(ФОТО, ВИДЕО) ОВО ЈЕ НАЈБОЉИ РУЧАК ЗА ЛЕТЊЕ ДАНЕ! Не морате да стојите дуго поред врелог шпорета, РЕЦЕПТ МЛАДОГ БЛОГЕРА ЋЕ ВАС ОДУШЕВИТИ
Међу бројним фуд-блогерима на Инстаграму и Тик-Току последњих дана издваја се и млади Дарко Предић под именом „darko_chef”, који је показао врсно умеће у кухињи и понудио пратиоцима много различитих укусних рецепата.
Слаткиши, сланиши, једноставна, али и нешто сложенија јела део су његове готово свакодневне гастрономске понуде на друштвеним мрежама, а кување је, како нам открива, заволео још као дете.
– Од раног детињства сам волео да помажем мами у кухињи, заљубио сам се у кување и касније сам гледао кулинарске емисије Гордона Ремзија – прича нам Дарко Предић. – Пошто су сви моји укућани и пријатељи одушевљени мојим кулинарским умећем и вештинама то ми је дало идеју да пренесем и другима моје рецепте и савете.
Овај млади и „самопрозвани шеф”, како описује себе на својим профилима, сматра да није тешко проналазити инспирацију за нове идеје за рецепте и „уметност” у кухињи. Како каже, ужива у томе, а инспирацију проналази свуда око себе. Неретко импровизује јела, па експериментисање у кухињи није страно за овог момка.
Иако припрема разне врсте делиција највише, каже, воли да прави слана јела. Обожава, додаје, да припрема и баклаве. Током врелих летњих дана саветује нам да за укусан ручак направимо пасту са пилетином и поврћем, а нашим читаоцима припремио је управо један такав рецепт, који се брзо припрема, а веома је укусан.
В. Б.
2 пилећа филеа
1 црни лук
2 чена белог лука
1-2 парадајза
1 тиквица
мало белог вина
100 мл павлаке за кување
со и бибер
1 паковање тестенине
50 г качкаваља
Прво пилетину исецкати и зачинити по жељи, затим је испећи и после тога додати црни лук исецкан на коцкице, бели лук и мало вина. Продинстати и затим додати парадајз исецкан на коцкице, затим тиквице и кратко продинстати. Додати павлаку за кување и оставити неколико минута на тихој ватри, затим посолити и побиберити, додати мало воде од пасте и промешати. Изрендати качкаваљ и додати пилетину, промешати све то и сервирати. Бон appetit!
У наставку можете погледати Дарков рецепт за укусан и брзински слаткиш: