Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(VIDEO) NONA SILVANA KUVA KARBONARU KOJA JE OBORILA INTERNET Recept bez pavlake, a kremast, slastan i jednostavan!

09.04.2025. 17:24 17:45
Piše:
Izvor:
Dnevnik
храна
Foto: Ilustracija pixabay

Kada Nona Silvana zavrne rukave, cela Italija miriše na nešto neodoljivo. A tek kad napravi karbonaru!

Ovo je baš taj recept koji je osvojio srca širom sveta, klasičan, jednostavan i bez ikakvih „domaćih dodataka“ poput pavlake.

Sastojci (mere po 100 g testenine):

3 jaja

3 žumanca

100 g mesnate slanine

100 g zrelog sira pekorino

100 g parmezana

Špagete – količina po želji

Priprema:

Slaninu isecite na kockice i stavite u suv tiganj da se polako prži. Neka „pušta“ masnoću dok ne postane zlatno i hrskavo. Kada je gotovo, izvadite ga, a mast ostavite u tiganju – ona će dati puni ukus.

Stavite vodu da provri, posolite je i skuvajte špagete po uputstvu s pakovanja, ali ih ne isperite!

U posebnoj činiji izmešajte izrendane sireve – pekorino i parmezan. Uz dodatak malo vode u kojoj se kuvala pasta, napravite glatku kremu.

U drugoj posudi umutite jaja i žumanca dok ne dobijete penastu, svetlu masu. Tu dodate sireve sa vodom i dobro promešajte – dobićete bogatu i ukusnu kremu.

Kada su špagete skoro gotove, prebacite ih u tiganj sa masti od slanine i kratko ih „pržite“ na srednjoj temperaturi.

Isključite ringlu, pa u tople špagete dodajte kremu od sira i jaja. Mešajte energično – toplota paste će stvoriti savršenu teksturu, bez da se jaja zgrušaju.

Na kraju dodajte hrskavu slaninu i poslužite odmah!

Nema potrebe za solju u kremi – sirevi i slanina  će dati dovoljno slanosti. Po želji, možete dodati malo sveže mlevenog crnog bibera.
 

Ovaj recept je postao viralan sa razlogom – jer je klasičan i neverovatno ukusan. 

Izvor:
Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar
TRIK ZA SAVRŠENU KARBONARU SA PILETINOM Lagana, ukusna i bez trunke pavlake!

Italijanski klasik na novi način

карбонара

TRIK ZA SAVRŠENU KARBONARU SA PILETINOM Lagana, ukusna i bez trunke pavlake!

15.02.2025. 12:43 12:49
NAJBRŽA KARBONARA NA SVETU! Spremna za deset minuta, a ukus PRAVI ITALIJANSKI
карбонара

NAJBRŽA KARBONARA NA SVETU! Spremna za deset minuta, a ukus PRAVI ITALIJANSKI

30.10.2024. 17:59 18:07