overcast clouds
13°C
19.04.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ВИДЕО) НОНА СИЛВАНА КУВА КАРБОНАРУ КОЈА ЈЕ ОБОРИЛА ИНТЕРНЕТ Рецепт без павлаке, а кремаст, сластан и једноставан!

09.04.2025. 17:24 17:45
Пише:
Извор:
Дневник
храна
Фото: Ilustracija pixabay

Када Нона Силвана заврне рукаве, цела Италија мирише на нешто неодољиво. А тек кад направи карбонару!

Ово је баш тај рецепт који је освојио срца широм света, класичан, једноставан и без икаквих „домаћих додатака“ попут павлаке.

Састојци (мере по 100 г тестенине):

3 јаја

3 жуманца

100 г меснате сланине

100 г зрелог сира пекорино

100 г пармезана

Шпагете – количина по жељи

Припрема:

Сланину исеците на коцкице и ставите у сув тигањ да се полако пржи. Нека „пушта“ масноћу док не постане златно и хрскаво. Када је готово, извадите га, а маст оставите у тигању – она ће дати пуни укус.

Ставите воду да проври, посолите је и скувајте шпагете по упутству с паковања, али их не исперите!

У посебној чинији измешајте изрендане сиреве – пекорино и пармезан. Уз додатак мало воде у којој се кувала паста, направите глатку крему.

У другој посуди умутите јаја и жуманца док не добијете пенасту, светлу масу. Ту додате сиреве са водом и добро промешајте – добићете богату и укусну крему.

Када су шпагете скоро готове, пребаците их у тигањ са масти од сланине и кратко их „пржите“ на средњој температури.

Искључите ринглу, па у топле шпагете додајте крему од сира и јаја. Мешајте енергично – топлота пасте ће створити савршену текстуру, без да се јаја згрушају.

На крају додајте хрскаву сланину и послужите одмах!

Нема потребе за сољу у креми – сиреви и сланина  ће дати довољно сланости. По жељи, можете додати мало свеже млевеног црног бибера.
 

Овај рецепт је постао виралан са разлогом – јер је класичан и невероватно укусан. 

Извор:
Дневник
Пише:
Пошаљите коментар
ТРИК ЗА САВРШЕНУ КАРБОНАРУ СА ПИЛЕТИНОМ Лагана, укусна и без трунке павлаке!

Италијански класик на нови начин

карбонара

ТРИК ЗА САВРШЕНУ КАРБОНАРУ СА ПИЛЕТИНОМ Лагана, укусна и без трунке павлаке!

15.02.2025. 12:43 12:49
НАЈБРЖА КАРБОНАРА НА СВЕТУ! Спремна за десет минута, а укус ПРАВИ ИТАЛИЈАНСКИ
карбонара

НАЈБРЖА КАРБОНАРА НА СВЕТУ! Спремна за десет минута, а укус ПРАВИ ИТАЛИЈАНСКИ

30.10.2024. 17:59 18:07