light rain
22°C
02.10.2024.
Нови Сад
eur
117.032
usd
105.7964
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ВИДЕО) ТИТОВА ТОРТА Један од проверених рецепата за НАЈКРЕМАСТИЈУ ПОСЛАСТИЦУ

02.10.2024. 11:50 11:56
Пише:
торта
Фото: Screenshot YouTube

Старинска торта од ораха, јаја и млека најбоља је од свих - а када је направите схватићете и зашто

Састојци за једну кору (пеку се укупно 3):

4 беланца
5 кашика шећера
1 кашика брашна
1 кашика презли
4 кашике ораха

Први део фила:

500мл млека
2 кесице ванилин пудинга
5 кашика шећера
5 кашика брашна

Други део фила:

12 жуманаца
80мл воде
150 гр шећера

И још:

250гр маргарина
175гр прах шећера
100гр беле чоколаде
100гр црне чоколаде
Шлаг за декорацију

Припрема: Умутити беланца, шећер и кашику, кашику презле, орахе. Добијену смесу излити у плех и пећи. Тако печете три коре.

Први фил направите тако што ћете у пола литре млека сквуати два пудинга са шећером и брашном.

Други фил правите тако што ћете умутити жуманца и шећер, додати помало воде. Ту смесу скувајте на пари.

Умутите маслац и шећер у праху. Маслацу додајте скуван пудинг и скуван фил од жуманаца. Све заједно умутите у један фил.

Тај добијени фил поделите на два дела, у један додајете црну чоколаду, а у други белу чокоаду. Филујте корице и украсите шлагом.

stil.kurir.rs/dnevnik.rs

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар