ САД: Делегација студената и наставника ПМФ-а освојила је две златне и три сребрне медаље на 16. интернационалном скупу гастрономије у Истанбулу, одржаном од 22. до 25. фебруара.
На манифестацији је учествовало 2.100 такмичара из 30 држава, који су се надметали у 75 категорија, а њихова јела оцењивали су професионални кувари из целог света: Јапана, Кореје, Кине, Италије, Словеније, Немачке, Пољске, Чешке, Македоније, Србије, Босне и Херцеговине, Монголије, Пакистана, Дубаија...
Покровитељи скупа су Гастрономска федерација Турске и Светска кулинарска асоцијација (WACS), а за четири дана манифестацију је посетило 30.000 љубитеља кулинарства.
Марко Аћимовић и асистенткиња на Катедри за гастрономију Маја Бањац освојили су златне медаље у категорији „паста/јуниор”, док је наставник вештина Горан Радивојевић с Гастрономије освојио сребрно одличје, које су изборили и Маја Шимуновачки и Милош Кузмановић, али у категорији „јело од меса / сениори”.
Студенати и наставници учествовали су на такмичењу и тамо остварили запажене резултате захваљујући Природно-математичком факултету, Департману за географију, туризам и хотелијерство и Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност.
Ј. В.