clear sky
17°C
23.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0717
usd
104.8278
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЗВЕЗДИНА ГОЛЕАДА ЗА ИСТОРИЈУ ЕНДИАЈЕ УГРОБАРИО "ГРОБАРЕ" 4:0 резултатом исписана НОВА СТРАНИЦА ИСТОРИЈЕ (ФОТО)

23.09.2024. 19:10 21:37
Пише:
партизан звезда
Извор: Танјуг, Марко Ђоковић

Звезда је први пут постигла четири гола у Хумској још од 1976, када је славила са 4:1. Последњи пут је било 4:0 1998. године на "Маракани".

ФУДБАЛЕРИ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ СЛАВИЛИ У 174. ВЕЧИТОМ ДЕРБИЈУ Дебакл посрнулог Партизана

Партизан – Црвена звезда 0:4 (0:2)

 

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца: 16.000. 

Судија: Новак Симовић (Ловћенац). 

Стрелци: 0:1 – Ендиај (из пенала) у 24. 0:2 – Силас у 45+3. 0:3 – Ендиај у 55. 0:4 – Ендиај у 65. минуту. 

Жути картони: Илић, Мујакић, Ђ. Јованович (Партизан), Елшник (Црвена звезда).

ПАРТИЗАН: А. Јовановић 5,5 – Филиповић 5,5, Илић 5, Мујакић 5, Јурчевић 5,5 (Антић 5) – Ковач 5, Аријага 5 – Натхо 6 (Гох 5), Захид 5 (Ђ. Јовановић 5), Зубаиру 6 (Трифуновић 5) – Калулу 5 (Лазаревић 5).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Глазер 7 – Сеол 7 (Канга -), Ђига 7, Спајић 7 – Максимовић 8 (Пруцев 7,5), Силас 7,5 (Милсон 7), Крунић 7,5, Иванић 7,5 (Катаи 7), Елшник 7,5 – Олањинка 7, Ендиај 9 (Дуарте 7).

Потпуно немоћни Партизан и расположена Црвена звезда, која, утисак је, чак није играла свој најбољи фудбал, обележили су 174. издање вечитог дербија српског фудбала. Тим из Хумске био је недорастао супарник актуелном прваку, што је показао и коначни резултат, потврђујући да се налази у жестокој и никада дубљој кризи и да просто „пуца по свим шавовима“.

Црвена звезда је, што је и било у складу с очекивањима, преузела иницијативу и до прилике је стигла већ у 5. минуту, када је Ендиај упослио Силсаса на пет метара од Јовановићевог гола. Ипак, Јурчевић је омео нападача супарничког тима и све је протекло без реалне опасности по гол домаћина. Партизан је тек спорадично покушавао да организује нападе, углавном се ограничио на средњи, па и ниски блок, вребајући прилику да у евентуалној контри угрози Глазера, али до заквих ситуација није стизао.

У 21. минуту, Максимовић је упослио Елшника који је шутирао, а лопту је руком закачио претходно посрнули Ковач, па је ВАР соба позвала судију Симовића да и сам још једном погледа спорни детаљ. Он је то учинио, алаизирао и показао на белу тачку. Бунили су  се играчи Партизана, нису се слагали с одлуком, али њене промене није било, па је Шериф Ендиај узео лопту и довео Звезду у вођство од 1:0.

партизан звезда
Извор: Танјуг, Марко Ђоковић

Први ударац ка голу гостију уследио је у 28. минуту, учинио је то Захид, али недовољно јако да би то озбиљније узнемирило чувара шампионове мреже. Кренуо је Станојевићев тим нешто агилније по доласку у резултатски минус, да би, у 32. минуту, много опасније запретио Јурчевић, чији је одличан покушај главом завршио на пречки гола испред којег се налазио Израелац Омри Глазер и потом се одбио у поље. Два минута потом, у великој шанси био је на другој страни Питер Олањинка, али је несхватљиво слабо реаговао. Потом је и Елшник испробао ударац са 17 метара, без ефекта, а онда је, у 38. минуту, ка Звездином голу шутирао Натхо, који је био замало непрецизан. 

У трећем минуту надоканде, дуго је трајала акција црвено-белих, тражила се пукотина у одбрани ривала, а онда је млади и веома запажени, 17-годишњи Максимовић, лепо упослио Силаса, који је, прецизним ударцем по земљи, по други пут матирао Александра Јовановића и донео свом тиму фину предност на полувремену.

Настојали су играчи Партизана нешто да промене у наставку, али је прву велику прилику у 52. минуту имао Силас, после њега и Максимовић, али је голман Партизана био на правом месту, да би већ у следећем Звездином нападу крај гола шутирао Иванић. Све то као да је наговестило трећи погодак Црвене звезде, који је уследио у 55. минуту, после одличног продора Елшника. Словеначки репрезентативац одлично је упослио Шерифа Ендиаја, који је, кроз ноге голмана, постигао свој други погодак.

партизан звезда
Извор: Танјуг, Марко Ђоковић

Све блеђи Партизан, без потребне енергије и жеље, све дубље је тонуо, не успевајући готово ништа да направи. Станојевићев тим није имао решења да поново запрети одбрани ривала, па су се његови напади просто одбијали од Звездиног дефанзивног бедема. Распала се игра некадашњег „парног ваљка“, па је у 65. минуту Ендиај, после центаршута Пруцева, лако претрчао Михаила Илића и постигао свој трећи, а четврти погодак за своју екипу.

партизан звезда
Извор: Танјуг, Марко Ђоковић

Незадовољни дешавањима на терену, гледаоци почели да убацују петарде и топовске ударе, па је читава слика добијала непријатне и ружне обрисе. У 78. минуту за добру позицију се изборио Дуарте, шутирао, али је Филиповић успео да изблокира његов ударац, Домаћин је желео да се утакмица што пре заврши, нису се претерано ни гости трудили да постигну још који погодак, а са западне трибине се заорило „Станоје, одлази“, чиме су навијачи Партизана показали шта мисле о новом поразу, тачније правом дебаклу, као и о игри тима за који навијају.

А. Предојевић 

 

 

 

 

 

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар