LAŽNA PICA BEZ BRAŠNA Ovo povrće je osnova za testo; Ukusna je kao i prava
Ukoliko vam se jede pica, a želite zdraviju verziju, onda obavezno probajte da umesto klasično testo zamenite karfiolom.
Čak i ako niste ljubitelj ovog povrća, pica će vam se svideti, jer ne miriše na ovo povrće, ne raspada se, ukusna je i topla i hladna.
Ovo su potrebni sastojci:
800 g karfiola
2 jaja
200 g gaude
so, biber, beli luk u prahu
2 kašike maslinovog ulja
nadev po želji
origano
Priprema:
Karfiol operite, očistite i usitnite u multipraktiku na veličinu zrna pirinča (ako nemate multipraktik, koristite rende i redndajte na strani s najvećim rupicama)
Usitnjeni karfiol kratko popržite na ulju, oko 10 minuta. Začinite biberom, solju i belim lukom, po želji.
Karfiol ostavite da se prohladi, pa dodajte jaja i rendani sir.
Smesu prebacite na papir za pečenje, oblikujte picu obima oko 30 cm.
Stavite da se peče u zagrejanu rernu na 250°C oko 15 minuta, odnosno dok testo ne promeni boju.
Vratiti u rernu na 5-8 minuta dok se sir ne otopi.
Picu kratko prohladiti i poslužiti.