Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

6. Vremeplov – Festival animiranih sećanja

10.09.2024. 13:54 14:10
Piše:
1
Izvor: Promo/Videomedeja

Novi Sad će 14. septembra ugostiti šesto izdanje festivala Vremeplov, događaja koji slavi kulturno-istorijska i lična sećanja kroz inovativne umetničke forme i interaktivno učešće.

Ovogodišnja tema je posvećena ulici Kralja Aleksandra, jednoj od najznačajnijih i najlepših ulica našeg grada. Program će početi online u 9 časova, a zatim se uživo selimo u centar grada od 17 časova, gde vas očekuje bogat i dinamičan sadržaj do 21 čas.

Naučili ste naše SIGRARIJE: lastiš, školice i mnoge druge zaboravljene igre, a drago nam je da su, zahvaljujući našem angažovanju, ove aktivnosti postale deo programa mnogih dečjih festivala. Sada je vreme za nove izazove – rastemo zajedno i donosimo nove avanture za sve generacije uz najnovije programske izmene i inovacije.

Takmičite se za novčane nagrade do 50.000 dinara, poklone, diplome, kao i ukusne slatkiše i slaniše. Spremite se za zabavno iskustvo i sjajne nagrade koje vas čekaju!

Tražimo volontere!
Želite li postati deo nezaboravnog događaja? Prijavite se za volontiranje na festivalu i steknite novo iskustvo, upoznajte sjajne ljude i pomozite u stvaranju ovog posebnog kulturnog događaja. Rok za prijavu je 12. septembar 2024. godine. Više informacija i formular za prijavu možete pronaći na: https://videomedeja.org/prijava-za-volontere-vremeplov/.

1
Izvor: Promo/Videomedeja

Program festivala:

Festival Vremeplov nudi jedinstvenu priliku za povratak u prošlost kroz različite umetničke discipline: film, video, animaciju, fotografiju, zvuk, performans, i više. Svake godine predstavljamo novu temu vezanu za istoriju Novog Sada, a ove godine vas vodimo u šetnju ulicom Kralja Aleksandra.

Svečana plesna povorka povodom otvaranja festivala kreće kod Zmaj Jovinog spomenika u centru Novog Sada od 17 časova, pridružite se izazovu! Devojčice iz sportskog aerobika Sokolskog društva Vojvodine povešće vas u flash mob kroz glavne ulice grada. Ne morate biti iskusni plesači – samo pratite ritam i uživajte u zabavi.

Otkrijte najnoviji hipnotički medij – sinemagrafe! Autorka Ivana Sremčević Matijević kroz svoju samostalnu izložbu oživljava stare fotografije ulice Kralja Aleksandra kroz animaciju, spajajući prošlost s današnjim vremenom, dok u tom procesu unosi i dozu nadrealnog.

Uronite u svet virtuelne stvarnosti gde imate priliku da postanete astronaut, istraživač morskih dubina ili junak iz crtanog filma.

Uključite se u zabavnu potragu za nagradama! Kroz interaktivnu aktivnost, svi posetioci će moći da istraže motivacione poruke od kojih neke vode i do nagrada. Deca će imati priliku za dodatnu podršku kroz razgovor o psihološkim stanjima i emocijama, što će im pomoći da bolje razumeju svoja osećanja.

Posetite Vintidž Bazar i pridružite se akciji recikliranja – donirajte ili kupite polovne stvari za dobar cilj, podržavajući očuvanje okoline i zajednicu kroz redovne akcije reciklaže.

Pridružite nam se na takmičarskom kvizu i testirajte svoje znanje o Novom Sadu! Učesnici će imati ograničeno vreme za odgovor, a vaša brzina i znanje mogu vas dovesti do novčanih i drugih sjajnih nagrada. Kviz će biti sniman, pa možda postanete i lokalna zvezda!

1
Izvor: Promo/Videomedeja

Uz pomoć veštačke inteligencije, kreirajte svoj portret u stilu prošlih vremena. Saznajte kako biste izgledali kao plemić, Kleopatra ili viking, i ponesite kući digitalnu uspomenu na ovu nesvakidašnju avanturu.

Uživajte u trodimenzionalnoj igri crtanja svetlom, gde ćete svetlosnom olovkom u 3D prostoru stvarati jedinstvene kreacije koje će oživeti na ekranu.

Sve aktivnosti su besplatne i otvorene za sve uzraste.
Ulaz je slobodan – pridružite nam se u šetnji kroz prošlost, oživite sećanja i uživajte u bogatom kulturnom programu koji povezuje prošlost, sadašnjost i budućnost.

Satnicu i detalje o programu možete videti na našem sajtu: https://vremeplov.in.rs/

Izvor:
dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
TURISTIČKI VODIČI OBELEŽILI SVOJ DAN Vremeplov kroz Tvrđavu i staro gradsko jezgro

TURISTIČKI VODIČI OBELEŽILI SVOJ DAN Vremeplov kroz Tvrđavu i staro gradsko jezgro

03.03.2024. 09:53 10:08
„VINSKI LETOPIS SRBIJE“ - VREMEPLOV OD GVOZDENOG DOBA DO DRUGOG SVETSKOG RATA Kad se genetička saznanja ukrste s prošlošću

„VINSKI LETOPIS SRBIJE“ - VREMEPLOV OD GVOZDENOG DOBA DO DRUGOG SVETSKOG RATA Kad se genetička saznanja ukrste s prošlošću

05.11.2023. 15:13 15:24
Vremeplov - festival animiranih sećanja u subotu u Svilari

Vremeplov - festival animiranih sećanja u subotu u Svilari

20.09.2023. 10:16 10:20
OTVOREN 5. „VREMEPLOV – FESTIVAL ANIMIRANIH SEĆANJA“ Promocija očuvanja kulturne baštine

OTVOREN 5. „VREMEPLOV – FESTIVAL ANIMIRANIH SEĆANJA“ Promocija očuvanja kulturne baštine

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić prisistvovao je otvaranju 5. festivala animiranih sećanja – „Vremeplov“ koji je održan u KS „Svilara“.
23.09.2023. 18:33 18:37