(VIDEO) OVO JE NAJPOPULARNIJA ČOKOLADA SA PISTAĆIMA NA INTERNETU! Neodoljivog je ukusa, a TOLIKO JE HRSKAVA da ćete poželeti ODMAH DA JE ISPROBATE! Otkrivamo vam TAJNI RECEPT ove poslastice iz Dubaija
Korisnici Tiktoka i Instagrama širom sveta neretko objavljuju neodoljive recepte za slatka i slana jela za sve prilike, a jedan je posebno privukao pažnju zbog svoje neodoljive hrskavosti, posebno svim sladokuscima i ljubiteljima čokolade.
Naime, recept za jedinstvenu čokoladu koja se prodaje u Dubaiju i važi za jednu od najluksuznijih na svetu konačno je otkriven, pa su svi oni koji nikada nisu imali priliku da borave u ovom gradu u pustinji odlučili da je spreme u kućnim uslovima. Čini se da je ova čokolada drugačija od svih ostalih koje smo imali priliku da probamo jer je hrskava, čokoladna i punjena kremom od pistaća i kadaifom.
Mi vam otkrivamo ovaj jedinstven recept, koji je viralan u celom svetu. Zanimljivo je da se sa receptom može igrati i dodavati ukusi po želji . Naglasak je, definitivno, na kremu od pistaća i kadaifu, a može se eksperimentisati sa dekoracijom ili kalupom u koji se čokolada izliva. Poželjno je preko čokoladnog gornjeg sloja nasuti jestive zlatne niti ili jestivu boju kako bi čokolada izledala još prvivlačnije.
200 g bele čokolade
400 g tamne čokole
160 g krema od pistaća
90 g kadaif rezanaca
2 kašike maslaca
@elektraps Making the viral Fix Chocolate bar “Can’t get Knafeh of it” ? #fixdessertchocolatier #fixchocolatier #dubai #dubaidessert #dubaichocolate #viral #viraltiktok #recipe #easyrecipe #pistachio #chocolate #pistachiochocolate #asmr #asmrsounds #foryourpage #greece #greecetiktok ♬ πρωτότυπος ήχος - elektraps
Prvo istopiti belu čokoladu i dodati u nju namaz od pistaća. Nakon toga iseckati kadaif rezance na sitno i propržiti ih na maslacu, tek da porumene. Kada su rezanci gotovi, promešati ih sa već napravljenim namazom od pistaća i bele čokolade.
Potom istopiti tamnu čokoladu, a zatim izliti u kalup pola istopljene smese da se malo prohladi. Može se staviti u frižider da se stegne. Kada se donji sloj u kalupu stegao preko cele površine čokolade izliti smesu od kadaifa, krema od pisaća i bele čokolade. Preko smese preliti ostatak istopljene tamne čokolade tako da se fil unutra ne vidi.
Čokoladu je potrebno ostaviti u frižideru ili zamrzivaču na nekoliko sati dok se skroz ne prohladi i ne stigne. Čokoladu jesti dok je stegnuta kako bi se osetila čar ove viralne poslastice.