overcast clouds
12°C
08.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9902
usd
108.5051
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ФОТО, ВИДЕО) ОВО ЈЕ НАЈБОЉИ РУЧАК ЗА ЛЕТЊЕ ДАНЕ! Не морате да стојите дуго поред врелог шпорета, РЕЦЕПТ МЛАДОГ БЛОГЕРА ЋЕ ВАС ОДУШЕВИТИ  

30.06.2024. 11:15 14:59
Пише:
Фото: Privatna arhiva

Међу бројним фуд-блогерима на Инстаграму и Тик-Току последњих дана издваја се и млади Дарко Предић под именом „darko_chef”, који је показао врсно умеће у кухињи и понудио пратиоцима много различитих укусних рецепата.

Слаткиши, сланиши, једноставна, али и нешто сложенија јела део су његове готово свакодневне гастрономске понуде на друштвеним мрежама, а кување је, како нам открива, заволео још као дете.

– Од раног детињства сам волео да помажем мами у кухињи, заљубио сам се у кување и касније сам гледао кулинарске емисије Гордона Ремзија – прича нам Дарко Предић. – Пошто су сви моји укућани и пријатељи одушевљени мојим кулинарским умећем и вештинама то ми је дало идеју да пренесем и другима моје рецепте и савете.

Овај млади и „самопрозвани шеф”, како описује себе на својим профилима, сматра да није тешко проналазити инспирацију за нове идеје за рецепте и „уметност” у кухињи. Како каже, ужива у томе, а инспирацију проналази свуда око себе. Неретко импровизује јела, па експериментисање у кухињи није страно за овог момка.

Иако припрема разне врсте делиција највише, каже, воли да прави слана јела. Обожава, додаје, да припрема и баклаве. Током врелих летњих дана саветује нам  да за укусан ручак направимо пасту са пилетином и поврћем, а нашим читаоцима припремио је управо један такав рецепт, који се брзо припрема, а веома је укусан.

В. Б.

Паста са пилетином и поврћем

2 пилећа филеа

1 црни лук

2 чена белог лука

1-2 парадајза

1 тиквица

мало белог вина

100 мл павлаке за кување

со и бибер

1 паковање тестенине

50 г качкаваља

 

Прво пилетину исецкати и зачинити по жељи, затим је испећи и после тога додати црни лук исецкан на коцкице, бели лук и мало вина. Продинстати и затим додати парадајз исецкан на коцкице, затим тиквице и кратко продинстати. Додати павлаку за кување и оставити неколико минута на тихој ватри, затим посолити и побиберити, додати мало воде од пасте и промешати. Изрендати качкаваљ и додати пилетину, промешати све то и сервирати. Бон appetit!

У наставку можете погледати Дарков рецепт за укусан и брзински слаткиш: 

 

Пише:
Пошаљите коментар
(ВИДЕО, ФОТО) ХРСКАВО ЧУДО КОЈЕМ НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ! Испробајте овај рецепт за штапиће од паленте и нећете се покајати

(ВИДЕО, ФОТО) ХРСКАВО ЧУДО КОЈЕМ НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ! Испробајте овај рецепт за штапиће од паленте и нећете се покајати

23.06.2024. 11:05 13:34
СЛАТКО ОД БРЕСКВИ БЕЗ ШЕЋЕРА: Здрава зимница која ће вас очарати

СЛАТКО ОД БРЕСКВИ БЕЗ ШЕЋЕРА: Здрава зимница која ће вас очарати

25.06.2024. 13:01 13:14
Направите ЧУВЕНИ БАВАРСКИ КРЕМ: Топи се у устима, лаган је и освежавајући

Направите ЧУВЕНИ БАВАРСКИ КРЕМ: Топи се у устима, лаган је и освежавајући

26.06.2024. 13:18 13:31