Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

PERFEKTNO KUVANA JAJA UZ TRIK IZ 1942. GODINE: Evo kako da ih pripremimo

16.04.2024. 12:04 12:10
Piše:
Foto: Ilustracija/pixabay.com

Američka kuvarska stručnjakinja Meri Frensis Kenedi Fišer preminula je 1992. godine, ali njene knjige i danas izazivaju velik interes domaćica i kuvarica.

Pre nekoliko godina izdali su reizdanje njenog vrlo popularnog kuvara’How To Cook A Wolf’ iz 1942. godine, a gde govori o metodama koje koristimo prilikom kuvanja jaja i zašto su pogrešne.

Ova stručnjakinja matra da je izraz „skuvati jaja“ netačan i da se tajna uspešne pripreme ovog jela krije u činjenici da se ono zapravo ne kuva.

Objašnjava kako u trenutku kad ubacite jaje u kipuću vodu žumance ostaje sirovo, a belance se odmah skuva. Cilj je kuvati sve u isto vreme na isti način.

Fišerova nudi dve alternative za koje smatra da postižu bolje rezultate. Kako biste sprečili pucanje ljuske, predlaže da jaje najpre prelijete hladnom vodom, a tek ga zatim stavite u kipuću vodu.

Ostavite ga na laganoj vatri koliko želite, a Fišerova napominje kako će se na taj način skuvati jednako brzo kao i kad voda krčka, ali biće bolje kuvano.

Za drugu metodu predlaže da u malom loncu uronite jaje u hladnu vodu koju potom brzo zagrejete, a čim provri jaje je gotovo i spremno za konzumaciju.

Kasnije je ipak priznala da postoji i nedostatak, jer je teže očistiti ljusku s jaja ako koristite njene metode.

Osim toga, jaja su na taj način meko kuhana, a zbog zdravstvene bezbednosti danas svi stručnjaci preporučuju tvrdo kuvanje jaja, pogotovo za malu decu, prenosi Miror.

Krstarica

Piše:
Pošaljite komentar
DA LI ĆE JAJA POSKUPETI ZA USKRS? Evo kakva je situacija

DA LI ĆE JAJA POSKUPETI ZA USKRS? Evo kakva je situacija

16.04.2024. 10:01 10:08
EVO KAKO SKUVATI JAJA A DA NE PUKNU Domaćice tvrde da ovo urade i nemaju taj problem

EVO KAKO SKUVATI JAJA A DA NE PUKNU Domaćice tvrde da ovo urade i nemaju taj problem

15.04.2024. 11:06 11:25
BRZ I UKUSAN DORUČAK: Mafini od šunke i kačkavalja

BRZ I UKUSAN DORUČAK: Mafini od šunke i kačkavalja

16.04.2024. 09:46 09:54