(ВИДЕО) НОНА СИЛВАНА КУВА КАРБОНАРУ КОЈА ЈЕ ОБОРИЛА ИНТЕРНЕТ Рецепт без павлаке, а кремаст, сластан и једноставан!
Када Нона Силвана заврне рукаве, цела Италија мирише на нешто неодољиво. А тек кад направи карбонару!
Ово је баш тај рецепт који је освојио срца широм света, класичан, једноставан и без икаквих „домаћих додатака“ попут павлаке.
Састојци (мере по 100 г тестенине):
3 јаја
3 жуманца
100 г меснате сланине
100 г зрелог сира пекорино
100 г пармезана
Шпагете – количина по жељи
Припрема:
Сланину исеците на коцкице и ставите у сув тигањ да се полако пржи. Нека „пушта“ масноћу док не постане златно и хрскаво. Када је готово, извадите га, а маст оставите у тигању – она ће дати пуни укус.
Ставите воду да проври, посолите је и скувајте шпагете по упутству с паковања, али их не исперите!
У посебној чинији измешајте изрендане сиреве – пекорино и пармезан. Уз додатак мало воде у којој се кувала паста, направите глатку крему.
У другој посуди умутите јаја и жуманца док не добијете пенасту, светлу масу. Ту додате сиреве са водом и добро промешајте – добићете богату и укусну крему.
Када су шпагете скоро готове, пребаците их у тигањ са масти од сланине и кратко их „пржите“ на средњој температури.
Искључите ринглу, па у топле шпагете додајте крему од сира и јаја. Мешајте енергично – топлота пасте ће створити савршену текстуру, без да се јаја згрушају.
На крају додајте хрскаву сланину и послужите одмах!
Нема потребе за сољу у креми – сиреви и сланина ће дати довољно сланости. По жељи, можете додати мало свеже млевеног црног бибера.
Овај рецепт је постао виралан са разлогом – јер је класичан и невероватно укусан.