Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(FOTO, VIDEO) OVAKVU MUSAKU JOŠ NISTE PROBALI! Rolovana je, a preukusna: poželećete ODMAH DA JE ISPROBATE, otkrivamo vam slasni recept za brzinski ručak

28.07.2024. 13:05 12:34
Piše:
Foto: Privatna arhiva

Jedna od najpopularnijih blogerki Danijela Stojanović prezentuje svoj veseli život na Instagram stranici „Mamin život”, koja premašuje više od 76.000 pratilaca.

Danijela je mama dvoje dece - Sare i Simone, u srećnom je braku, a po zvanju je medicinska sestra i vaspitač, po ljubavi je, kako kaže, student medicine i apsolvent logopedije. Vlasnica je marketinške agencije, a svoju svakodnevicu i posao i sve ono što čini njen „život žene iz naroda”, kako je navela u opisu profila, prezentuje svojim pratiocima. Ipak, ono što posebno oduševljava pratioce jeste njeno umeće u kuhinji. Naime, Danijela je odmalena volela da kuva i kuhinju zavolela uz mamu, pa danas sve korisne recepte za svaku priliku rado deli sa svima.  

– Sećam se i prvog ručka koji sam spremila. Bilo je to sa osam godina. Supica iz kesice, makarone i pileće meso – prisetila se za „Dnevnikov” Nedeljni ručak popularna blogerka i otkrila kako je došla na ideju da svoje sad već ozbiljno umeće u kuhinji prezentuje na Instagramu. – Profil imam sedam godina. Prvo što sam na njemu delila bile su kašice koje sam tada pripremala za svoju stariju ćerku Saru. Kako su deca rasla sadržaj se menjao. „Mamin život” se menjao i shvatila sam da ljudi vole recepte. Vole kada im plasiraš nešto što se brzo i lako sprema. Video snimci sa receptima su odlazili viralno i nastavljam rado da ih delim na profilu.

 

Danijela je dodala da ima perioda kada joj kreativnosti za nove recepte ponestane, ali da su obrok salate uvek dobra ideja u njenoj kući pa ih rado priprema porodici.

– Daju mi mogućnost eksperimentisanja. Kad ideja ponestane nekad ih pronađem na profilima drugih fud-blogera – istakla je Danijela i dodala da trenutno voli da eksperimentiše sa kombinacijom voća i povrća. –To su neverovatne kombinacije koje su doslovno čarolija ukusa. Dinja i pršuta, šljiva i paprika, mango i sir. Skoro sam i lubenicu stavila u obrok salatu sa tofu sirom i te slatko slane kombinacije su ludilo ukusa.

Blogerka je otkrila da se i tokom vrelih letnjih dana najčešće trudi da svojoj deci priprema jela na kašiku. Za nju su kombinacija grašak, krompir paprikaš, boranija, kuvana leblebija, geršla i druga kuvana jela uvek dobar izbor za kvalitetan obrok tokom leta.  Našim čitaocima je pripremila neobičan recept za rolovanu musaku.

V. B.

 

Rolovana musaka

1 kg krompira

0,5 kg mlevenog mesa

2 manje glavice crnog luka

paradajz pire

začini po želji

300 g rendane mocarele

 

 

Na pleh stavite papir za pečenje. Po njemu pospite mocarelu, zatim po njoj krompir isečen na tanke kolutove. Premažite ga sa malo ulja i po njemu pospite začine koje volite i stavite u rernu na nekih 20 min na 190 stepeni. Dok se krompir peče izdinstajte meso, zatim ga pospite po krompiru i sve lepo urolajte. Po rolovanoj musaki pospite još mocarele. Stavite opet u rernu na 10 do 15 minuta na istu temperaturu. Kada se sir zapeče izvadite musaku i servirajte je. Prijatno!

Autor:
Pošaljite komentar
(FOTO, VIDEO) MORAVSKA SALATA od koje polazi voda na usta! Brzo se sprema, a još brže pojede, OVO JE RECEPT KOJI MORATE ISPROBATI  

(FOTO, VIDEO) MORAVSKA SALATA od koje polazi voda na usta! Brzo se sprema, a još brže pojede, OVO JE RECEPT KOJI MORATE ISPROBATI  

21.07.2024. 13:20 11:46
TOPI SE U USTIMA KOLIKO JE KREMAST Najsočniji čokoladni kolač sa MALINAMA koji morate probati (VIDEO)

TOPI SE U USTIMA KOLIKO JE KREMAST Najsočniji čokoladni kolač sa MALINAMA koji morate probati (VIDEO)

24.07.2024. 15:15 15:23
Isprobajte TRADICIONALNI ITALIJANSKI KREM: U njemu uživaju sva čula, a jedan sastojak mu daje poseban ukus

Isprobajte TRADICIONALNI ITALIJANSKI KREM: U njemu uživaju sva čula, a jedan sastojak mu daje poseban ukus

22.07.2024. 14:16 14:29