Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(VIDEO) NAPRAVITE NAJUKUSNIJE KROFNE PO TRADICIONALNOM RECEPTU U testo ide i rakija, a evo i zašto

25.02.2025. 16:27 16:42
Piše:
Izvor:
Srbija danas
крофне
Foto: printscreen/Instagram/sarakordic and marijana.cocopat

Obradujte celu porodicu danas, evo kako se pripremaju.

Predstavljamo vam recept za domaće krofne, vazdušaste i šuplje iznutra, pravi domaći ukus. Evo kako se priprema i šta vam je potrebno, a u ovako zamešeno testo dodaje se i trunčica rakije, u nastavku saznajte zašto.

Sastojci:

600 grama brašna

2 cela jaja

2 žumanceta

2 kašičice šećera

2 kašičice brašna

3 vrećice bourbon vanilije

malo soli

1 kašičica ruma

1 kašičica rakije

1 prašak za pecivo

300 ml mleka

1 kocka svežeg kvasca

100 grama otopljenog maslaca

Priprema:

U 300 ml toplog mleka izmrvite kocku svežeg kvasca, dodajte 2 kašičice šećera, 2 kašiičice brašna, sve dobro izmešajte i ostavite da se kvasac aktivira.

U činiju stavite jaja, 3 vrećice burbon vanile, kašičicu ruma, rakiju i sve dobro umutite mikserom.

U drugu činiju prosejte 600 g brašna, dodajte prašak za pecivo i malo soli, sve dobro promešajte, a potom postepeno dodajte u umućena jaja.

U smesu dodajte otopljeni maslac i aktivirani kvasac. Sve dobro izmesite, pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da nadolazi.

Jednom premesite testo, a zatim ponovno pokrijte i pričekajte da se udvostruči u volumenu. Nakon toga, istresite testo na pobrašnjenu radnu površinu, po potrebi dodajte još brašna, pa lagano i ravnomerno razvucite na debljinu od 1–1,5 centimetara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SK (@sarakordic)

Vadite krofne odgovarajućim kalupom, stavite ih na pobrašnjeni papir i ponovo prekrivene čistom krpom ostavite 15-20 minuta da se odmori.

U lonac stavite 1 litar ulja i zagrejte ga na srednjoj temperaturi. Spuštajte krofne na stranu koja je bila gore, poklopite, a kada se jedna strana ispeče, okrenite i drugu stranu pecite bez poklopca.

Vadite krofne na papirnate ubruse, a zatim ih uvaljajte u sitni šećer ili po želji punite kremom.

Rakija se dodaje kako bi testo upilo što manje ulja.

Izvor:
Srbija danas
Piše:
Pošaljite komentar
NAJBOLJE PRINCES KROFNE NA SVETU Nemaju tajni sastojak POTREBNO JE SAMO PRATITI RECEPT

RECEPT DANA

принцес крофне

NAJBOLJE PRINCES KROFNE NA SVETU Nemaju tajni sastojak POTREBNO JE SAMO PRATITI RECEPT

28.01.2025. 19:16 19:18
OVO SU ČUVENE RUSKE KROFNE "PIŠKE" Hrskave spolja, a iznutra meke kao duša EVO U ČEMU JE TAJNA NJIHOVE SAVRŠENOSTI
крофна

OVO SU ČUVENE RUSKE KROFNE "PIŠKE" Hrskave spolja, a iznutra meke kao duša EVO U ČEMU JE TAJNA NJIHOVE SAVRŠENOSTI

19.12.2024. 13:38 13:48