Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

okoTVoko: Jesenja televizijska ofanziva

28.09.2024. 13:00 13:00
Piše:
1
Foto: Filip Bakić

Kako je je došlo zahlađenje tako su se probudile i televizije. Za sada su najbrži na K1, Kurir i Blic televiziji.

Slučaj Sergeja Trifunovića i njegovog hapšenja na granici pokazao je koliko je „Kec na jedanaest” na K1 televiziji dobra emisija, koliko truda ulažu Boško Jakovljević i njegova ekipa da dobiju ekskluzivu. Isidora Trifunović se pokazala  zašto je najbolji PR svog supruga i zašto je večiti neženja odlučio da odabere baš nju, iako je 23 godine mlađa. Ali nije plakala Isidora na obali mora nego je hrabro branila svog supruga kao nekadašnja voditeljka i kao osoba koja je blizu medija kao producent.

Isidora se uključila i na Novu TV, Prvu i Blic TV, ali bilo je najbolje i najspontanije na K1. Progovorilo se o ključnim stvarima, o povratku verbalnog delikta, slobodi kretanja i rečena je suština. Pokazalo se i kako jedna mlada Hrvatica i Riječanka može da voli svog Hercegovca uz opasku da ne odobrava sve Trifunovićeve gafove iz prethodnog perioda posebno kad je šetao psa po Splitu i  upao u sve moguće konflikte. 

Kao i Krsman Jakšić, koga je glumio u „Ubistvu s predumišljajem”. Ja sam ga sretao na Jelsi i uvek je bio prepoznatljiv po svom temperamentu. I njega i Severinu doživljavam kao impulsivne osobe kratkog fitilja, sa kojima sam uvek imao lepu profesionalnu saradnju i iskustvo.

Jelena Karleuša je takođe dala ispovest o svom razvodu. Najbolji razgovor imala je na Kurir televiziji kod Anastasije Čanović. Kad se sretnu lavica i vodolija to tako treba i da izgleda. Vodolija je bila i pokojna Divna Karleuša koja je alfa i omega lika i dela JK.

Ranije je Jelena Karleuša dozirala pojavljivanja na televiziji, a sada je ima na mnogim medijima. Zato je, verovatno, posle trideset godina karijere i krenula da puni trgove - Subotica i Kikinda su primer. Ali, Jelena je rekla da ima jednu veliku želju - da je ugosti Ceca Ražnatović u svojoj emisiji na Blic TV i da jedna drugoj pred kamerama kažu šta imaju, jer sve je to šoubiznis.

„Mala do skandala” tvrdi da bi pojela „srpsku majku” u tom nemogućem TV susretu. Čak na dve televizije je ponovila da bi rado išla u „Ceca šou”, iako ju je tamo njena prijateljica Milica Pavlović pominjala - lavica, brzopleta Leskovčanka. Čuvena tviterašica Seka Aleksić je objavila istorijsko pomirenje sa Karli, kako fanovi zovu Jelenu Karleušu. 

I Seka je počela da se pojavljuje na televiziji, a najbolja je bila u emisiji „In3gantno” kod Ognjena Nestorovića, koji se pokazao kao pravi džuboks kada su u pitanju hitovi narodne muzike. Ono što je za mene bilo zanimljivo u toj emisiji je bilo pojavljivanje Zorice Brunclik i Kemiša na koncertu Konstrakte u Sava centru. 

Srpska estrada se pokazala kao jako zanimljiv fenomen. 
I, da, Tea Tairović je konačno gostovala na javnom servisu Srbije u emisiji „Jedan dobar dan”. RTS je poznat po tome prvo mora da se napravi veliki komercijalni uspeh da bi se zaslužilo pojavljivanje na javnoj televiziji, ali, ključno pitanje je ko je mama popularne pevačice.

To je pitao Dragan J Vučićević Milija Colića na TV Informer u emisiji „Kolegijum”. I mama i tata su naši poznati sugrađani. Božica Malević, mama Tee Tairović, dugo se bavila voditeljskim poslom na TV Jesenjin i odličan je PR svoje ćerke, iako, kako reče u jednom podkastu, mnogi od koleginica i kolega nisu hteli ovoj mlađanoj pevačici da pomognu na početku karijere, iako je Božica okretala neke telefone. 

Prošle su tri godine od smrti Marine Tucaković, to je obeležio „Prvi red”  K1 televizije. I otišla nam je Radmila Živković, koju smo poslednji put gledali na TV Insajder kod bračnog para Jelene i Aleksandra Gajšeka, a gledali smo je i u jutarnjem programu TV Pink, gde je oplela po „Eliti”, što voditelji nisu očekivali. 

Ali, Radmila je hrabro rekla svoj stav da se u tom program pojavljuju likovi koji su pre za psihijatriju nego za televiziju. Svake nedelje nam ode po neki velikan sa javne scene, a na estradi se dešavaju tektonske promene. A svi se akteri naše javne scene dobro poznaju. Pre trideset godina Ceca i Jeca su govorile i pevale zajedno prateće vokale Dajani Tripunović kod Marine i Fute. 

Sergej Trifunović je, kako se pisalo, bio na jednom Cecinom rođendanu kad je Legija pucao u „Stupici”, a sećate se i čuvene svađe Nataše Bekvalac i Sergeja Trifunovića kada ga je ona „nahranila” nečim što nije za potrošačku korpu. I, čini mi se, za ovih tridesetak godina sve je isto, samo što je hiperinflacija televizija i neproverenih informacija.
Aleksandar Filipović

Izvor:
dnevnik.rs
Autor:
Pošaljite komentar
okoTVoko: Trideset godina ružičaste ere
1

okoTVoko: Trideset godina ružičaste ere

21.09.2024. 13:00 13:00
okoTVoko: Ravnodušni prema plaču
Srđan Aleksić

okoTVoko: Ravnodušni prema plaču

14.09.2024. 13:00 13:00
okoTVoko: Televizijsko opštenarodno veselje
1

okoTVoko: Televizijsko opštenarodno veselje

07.09.2024. 13:00 13:00