A SAD NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE: Pečeni pire krompir sa sirom i kuvanim jajima
Za večeru ili ručak napravite pečeni pire krompir u koji ste dodali kuvana jaja i sir.
Krompir spada u jeftinije povrće, a može da se koristi za pripremu testa, jela, poslastica...
Od krompira možete da pravite i prilog, a najjednostavniji za pripremu je svakako pire krompir.
Ako volite da ga jedete, a želite da napravite nešto drugačije, naš predlog je da probate recept za pečeni pire krompir sa sirom i kuvanim jajima.
Sastojci:
1,5 kg krompira
500 g tvrdog sira
50 g parmezana
50 ml mleka
50 ml maslinovog ulja
6 jaja
prezle
1/2 veze peršuna
Priprema:
Oljuštite krompir i isecite, pa ga skuvajte u posoljenoj vodi. Procedite i ispasirajte. Zatim sipajte mleko, maslinovo ulje, seckani peršun, parmezan, pa posolite i pobiberite. Dodajte 2 jajeta i sve dobro ispasirajte.
Premažite dno tepsije uljem, pa pospite prezle. Sipajte polovinu pire krompira i lepo poravnajte.
Preostala 4 jajeta skuvajte, pa isecite na kolutove.
U tespiju pospite rendani sir, pa poređajte kolutove jaja. Ponovo pospite rendanim sirom i premažite pire krompirom. Premažite ulje, pa pospite prezlama.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta.
Stvar ukusa/Kurir.rs/Dnevnik