few clouds
17°C
01.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0375
usd
105.0323
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ФОТО, ВИДЕО) ОВАКВУ МУСАКУ ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ! Ролована је, а преукусна: пожелећете ОДМАХ ДА ЈЕ ИСПРОБАТЕ, откривамо вам сласни рецепт за брзински ручак

28.07.2024. 13:05 12:34
Пише:
Фото: Приватна архива

Једна од најпопуларнијих блогерки Данијела Стојановић презентује свој весели живот на Инстаграм страници „Мамин живот”, која премашује више од 76.000 пратилаца.

Данијела је мама двоје деце - Саре и Симоне, у срећном је браку, а по звању је медицинска сестра и васпитач, по љубави је, како каже, студент медицине и апсолвент логопедије. Власница је маркетиншке агенције, а своју свакодневицу и посао и све оно што чини њен „живот жене из народа”, како је навела у опису профила, презентује својим пратиоцима. Ипак, оно што посебно одушевљава пратиоце јесте њено умеће у кухињи. Наиме, Данијела је одмалена волела да кува и кухињу заволела уз маму, па данас све корисне рецепте за сваку прилику радо дели са свима.  

– Сећам се и првог ручка који сам спремила. Било је то са осам година. Супица из кесице, макароне и пилеће месо – присетила се за „Дневников” Недељни ручак популарна блогерка и открила како је дошла на идеју да своје сад већ озбиљно умеће у кухињи презентује на Инстаграму. – Профил имам седам година. Прво што сам на њему делила биле су кашице које сам тада припремала за своју старију ћерку Сару. Како су деца расла садржај се мењао. „Мамин живот” се мењао и схватила сам да људи воле рецепте. Воле када им пласираш нешто што се брзо и лако спрема. Видео снимци са рецептима су одлазили вирално и настављам радо да их делим на профилу.

 

Данијела је додала да има периода када јој креативности за нове рецепте понестане, али да су оброк салате увек добра идеја у њеној кући па их радо припрема породици.

– Дају ми могућност експериментисања. Кад идеја понестане некад их пронађем на профилима других фуд-блогера – истакла је Данијела и додала да тренутно воли да експериментише са комбинацијом воћа и поврћа. –То су невероватне комбинације које су дословно чаролија укуса. Диња и пршута, шљива и паприка, манго и сир. Скоро сам и лубеницу ставила у оброк салату са тофу сиром и те слатко слане комбинације су лудило укуса.

Блогерка је открила да се и током врелих летњих дана најчешће труди да својој деци припрема јела на кашику. За њу су комбинација грашак, кромпир паприкаш, боранија, кувана леблебија, гершла и друга кувана јела увек добар избор за квалитетан оброк током лета.  Нашим читаоцима је припремила необичан рецепт за роловану мусаку.

В. Б.

 

Ролована мусака

1 кг кромпира

0,5 кг млевеног меса

2 мање главице црног лука

парадајз пире

зачини по жељи

300 г рендане моцареле

 

 

На плех ставите папир за печење. По њему поспите моцарелу, затим по њој кромпир исечен на танке колутове. Премажите га са мало уља и по њему поспите зачине које волите и ставите у рерну на неких 20 мин на 190 степени. Док се кромпир пече издинстајте месо, затим га поспите по кромпиру и све лепо уролајте. По ролованој мусаки поспите још моцареле. Ставите опет у рерну на 10 до 15 минута на исту температуру. Када се сир запече извадите мусаку и сервирајте је. Пријатно!

Аутор:
Пошаљите коментар
(ФОТО, ВИДЕО) МОРАВСКА САЛАТА од које полази вода на уста! Брзо се спрема, а још брже поједе, ОВО ЈЕ РЕЦЕПТ КОЈИ МОРАТЕ ИСПРОБАТИ  

(ФОТО, ВИДЕО) МОРАВСКА САЛАТА од које полази вода на уста! Брзо се спрема, а још брже поједе, ОВО ЈЕ РЕЦЕПТ КОЈИ МОРАТЕ ИСПРОБАТИ  

21.07.2024. 13:20 11:46
ТОПИ СЕ У УСТИМА КОЛИКО ЈЕ КРЕМАСТ Најсочнији чоколадни колач са МАЛИНАМА који морате пробати (ВИДЕО)

ТОПИ СЕ У УСТИМА КОЛИКО ЈЕ КРЕМАСТ Најсочнији чоколадни колач са МАЛИНАМА који морате пробати (ВИДЕО)

24.07.2024. 15:15 15:23
Испробајте ТРАДИЦИОНАЛНИ ИТАЛИЈАНСКИ КРЕМ: У њему уживају сва чула, а један састојак му даје посебан укус

Испробајте ТРАДИЦИОНАЛНИ ИТАЛИЈАНСКИ КРЕМ: У њему уживају сва чула, а један састојак му даје посебан укус

22.07.2024. 14:16 14:29