Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(VIDEO) TITOVA TORTA Jedan od proverenih recepata za NAJKREMASTIJU POSLASTICU

02.10.2024. 11:50 11:56
Piše:
торта
Foto: Screenshot YouTube

Starinska torta od oraha, jaja i mleka najbolja je od svih - a kada je napravite shvatićete i zašto

Sastojci za jednu koru (peku se ukupno 3):

4 belanca
5 kašika šećera
1 kašika brašna
1 kašika prezli
4 kašike oraha

Prvi deo fila:

500ml mleka
2 kesice vanilin pudinga
5 kašika šećera
5 kašika brašna

Drugi deo fila:

12 žumanaca
80ml vode
150 gr šećera

I još:

250gr margarina
175gr prah šećera
100gr bele čokolade
100gr crne čokolade
Šlag za dekoraciju

Priprema: Umutiti belanca, šećer i kašiku, kašiku prezle, orahe. Dobijenu smesu izliti u pleh i peći. Tako pečete tri kore.

Prvi fil napravite tako što ćete u pola litre mleka skvuati dva pudinga sa šećerom i brašnom.

Drugi fil pravite tako što ćete umutiti žumanca i šećer, dodati pomalo vode. Tu smesu skuvajte na pari.

Umutite maslac i šećer u prahu. Maslacu dodajte skuvan puding i skuvan fil od žumanaca. Sve zajedno umutite u jedan fil.

Taj dobijeni fil podelite na dva dela, u jedan dodajete crnu čokoladu, a u drugi belu čokoadu. Filujte korice i ukrasite šlagom.

stil.kurir.rs/dnevnik.rs

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar