light rain
23°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

6. Времеплов – Фестивал анимираних сећања

10.09.2024. 13:54 14:10
Пише:
1
Извор: Промо/Videomedeja

Нови Сад ће 14. септембра угостити шесто издање фестивала Времеплов, догађаја који слави културно-историјска и лична сећања кроз иновативне уметничке форме и интерактивно учешће.

Овогодишња тема је посвећена улици Краља Александра, једној од најзначајнијих и најлепших улица нашег града. Програм ће почети онлине у 9 часова, а затим се уживо селимо у центар града од 17 часова, где вас очекује богат и динамичан садржај до 21 час.

Научили сте наше СИГРАРИЈЕ: ластиш, школице и многе друге заборављене игре, а драго нам је да су, захваљујући нашем ангажовању, ове активности постале део програма многих дечјих фестивала. Сада је време за нове изазове – растемо заједно и доносимо нове авантуре за све генерације уз најновије програмске измене и иновације.

Такмичите се за новчане награде до 50.000 динара, поклоне, дипломе, као и укусне слаткише и сланише. Спремите се за забавно искуство и сјајне награде које вас чекају!

Тражимо волонтере!
Желите ли постати део незаборавног догађаја? Пријавите се за волонтирање на фестивалу и стекните ново искуство, упознајте сјајне људе и помозите у стварању овог посебног културног догађаја. Рок за пријаву је 12. септембар 2024. године. Више информација и формулар за пријаву можете пронаћи на: https://videomedeja.org/prijava-za-volontere-vremeplov/.

1
Извор: Промо/Videomedeja

Програм фестивала:

Фестивал Времеплов нуди јединствену прилику за повратак у прошлост кроз различите уметничке дисциплине: филм, видео, анимацију, фотографију, звук, перформанс, и више. Сваке године представљамо нову тему везану за историју Новог Сада, а ове године вас водимо у шетњу улицом Краља Александра.

Свечана плесна поворка поводом отварања фестивала креће код Змај Јовиног споменика у центру Новог Сада од 17 часова, придружите се изазову! Девојчице из спортског аеробика Соколског друштва Војводине повешће вас у фласх моб кроз главне улице града. Не морате бити искусни плесачи – само пратите ритам и уживајте у забави.

Откријте најновији хипнотички медиј – синемаграфе! Ауторка Ивана Сремчевић Матијевић кроз своју самосталну изложбу оживљава старе фотографије улице Краља Александра кроз анимацију, спајајући прошлост с данашњим временом, док у том процесу уноси и дозу надреалног.

Уроните у свет виртуелне стварности где имате прилику да постанете астронаут, истраживач морских дубина или јунак из цртаног филма.

Укључите се у забавну потрагу за наградама! Кроз интерактивну активност, сви посетиоци ће моћи да истраже мотивационе поруке од којих неке воде и до награда. Деца ће имати прилику за додатну подршку кроз разговор о психолошким стањима и емоцијама, што ће им помоћи да боље разумеју своја осећања.

Посетите Винтиџ Базар и придружите се акцији рециклирања – донирајте или купите половне ствари за добар циљ, подржавајући очување околине и заједницу кроз редовне акције рециклаже.

Придружите нам се на такмичарском квизу и тестирајте своје знање о Новом Саду! Учесници ће имати ограничено време за одговор, а ваша брзина и знање могу вас довести до новчаних и других сјајних награда. Квиз ће бити сниман, па можда постанете и локална звезда!

1
Извор: Промо/Videomedeja

Уз помоћ вештачке интелигенције, креирајте свој портрет у стилу прошлих времена. Сазнајте како бисте изгледали као племић, Клеопатра или викинг, и понесите кући дигиталну успомену на ову несвакидашњу авантуру.

Уживајте у тродимензионалној игри цртања светлом, где ћете светлосном оловком у 3Д простору стварати јединствене креације које ће оживети на екрану.

Све активности су бесплатне и отворене за све узрасте.
Улаз је слободан – придружите нам се у шетњи кроз прошлост, оживите сећања и уживајте у богатом културном програму који повезује прошлост, садашњост и будућност.

Сатницу и детаље о програму можете видети на нашем сајту: https://vremeplov.in.rs/

Извор:
дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
ТУРИСТИЧКИ ВОДИЧИ ОБЕЛЕЖИЛИ СВОЈ ДАН Времеплов кроз Тврђаву и старо градско језгро

ТУРИСТИЧКИ ВОДИЧИ ОБЕЛЕЖИЛИ СВОЈ ДАН Времеплов кроз Тврђаву и старо градско језгро

03.03.2024. 09:53 10:08
„ВИНСКИ ЛЕТОПИС СРБИЈЕ“ - ВРЕМЕПЛОВ ОД ГВОЗДЕНОГ ДОБА ДО ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА Кад се генетичка сазнања укрсте с прошлошћу

„ВИНСКИ ЛЕТОПИС СРБИЈЕ“ - ВРЕМЕПЛОВ ОД ГВОЗДЕНОГ ДОБА ДО ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА Кад се генетичка сазнања укрсте с прошлошћу

05.11.2023. 15:13 15:24
Времеплов - фестивал анимираних сећања у суботу у Свилари

Времеплов - фестивал анимираних сећања у суботу у Свилари

20.09.2023. 10:16 10:20
ОТВОРЕН 5. „ВРЕМЕПЛОВ – ФЕСТИВАЛ АНИМИРАНИХ СЕЋАЊА“ Промоција очувања културне баштине

ОТВОРЕН 5. „ВРЕМЕПЛОВ – ФЕСТИВАЛ АНИМИРАНИХ СЕЋАЊА“ Промоција очувања културне баштине

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић присиствовао је отварању 5. фестивала анимираних сећања – „Времеплов“ који је одржан у КС „Свилара“.
23.09.2023. 18:33 18:37