A САД НЕШТО САСВИМ ДРУГАЧИЈЕ: Печени пире кромпир са сиром и куваним јајима
За вечеру или ручак направите печени пире кромпир у који сте додали кувана јаја и сир.
Кромпир спада у јефтиније поврће, а може да се користи за припрему теста, јела, посластица...
Од кромпира можете да правите и прилог, а најједноставнији за припрему је свакако пире кромпир.
Ако волите да га једете, а желите да направите нешто другачије, наш предлог је да пробате рецепт за печени пире кромпир са сиром и куваним јајима.
Састојци:
1,5 кг кромпира
500 г тврдог сира
50 г пармезана
50 мл млека
50 мл маслиновог уља
6 јаја
презле
1/2 везе першуна
Припрема:
Ољуштите кромпир и исеците, па га скувајте у посољеној води. Процедите и испасирајте. Затим сипајте млеко, маслиново уље, сецкани першун, пармезан, па посолите и побиберите. Додајте 2 јајета и све добро испасирајте.
Премажите дно тепсије уљем, па поспите презле. Сипајте половину пире кромпира и лепо поравнајте.
Преостала 4 јајета скувајте, па исеците на колутове.
У теспију поспите рендани сир, па поређајте колутове јаја. Поново поспите ренданим сиром и премажите пире кромпиром. Премажите уље, па поспите презлама.
Пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 10 минута.
Ствар ukusa/Kurir.rs/Dnеvnik