Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(FOTO, VIDEO) OVO JE NAJBOLJI RUČAK ZA LETNJE DANE! Ne morate da stojite dugo pored vrelog šporeta, RECEPT MLADOG BLOGERA ĆE VAS ODUŠEVITI  

30.06.2024. 11:15 14:59
Piše:
Foto: Privatna arhiva

Među brojnim fud-blogerima na Instagramu i Tik-Toku poslednjih dana izdvaja se i mladi Darko Predić pod imenom „darko_chef”, koji je pokazao vrsno umeće u kuhinji i ponudio pratiocima mnogo različitih ukusnih recepata.

Slatkiši, slaniši, jednostavna, ali i nešto složenija jela deo su njegove gotovo svakodnevne gastronomske ponude na društvenim mrežama, a kuvanje je, kako nam otkriva, zavoleo još kao dete.

– Od ranog detinjstva sam voleo da pomažem mami u kuhinji, zaljubio sam se u kuvanje i kasnije sam gledao kulinarske emisije Gordona Remzija – priča nam Darko Predić. – Pošto su svi moji ukućani i prijatelji oduševljeni mojim kulinarskim umećem i veštinama to mi je dalo ideju da prenesem i drugima moje recepte i savete.

Ovaj mladi i „samoprozvani šef”, kako opisuje sebe na svojim profilima, smatra da nije teško pronalaziti inspiraciju za nove ideje za recepte i „umetnost” u kuhinji. Kako kaže, uživa u tome, a inspiraciju pronalazi svuda oko sebe. Neretko improvizuje jela, pa eksperimentisanje u kuhinji nije strano za ovog momka.

Iako priprema razne vrste delicija najviše, kaže, voli da pravi slana jela. Obožava, dodaje, da priprema i baklave. Tokom vrelih letnjih dana savetuje nam  da za ukusan ručak napravimo pastu sa piletinom i povrćem, a našim čitaocima pripremio je upravo jedan takav recept, koji se brzo priprema, a veoma je ukusan.

V. B.

Pasta sa piletinom i povrćem

2 pileća filea

1 crni luk

2 čena belog luka

1-2 paradajza

1 tikvica

malo belog vina

100 ml pavlake za kuvanje

so i biber

1 pakovanje testenine

50 g kačkavalja

 

Prvo piletinu iseckati i začiniti po želji, zatim je ispeći i posle toga dodati crni luk iseckan na kockice, beli luk i malo vina. Prodinstati i zatim dodati paradajz iseckan na kockice, zatim tikvice i kratko prodinstati. Dodati pavlaku za kuvanje i ostaviti nekoliko minuta na tihoj vatri, zatim posoliti i pobiberiti, dodati malo vode od paste i promešati. Izrendati kačkavalj i dodati piletinu, promešati sve to i servirati. Bon appetit!

U nastavku možete pogledati Darkov recept za ukusan i brzinski slatkiš: 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Darko Chef (@darko_chef)

Piše:
Pošaljite komentar
(VIDEO, FOTO) HRSKAVO ČUDO KOJEM NEĆETE ODOLETI! Isprobajte ovaj recept za štapiće od palente i nećete se pokajati

(VIDEO, FOTO) HRSKAVO ČUDO KOJEM NEĆETE ODOLETI! Isprobajte ovaj recept za štapiće od palente i nećete se pokajati

23.06.2024. 11:05 13:34
SLATKO OD BRESKVI BEZ ŠEĆERA: Zdrava zimnica koja će vas očarati

SLATKO OD BRESKVI BEZ ŠEĆERA: Zdrava zimnica koja će vas očarati

25.06.2024. 13:01 13:14
Napravite ČUVENI BAVARSKI KREM: Topi se u ustima, lagan je i osvežavajući

Napravite ČUVENI BAVARSKI KREM: Topi se u ustima, lagan je i osvežavajući

26.06.2024. 13:18 13:31