Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

JELENA TOMAŠEVIĆ OGOLILA DUŠU u novim pesmama! PROGOVORILA O NAJVEĆIM LJUBAVIMA, pa priznala: „Nisam želela da odstupam od sebe i svojih standarda”

17.05.2024. 11:59 12:40
Piše:
Foto: Miloš Nadaždin

Pevačica Jelena Tomašević objavila je novi album pod nazivom „Iskrena” i ponudila svojoj publici svojevrsni nastavak muzičke simfonije najnežnijih pop nota i emotivnih pesama na koje ih je navikla još na početku svoje bogate karijere.

Prepoznatljiva po jednom od najmoćnijih vokala na ovim prostorima, Jelena je i ovoga puta sa mnogo emocija otpevala nove pesme, koje nije birala u skladu sa trendom, već pažljivo i po svojoj meri i srcu. Album se sastoji od sedam novih pesama i pet ranije objavljenih singlova.

Izlazak novih pesama ispratila je i autentičnim video-spotovima, koji uz svaku numeru pričaju priču za sebe. Naslovi pesama pred publiku stavljaju jednu novu Jelenu, emotivniju, ali i ranjiviju, a opet, smeliju i hrabriju. Na novom albumu Jelena je bez zadrške „iskrena” u emocijama koje deli sa publikom, koja je po ko zna koji put mogla da oseti snagu njenog raskošnog vokala i moć talenta po kojem je prepoznatljiva u celom regionu.

Kako je i sama rekla, veruje da će se publici dopasti njen novi album jednako koliko i njoj znači. U intervjuu za „Dnevnikov” TV magazin Jelena je otkrila delić sebe koji je dala u novoj muzici i ispričala koliko je izazovno sačuvati sebe u današnjem trendu na estradnoj sceni.

Prošlo je osam godina od vašeg poslednjeg albuma. Šta ste želeli publici nakon toliko godina kroz novo muzičko putovanje da poručite kroz ove pesme i kako doživljavate album ,,Iskrena" u celini?

– Album „Iskrena” je autentičan i muzički kvalitetan album. Verujem da je u današnje vreme prava retkost, jer je klasičan pop zvuk u pitanju, ali nisam želela da odstupam od sebe i svojih standarda. Svih ovih godina je izašlo osam singlova, pa publika i nema osećaj da je prošlo toliko vremena, jer sam stalno bila prisutna. Ovim albumom želim da kažem svojoj publici da je volim i da mislim na nju!

Nove pesme birali ste, kako ste i sami rekli, pažljivo i po srcu. Na prvo slušanje reklo bi se da je album još nežniji od prethodnog i da obiluje pravim pop zvukom. Da li je danas, u moru svega raznolikog što se snima, a kratkog je daha, privilegija pevati zaista i samo ono što prija duši?

– Apsolutno je privilegija baviti se muzikom na svoj način u današnje vreme. Pažljivo su birane pesme za sve ljubitelje moje muzike, ali zahvalna sam svim kolegama koje su doprinele da ovaj album zvuči fenomenalno: Mahiru Sarihodžiću koji je radio sve aranžmane i muzičku produkciju, mojim dragim prijateljima Maji Sar, Sergeju Ćetkoviću,  Aleksandri Milutinović, Branku Koprivici, Goranu Kovačiću, Nerminu Puškaru, Leontini, Darku Dimitrovu, Amilu Loju.

Koju pesmu sa albuma smatrate najviše ,,iskrenom"?

– „Iskrena" je naslov istoimene pesme koju je za mene komponovala predivna umetnica Maja Sar. Tako da sa njom delim odluku da se album tako zove, a ujedno sam joj zahvalna što mi je olakšala naslov CD-a. Inače, Maja je napisala još jednu divnu pesmu za mene koja je već pobrala sve pohvale - „Ruke druge žene”.

Posle duže pauze ponovo ste napisali sebi jednu pesmu, a ovoga puta, reč je o tekstu za numeru ,,Nema te". Šta vas je inspirisalo da napišete tako tužan tekst?

– Inspirisala me je muzika mog prijatelja, našeg čuvenog muzičara Branka Koprivice. Kada sam čula kako svira tu čarobnu melodiju na njegovom Instagramu, poželela sam odmah da je otpevam. Tekst je sam izašao, verovali ili ne, još pre početka korone.

Da li se vaša muzika menja u skladu sa vašim sazrevanjem i onim što vam je život donosio ili ste je ipak ponekad menjali u skladu sa vremenom i trendovima?

– Lepota mog poziva je da mogu da eksperimentišem u skladu sa sobom i sa svojim muzičkim ukusom. Uvek sam za to da se ne odbacuje sve što svakodnevni stilovi donose, već mogu da se pojedini lepi momenti implementiraju u već izgrađen stil. Kao što, recimo, možete čuti i u mojim pesmama „Dobro jutro ljubavi”, „Radio svira za nas” i „Diraj mi usne”.

 

Izlasku albuma prethodilo je vaše učešće na ,,Beogradskom proleću" gde ste izveli pesmu ,,Veruj mi da verujem" i odneli pobedu. Imate li i danas, uz bogato iskustvo sa sobom, žar da se takmičite na velikim festivalima sa kojih ste i potekli?

– Odavno se nisam takmičila na festivalima, ali „Beogradsko proleće” zaslužuje podršku i nas ostvarenih pevača, isto koliko i onih koji počinju svoju karijeru. Imala sam želju da na tom renomiranom festivalu predstavim pesmu sa novog albuma, koju je za mene komponovala divna Aleksandra Milutinović, a pobeda je bila šlag na torti.

Šta je potrebno današnjoj pop muzici da festivali koji se vraćaju ponovo u život postanu još masovniji i afirmisaniji, a da, sa druge strane, svaki put izrode muziku koja će se decenijama slušati, kao što se to nekada dešavalo?

– Za početak je potrebno da se mladi izvođači prijavljuju i da budu što kreativniji, da ne prate trendove pošto-poto, već da se trude da stvaraju autentičnu muziku, jer nije sve i za svakoga. Naravno, velika podrška svih medija je od presudnog značaja.


Prvi put peva sa suprugom Ivanom Bosiljčićem
 

Ako izostavimo vaše gostovanje na Ivanovim koncertima, prvi put ćete imati priliku da održite zajednički koncert sa suprugom na ovogodišnjem Banja Luka Fest-u. Radujete li se tom nastupu i kako ste zamislili zajednički koncert?

Izuzetno se radujem premijernom zajedničkom koncertu sa Ivanom na Banja Luka Festu 6. jula! Imaćemo svako svoj deo koncerta uz pratnju banjalučke filharmonije, ali ćemo vam izvesti i odabrane zajedničke kompozicije. Dođite da pevamo zajedno!


Iza nas je evrovizijska nedelja. Pre 14 godina i vi ste nastupali na Evroviziji, koja se do danas mnogo promenila. Da vam se ukaže prilika da ponovo predstavljate Srbiju na ovom takmičenju kakvu biste pesmu posle toliko iskustva voleli da predstavite internacionalnoj publici ovoga puta?

– Evrovizija se mnogo promenila i teško da sebe mogu da zamislim da se sada opet takmičim. Ipak, iako nam se čini da je sve pretvoreno samo u što šokantniji scenski nastup, kad se podvuče crta, posle svake Evrovizije može da se izabere pet-šest vrhunskih pesama i izvođača. Ove godine, pored naše Teja Dore, navijala sam za hrvatskog i francuskog predstavnika.

Vladimir Bijelić

Autor:
Pošaljite komentar
JELENA TOMAŠEVIĆ ZABLISTALA U ELEGANTNOJ CRNOJ HALJINI na promociji svog albuma, na scenu izašla U ZAGRLJAJU SUPRUGA, pa priznala: “Hvala vam što imam za koga da pevam i snimam” (FOTO)

JELENA TOMAŠEVIĆ ZABLISTALA U ELEGANTNOJ CRNOJ HALJINI na promociji svog albuma, na scenu izašla U ZAGRLJAJU SUPRUGA, pa priznala: “Hvala vam što imam za koga da pevam i snimam” (FOTO)

15.05.2024. 21:21 21:28
JELENA TOMAŠEVIĆ nikad iskrenija, BEZ ZADRŠKE PODELILA EMOCIJE sa publikom! Objavila novi album, pa poručila: „Birala sam pesme po srcu”

JELENA TOMAŠEVIĆ nikad iskrenija, BEZ ZADRŠKE PODELILA EMOCIJE sa publikom! Objavila novi album, pa poručila: „Birala sam pesme po srcu”

09.05.2024. 10:55 11:17
JELENA TOMAŠEVIĆ I IVAN BOSILJČIĆ PRVI PUT PEVAJU ZAJEDNO! Pripremaju ERUPCIJU LJUBAVI i NAJNEŽNIJIH NOTA: U ovom gradu će se desiti simfonija u dvoje

JELENA TOMAŠEVIĆ I IVAN BOSILJČIĆ PRVI PUT PEVAJU ZAJEDNO! Pripremaju ERUPCIJU LJUBAVI i NAJNEŽNIJIH NOTA: U ovom gradu će se desiti simfonija u dvoje

26.04.2024. 17:34 17:49