Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ZVEZDINA GOLEADA ZA ISTORIJU ENDIAJE UGROBARIO "GROBARE" 4:0 rezultatom ispisana NOVA STRANICA ISTORIJE (FOTO)

23.09.2024. 19:10 21:37
Piše:
партизан звезда
Izvor: Tanjug, Marko Đoković

Zvezda je prvi put postigla četiri gola u Humskoj još od 1976, kada je slavila sa 4:1. Poslednji put je bilo 4:0 1998. godine na "Marakani".

FUDBALERI CRVENE ZVEZDE SLAVILI U 174. VEČITOM DERBIJU Debakl posrnulog Partizana

Partizan – Crvena zvezda 0:4 (0:2)

 

BEOGRAD: Stadion Partizana, gledalaca: 16.000. 

Sudija: Novak Simović (Lovćenac). 

Strelci: 0:1 – Endiaj (iz penala) u 24. 0:2 – Silas u 45 3. 0:3 – Endiaj u 55. 0:4 – Endiaj u 65. minutu. 

Žuti kartoni: Ilić, Mujakić, Đ. Jovanovič (Partizan), Elšnik (Crvena zvezda).

PARTIZAN: A. Jovanović 5,5 – Filipović 5,5, Ilić 5, Mujakić 5, Jurčević 5,5 (Antić 5) – Kovač 5, Arijaga 5 – Natho 6 (Goh 5), Zahid 5 (Đ. Jovanović 5), Zubairu 6 (Trifunović 5) – Kalulu 5 (Lazarević 5).

CRVENA ZVEZDA: Glazer 7 – Seol 7 (Kanga -), Điga 7, Spajić 7 – Maksimović 8 (Prucev 7,5), Silas 7,5 (Milson 7), Krunić 7,5, Ivanić 7,5 (Katai 7), Elšnik 7,5 – Olanjinka 7, Endiaj 9 (Duarte 7).

Potpuno nemoćni Partizan i raspoložena Crvena zvezda, koja, utisak je, čak nije igrala svoj najbolji fudbal, obeležili su 174. izdanje večitog derbija srpskog fudbala. Tim iz Humske bio je nedorastao suparnik aktuelnom prvaku, što je pokazao i konačni rezultat, potvrđujući da se nalazi u žestokoj i nikada dubljoj krizi i da prosto „puca po svim šavovima“.

Crvena zvezda je, što je i bilo u skladu s očekivanjima, preuzela inicijativu i do prilike je stigla već u 5. minutu, kada je Endiaj uposlio Silsasa na pet metara od Jovanovićevog gola. Ipak, Jurčević je omeo napadača suparničkog tima i sve je proteklo bez realne opasnosti po gol domaćina. Partizan je tek sporadično pokušavao da organizuje napade, uglavnom se ograničio na srednji, pa i niski blok, vrebajući priliku da u eventualnoj kontri ugrozi Glazera, ali do zakvih situacija nije stizao.

U 21. minutu, Maksimović je uposlio Elšnika koji je šutirao, a loptu je rukom zakačio prethodno posrnuli Kovač, pa je VAR soba pozvala sudiju Simovića da i sam još jednom pogleda sporni detalj. On je to učinio, alaizirao i pokazao na belu tačku. Bunili su  se igrači Partizana, nisu se slagali s odlukom, ali njene promene nije bilo, pa je Šerif Endiaj uzeo loptu i doveo Zvezdu u vođstvo od 1:0.

партизан звезда
Izvor: Tanjug, Marko Đoković

Prvi udarac ka golu gostiju usledio je u 28. minutu, učinio je to Zahid, ali nedovoljno jako da bi to ozbiljnije uznemirilo čuvara šampionove mreže. Krenuo je Stanojevićev tim nešto agilnije po dolasku u rezultatski minus, da bi, u 32. minutu, mnogo opasnije zapretio Jurčević, čiji je odličan pokušaj glavom završio na prečki gola ispred kojeg se nalazio Izraelac Omri Glazer i potom se odbio u polje. Dva minuta potom, u velikoj šansi bio je na drugoj strani Piter Olanjinka, ali je neshvatljivo slabo reagovao. Potom je i Elšnik isprobao udarac sa 17 metara, bez efekta, a onda je, u 38. minutu, ka Zvezdinom golu šutirao Natho, koji je bio zamalo neprecizan. 

U trećem minutu nadokande, dugo je trajala akcija crveno-belih, tražila se pukotina u odbrani rivala, a onda je mladi i veoma zapaženi, 17-godišnji Maksimović, lepo uposlio Silasa, koji je, preciznim udarcem po zemlji, po drugi put matirao Aleksandra Jovanovića i doneo svom timu finu prednost na poluvremenu.

Nastojali su igrači Partizana nešto da promene u nastavku, ali je prvu veliku priliku u 52. minutu imao Silas, posle njega i Maksimović, ali je golman Partizana bio na pravom mestu, da bi već u sledećem Zvezdinom napadu kraj gola šutirao Ivanić. Sve to kao da je nagovestilo treći pogodak Crvene zvezde, koji je usledio u 55. minutu, posle odličnog prodora Elšnika. Slovenački reprezentativac odlično je uposlio Šerifa Endiaja, koji je, kroz noge golmana, postigao svoj drugi pogodak.

партизан звезда
Izvor: Tanjug, Marko Đoković

Sve bleđi Partizan, bez potrebne energije i želje, sve dublje je tonuo, ne uspevajući gotovo ništa da napravi. Stanojevićev tim nije imao rešenja da ponovo zapreti odbrani rivala, pa su se njegovi napadi prosto odbijali od Zvezdinog defanzivnog bedema. Raspala se igra nekadašnjeg „parnog valjka“, pa je u 65. minutu Endiaj, posle centaršuta Pruceva, lako pretrčao Mihaila Ilića i postigao svoj treći, a četvrti pogodak za svoju ekipu.

партизан звезда
Izvor: Tanjug, Marko Đoković

Nezadovoljni dešavanjima na terenu, gledaoci počeli da ubacuju petarde i topovske udare, pa je čitava slika dobijala neprijatne i ružne obrise. U 78. minutu za dobru poziciju se izborio Duarte, šutirao, ali je Filipović uspeo da izblokira njegov udarac, Domaćin je želeo da se utakmica što pre završi, nisu se preterano ni gosti trudili da postignu još koji pogodak, a sa zapadne tribine se zaorilo „Stanoje, odlazi“, čime su navijači Partizana pokazali šta misle o novom porazu, tačnije pravom debaklu, kao i o igri tima za koji navijaju.

A. Predojević 

 

 

 

 

 

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar